• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçme Suyunda Toplam Koliform ve P.Aeruginosa

Ömer Taşdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ocak 2012
Arkadaşlar yeni başladığım tesiste kuyudan içme suyu temini yapılıyor. Su sırasıyla;
1. kum filtresi
2. karbon filtresi
3. Yumuşatma
4. Ters Osmoz

işlemlerinden geçmekte. İçme suyu analizinde toplam koliform ve p.aeruginosa çıktı. Sizce sıkıntı neden olabilir.
 
genelde ön arıtmadan geçen su ile ro dan çıkan ürün suyu belli oranda karıştırılır.Paçallanır yani.bu durum varsa paçal hatınızı kontrol edin.Diğer yöntem dolamit filtredir.Ancak sorun membranlardan sonradır diye düşünüorum.
 
Paçal hattının olup olmadığını sistemi kuran firmaya sorucam ali bey. Ama benim tahminimce boru hattının ve deponun dezenfekte edilmesiyle bu parametrelerin düzeleceği kanaatindeyim. Eğer o zmanda düzelmezse ya sizin dediğiniz olabilir yada ham suda, kuyuda sıkıntı vardır.
 
Üst