• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

içme suyunda PAC kulanılması

barış-demircan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ocak 2021
Şehir
Van
Firma
ÜNAL KESER /İNŞAAT MÜHENDİSİ
Merhaba;
Biz içme suyunda daha önce demir ııı klorür kullanıyorduk ama şimdi PAC geçeğiz. Bu konuda bilgisi olan var mı veya elinde doküman falan olan dazlama miktarı nasıl ayarlayabiliriz vs. şimdiden tüm cevaplar için teşekkürler.
 
Evet kullanabilirsiniz ama dozlamayı analiz yaparak bulmalısınız. İstanbul'daki bazı içmesuyu arıtma tesislerinde PAC kullanılıyor. Tahminimce 5000-6000 m3 için 150 kg kadar PAC 17 kullanılıyordu. Maliyet analizi yapmak isterseniz fikir verebilir.
 
Üst