• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@Olgaç Sürmelihindi bu arada benim hem TAT hem geri dönüşüm hemd gıda imhası tesisim var ben bu tesislere eğitimi 6 ayda bir mi verecegim ve eğitimi slayt gibi hazırladım ama farklı bir döküman mevcut mu acaba bakanlığın istediği denetim için geldiklerinde eğitim sınav vs döküman talep ediyolarmış ama olgaç bey
 
@esra_herdem Şöyle söyleyeyim; eğitimi yılda en az 1 defa olacak şekilde verebilirsiniz. Sayısı size kalmış. Doküman olarak ise tesiste hangi atıklar hangi işlemlerden kaynaklanarak çıkmaktadır. Proses sonucu çıkan atıklar ne yapılıyor ve nasıl biriktiriliyor. Bu şekilde hazırlarsanız hem tesisi daha iyi tanımış olursunuz hem de çalışanlar neyi nasıl yapmaları gerektiği daha iyi anlar. Eğitimde genel bahsedin ama özele daha çok detay vermeniz faydalı olacaktır. Örnek vermek gerekirse; şu yönetmeliğe göre emisyon ölçümü yapılmalı, atıklar lisanslı firmalara verilmeli derseniz bazı şeyler havada kalır. Yine bunlardan bahsedin ama bizim tesisimizde şu atıklar çıkıyor ve şu yönetmeliğe göre geri kazanılıyor derseniz açıklayıcı olur.
 
Sanmam, firmaların gizli bilgileri yer aldığı için yanaşmamıştır kimse :) Varsa sorularınız, yardımcı olmaya çalışalım.
 
Merhaba, sıfır puanlı tesisler için de aylık değerlendirme raporu hazırlanmasıyla ilgili bir duyuru vardı onu bulamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Gizem SunarSıfır puanlı tesis dediğiniz Kapsam Dışı tesis mi? Bununla ilgili duyuruya ihtiyacınız yok. Çevre Yönetim Hizmetleri Hakkında Yönetmelik gereği sözleşme yaptığınız firmaları sisteme bildirmekle yükümlüsünüz. Sisteme bildirdiğiniz gün için aylık faaliyet raporu hazırlamakla yükümlüsünüz. Yine çevre yönetim hizmeti sözleşmesi yaptığınız zaman eğitim ve iç tetkikten de sorumlu oluyorsunuz çünkü mükellefiyetleriniz arasına giriyor.
 
Cem YılmazAradığım duyuru buydu,

TÜM ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARININ DİKKATİNE!!!

Firmanızın çevre danışmanlık hizmeti verdiği işletmeler Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin ek listelerine girmiyor ise (yani sistem üzerinde kapsam dışı (sıfır puan) olarak görünüyor ise);

Bu işletmelerin de hizmet alımı sözleşmelerinin e-yeterlik sistemine yüklenmesi, işletmelere yapılacak ziyaret programının aylık çalışma takvimine günde 1 (bir) işletmeye hizmet verilecek şekilde girilmesi, ayrıca Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte belirtilen mükellefiyetler kapsamında işletmeler ile yapılan hizmet alımı sözleşmeleri tarihinden itibaren belirtilen sürelere uygun olarak aylık faaliyet raporları, yıllık iç tetkik raporları ve çevre konusunda eğitim tutanaklarının hazırlanması ve çevre mühendisleri/çevre görevlileri ve işletme sorumlularına imzalattırılarak ilgili dosyalarında bulundurulması gerekmektedir.

Duyuru üzerinden birilerine bildirmem gerekiyordu o yüzden arıyordum. Teşekkürler.
 
Merhaba arkadaşlar,
Ben bir şirkette tam zamanlı çalışıyorum. Aylık ziyaret ve iç tetkik raporları sisteme girilmiyordu diye biliyorum ama girilmesi gerekiyor mu? Değişen bir durum var mı? Bilgi verirseniz sevinirim.
 
Merhabalar, aylık değerlendirme ve iç tetkiklerde format değişti sanırım tekrardan. Bununla ilgili açıklama yapabilecek var mı? Teşekkürler.
 
Üst