• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

il çevre uygunluk yazısı

Burcak Bulut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2010
il çevreden uygunluk yazısı gfb öncesi mi yoksa çevre izinleri aşamasındamı alınıyor
 
GFB öncesi İl Çevre'den uygunluk yazısına başvurmalısınız. Sonra 2-3 ay uygunluk yazısı cevabını beklersiniz.
 
İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı zaten GFB ye başvurmanız için gerekli. Başvuru belgelerindne birisidir. O yüzden GFB başvurmadan önce yazı için başvurun. Yazıyı beklerken diğer eksik evrakları toparlayın. Yazının gelmesiyle birlikte başvurunuzu yaparsınız.
 
Şimdi çalışmakta olduğum firma için, anlaşmalı olan danışmanlık firması il uygunluk yazısı için İÇOMa başvurmuş, şimdi çevre görevlisi olarak ben bulunuyorum, dolayısıyla danışmanlığı fes ettik.

Fakat bu yazı bulunduğum firmaya mı gelecek yoksa danışmanlık firmasına mı gönderilecek merak içindeyim, bu görevi devraldığıma dair benim İÇOM'a bildiri yapmam gerekiyor mu?

Bu konuya dair fikri/ deneyimi olan yardımcı olabilir mi acaba?
 
İÇOM'a dilekçe yazın. ilgili belgenin tarafımıza gönderilmesi diye de ekleyin. Size gönderilecektir. Veya gidip elden alabilirsiniz.
 
il müdürlüğünden uygunluk için geldiklerinde sadece emisyon için mi inceliyorlar yoksa diğer yerleride örneğin atık sahasınıda inceliyorlar mı?
 
Gelen kişilere bağlı bu biraz. Benim şidmiye kadar karşılaştığım genel olarak bir inceleme yapılıyor detaylı olmadan. Yani AAT de var mı ? Suyu nereye veriyor vb. Atık sahasının yanından geçme ihtimaliniz varsa mümkünse bu sahayı düzenlettirin.
 
merhaba arkadaşlar size bir sorum var bilen bir arkadaş yanıtlarsa çok sevineceğim.
TAT tesisi için il müdürlüğü uygunluk dilekçesi vereceğim.Sorum şu ki
1)bu dilekçe ile beraber istenen kapasite raporu nerden alınır muafiyet varmı?
2)Proses iş akım şemasının şablonu varmı yoksa ben hazırlasam olurmu zaten çok kısa iş..
3)emisyon kaynakları falan diyor tat tesisinden ne isterler ki?
4)Atıksu deşarjına ilişkin de üniversiteye analiz yaptırdım evsel atık su karakterinde suyumuz evsel atıksu arıtma tesisine veriliyor nasıl bir belge vermem lazım.
 
@seçkinateş
Arkadaşım,
1-Kapasite raporunu tesisin bağlı bulunduğu sanayi veya ticaret odasından alırsın, muafiyet pek söz konusu olmaz bi exper gelip inceler,onun raporuna göre belirlenir muaf olup olmicağın,
2-Şablon var onu tarayıcına yazarak bulablirsin.
3-Tesiste geri kazanımda yapılıyorsa,granül v.s buhar emisyonu için isteneblir.
4-eğer sadece evsel atıksu oluşuyosa iski den kanal bağlantı yazısı istenir. tabi endüstriyel se yine iskiden dkkr isterler.
Kolaygelsin.....
 
@doğanc34
çok teşekkürler peki bir sorum daha var kapasite raporunda çıkacak kapasite miktarımızın fazla yada az olması ne değiştirir dikkat etmek gereken bir durum varmı bu belge çıkarılırken.
 
@Gülfem Polat
teşekkürler Gülfem hanım.iş akım şeması proses özeti hazırlayacağım şimdi onu inceliyorum yine bir şeye takıldım.şimdi toplanan ambalaj atıkları bildiğimiz tehlikesiz geri dönüşü olan atıklar cam,metal,plastik,kompozi.bu proses özeti şablonunda atık kodu yazmış örneklemiş ben ne yazacağım karar veremiyorum atık kodu belirtmem gerekiyormu gerekiyorsa nasıl neye göre seçmeliyim.
 
ambalaj atıkları ise 15 ile bşlayan kodları vereceksiniz,
ambalaj atığı dışındaki cam metal vs ise 20 ile başlayan kodları vereceksiniz.
 
@Gülfem Polat
Gülfem hanım:)) tesise evsel atıklardan ayrı olarak biriktirilmiş karışık ambalaj atıkları geliyor evet dediğniz gibi 15 kod onların onları yazmalıyım peki ambalaj vasfı olmayan da gelebilir yinede onları yazmalımıyım yoksa sadece ambalajı yazmalı
 
Gülfem Hanım, Ambalaj atığı olmayanları tesis alamaz bildiğim kadarıyla tehlikesiz atık toplama lisansının olması gerekir ?
Bildiğim kadarıyla, arkadaşlar ne düşünüyosunuz?
 
Üst