• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

hazirandan önce yapılan iç tetkik için herhangi bir format var mı?
bakanlığın yayınladığı format dışında hazırlayanlar burdan paylaşabilirler mi acaba.
 
@mhmtknkc

üzerinden epey zaman geçti sanırım, tutanaklardan memnun musunuz :) biz her ay gerçekten aynı şeyleri yazıyoruz ve hele ek -1 tesisi ise her ay 2 defa aynı şeyleri tutanağa yazmak zorunda kalıyoruz. . Örneğin hafriyat inşaat atığı kısmına devamlı atık oluşmadı veya GFB başvurusu değerlendiriliyor vs. gibi... Siz nasıl bir yol izliyorsunuz diye sormak istedim teşekkürler şimdiden..
 
@cevrela
Sayın cevrela
Size kesinlikle katılıyorum. Oldukça saçma ve kullanışsız bir çalışma. Ben hernekadar bu tutanakalrı kullansamda (zorunlulukdan) kendime ekstra bir çalışma yapıyorum. Her ay bir mevzuat kapsamında firmamı değerlendirip ayrı bir yere çalışma yapıp imzalatıyorum.. Tavsiye ederim.
 
@Melis Kara
Bende mesela ambalaj atıkları , katı atıklar izin lisans vb tesis için oluşturdum bilgisayrda giderken çıktı alıyorum sadece diğer öneri ve sonuçlar kısmını elle yazıyom, diğer türlü çok zor ve anlamsız olurdu. Denetimde geçirdik bir şey demediler, belki anlamadıklarında olabilir ama mantıklı olan bu;)
 
arkadaşlar işe yeni başladım ve bir firmayı sistemime atandı ilk defa aylık değerlendirme tutanağı düzenleyeceğim nasıl dolduracağımı bilmiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.
 
@Fatih ÖZKAN
Merhaba,
Haziran ayında yayınlanmış olan bakanlık formatları mevcut. Linki aşağıda yer almaktadır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Bu format çerçevesinde aylık tesis ziyaretlerinizde bir tutanak tutmanız gerekmektedir.
Tutanakta tesis bilgileri haricinde atıklar ile ilgili bölümler yer almakta olup bu bölümlere tesisinizde uygulanan işlemleri belirtmenizi tavsiye ederim. Her atık için yeterli bir alan bırakıp gerektiği durumlarda değerlendirmenizi, önerilerinizi yazabilirsiniz.
Aylık değerlendirme tutanaklarında özellikle mevcut durumun yazılması, uygunsuzluk durumu söz konusu ise belirtilmesi gerektiği, uygunsuzluğun giderilmesine yönelik açıklayıcı ifadelerin yer alması gerektiği yetkililer tarafından belirtilmektedir.
Tüm bunları göz önüne alarak tutanağınızı oluşturabilirsiniz.
İyi çalışmalar
 
MERHABALAR. BİZİM ÇEVRE İZİNLERİ SİSTEMİNDE EKTEKİ GİBİ BİR İBARE ÇIKIYOR.ACABA EN AŞAĞIDAKİ ÇEVRE GÖREVLİSİNİN SGK NOSU GÖRÜNMEDİĞİ İÇİN Mİ UYARI YAZISI ÇIKIYOR.ELEMANIN GİRİŞİ VAR ASLINDA.SORUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİZ

Adsız.png
 
jeneratör bildiriminde yetkili merci Çevre müdürlüğü müdür?
Birde;
Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği
Bu Yönetmelik; konut, toplu konut, kooperatif, site, okul, üniversite, hastane, resmi daireler, işyerleri, sosyal dinlenme tesisleri, sanayide ve benzeri yerlerde ısınma amaçlı kullanılan yakma tesislerinden kaynaklanan is, duman, toz, gaz, buhar ve aerosol halinde dış havaya atılan kirleticilerin hava kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve denetleme amacındadır" demekte. Buna göre bu yönetmeliğe göre sıvı yakıt kullanılıyorsa nasıl bir değerlendirme yapılır ?
 
@Dilan Seycan
İçten yanmalı motorlar:
İçten yanmalı motorlar aşağıda belirtilen ateşleme prensiplerine ve kullandıkları yakıtlara göre aşağıda belirtildiği şekilde sınıflandırılacak ve belirtilen sınır değerlere uyacaklardır.

Tamamen acil durumlarda kullanılan, acil güç sistemleri (sürekli çalıştırılmayan, herhangi bir arıza durumunda veya elektrik kesintisinden dolayı işletmeye sokulan ve bu durumların ortadan kalkması ile işletmeden alınan ve yılda azami 500 saat’e kadar kullanılan) için aşağıdaki emisyon standartları uygulanmayacaktır. Bu tesislerin işletmecileri her yıl içindeki bu tür kullanımlara ilişkin bir raporu yetkili mercilere sunmak zorundadır.

Diyor yönetmelik ben buna istinaden şöyle bir yazı yazıp gönderecem...

................adreste......konularında faaliyet gösteren danışmanlığını yaptığım .........ltd.şti. tesisi 2012 yılı içerisinde ..... saat jenaratörünü çalıştırmıştır. bilgilerinize sunar gereğinin yapılmasını arz ederim


şek. sizlerin düşüncesi?
 
Üst