• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iii. kategori atık yağlar

bilge

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Temmuz 2011
Arkadaşlar, öncelikle herkese kolay gelsin. Bi maruzatım olacaktı. Firmamda III. Kategori atık yağlar oluşmaktadır ve bu tehlikeli atık sınıfına giren atık yağların lisansli bir bertaraf tesisine 6 ayda bir gönderilmesi gerekmektedir diyor bakanlık. Fakat bizim firmada yılda ancak 100 lt gibi az bir miktarda çıkıyor atık yağ ve bunun 10-20 tonluk lisanslı araçlarda bertaraf tesisine gönderilmesi bizim için çok maliyetli oluyor. Bu atıkların gönderilmesi gereken bertaraf tesisi İzaydaş ise miktar çok az olduğundan atık yağlarımızı almak için gün dahi vermiyor.

Yani kendi imkanlarımızla göndersek çok pahalı oluyor, İzaydaş ise gelip almıyor, İşin içinden çıkamıyorum. Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar? Lütfen bir fikri yahut bilgisi olan yada böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirler mi?
Şimdiden çok çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi çalışmalar diliyorum.
 
onlar II. kategori atık yağları alıyorlar. III. Kategori atık yağları sadece İzaydaş alıyor. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
 
MErhabalar,

İzaydaş yokki sadece piyasada bence iyice bir araştırın biz Chimirec avrasyayla sözlesme yaptık hiç atık göndermedik ama izaydasa göre daha ucuz.. Piyasada 3. kategori yağları alan bir çok bertaraf tesisi var. Ekolojik çevre, Chimirec avrasya bir araştırın derim..
 
3. kategori yağları alan bir çok bertaraf tesisi var derken??o_O Aysun hanm Chimirec avrasyayı bilmiyorum ama ekolojik çevre, çimento fabrikaları falan hepsine sordum ama hiç biri de 3. kategoriyi almıyor. Sadece izaydaş var diye biliyorum. İzmirdeyiz ve Chimirec avrasya alsa dahi burdan lisanslı bir araçla oraya taşıtma falan maliyeti yüksek çıkar. yıllık sadece 100 lt çıkıyor:confused:
Arkadaşlar yardımcı olun lütfen bakanlığı arıyorum düzgün bir cvp alamıyorum, şu kişiye sorun diyorlar o kişide yerinde yok!
 
Eminmisiniz biz geçen yıl atık kodları da mevcut bu yağlar üzerinden anlaşma yapmışız.. İlginç.. daha öncede yazdığım gibi hiç atık göndermedik ben sözleşmede yapılan anlaşma üzerinden yazdım..

İyi Çalışmalar.
 
Merhaba,

Chimirec avrasya ile görüştüm. Motor, şanzıman, hidrolik yağları alamıyorlarmış. Kızak, bor, kesme, gres yağı gibi yağları 3. kategori alabiliyorlarmış. Tehlikeli atık kontrol yönetmeliğinde ve atık yonetimi genel esaslarına ilişkin yönetmelikteki atık kodlarına giren biraz önce bahsettiğim yağları alabiliyorlarmış. Firmanızın sektörünü, atık yağ çıkan yerleri bahsederseniz yerinde gelip inceleme yapıp size yardımcı olabilirler diye düşünüyorum..
 
aysun hanm, dediğim gibi biraz önce görüştüm ve atık yağ hiç almıyoruz dediler. kategorisinden dahi bahsetmediler, sormadılar da. gerçekten ilginç:kötü:
tamam teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için. Tekrar arayacağım.
 
Bence, eğer varsa yakınlarda büyük bir işletmenin 3. kategori yağlarıyla beraber göndermenin yollarını arayın derim. Bence en makul ve işletmeyi ve çevreyi optimum şekilde koruyacak yöntem budur. Yıllardır atık yağlarını bekleten fabrikalar biliyorum, denetimlerde ise atık yağlarının çıkmadığını vurgulayıp işi kurtarmaya çalışıyorlar. Az miktarda atık yağları çıkan bu tarz firmaların ufak meblağlarla bu tarz çözümlere gitmesini tavsiye ederim.
 
Arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. En başta da söylediğim gibi bu tür atıklar sadece İZAYDAŞ teknolojisi ile yakılarak bertaraf ediliyor. Konu ile ilgili bir çok kurumla ve bakanlıktan gerek hasan by, gerek volkan by, konuyla alakalı bir çok kişiyle görüştüm. Mevzuat gereği 50 kg ın altındaki bu tür tehlikeli sınıfa giren atıkları lisans aranmaksızın kendi özel aracımızla Lisanlı bir bertaraf tesisine (İZAYDAŞ'a) götürebiliyormuşuz. Hala araştırmaktayım ama çözüm yolu bu gibi görünüyor. PETDER gibi lisanslı firmalar ise sadece motor yağlarını taşıyabiliyorlarmış. Aysun hnm Chimirec avrasya'da alamıyor bilginize.
Herkese çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
 
Üst