• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısından Muafiyet Talep Dilekçesi

Batuhan Aşcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haziran 2012
Şehir
Ankara
Firma
Çınar Mühendislik
Çevre görevlisi olduğum tesis emisyon izninden muaf. Sadece deşarj konusunda izne tabi. İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı sadece emisyon izni için veriliyormuş. Fakat yine de uygunluk yazısından muafiyet almamız gerekiyormuş. Bu sorunla daha önceden karşılaşan arkadaşlarımız var mı? Dilekçe formatı hakkında yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba,
Benim de buna benzer bir sorunum var. 2005 te yani 7 sene önce emisyon iznini almış bir tesisimiz var. Tesisin kapasitesinde vs. hiçbir değişiklik olmamış. Şimdi il müdürlüğü uygunluk yazısı almak istiyoruz. Ancak tekrar gelip emisyona bakacaklar mı yoksa bu emisyon izni belgesi ile dilekçe yazsak bakmadan uygunluk yazısını verecekler mi?
Yani tesise mutlaka gelip emisyona bakmaları gerekecek mi bunu öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler.
 
@Batuhan AŞCI
İl müdürlüğüne muaf olduğunuzu teyit eden yönetmelik maddelerini içeren bir yazı ile muafiyet görüşü talep ettiğinizi beyan ederseniz size konu ile ilgili bir yazı sunacaklardır.
 
@burcinbrnc
Emisyon konulu çevre izni için bu uygunluk yazısını alacağınızdan tesisin emisyon kaynakları dikkate alınacaktır.
 
@Melis Kara

Eğer Emisyon Konulu Çevre İzni almanız gerekiyor ise Uygunluk yazısı için yerinde inceleme yapılacaktır. İstenen şartlar ekteki gibidir.
 

Ekli dosyalar

  • emisyon.doc
    43.5 KB · Görüntüleme: 396
Bir tesisimizin yapı kullanma izni var ancak yeni yapılan bir binası var ve bu binanın yapı kullanma izni yok. İl uygunluk için başvuru yapılsa tek binanın belgesi yok diye sorun olur mu? Sonuçta üretim yapılan bir tesis ve GFB sinin alınması gerekiyor. Ne yapmak gerekir?
 
Merhabalar,

Kullanılan bina kaçak inşaat gibi değerlendirilebilir. Yapı kullanma izninin alınması şarttır. Hatta hiç kullanmıyor olsanız bile bu binanın imar izni v.b. olması gerekmektedir. Allah korusun burada olacak bir kaza bir çok insanı ve işletmeyi tehlikeye sokar. Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü bu konuyla doğrudan ilgili olmasa bile bildirme yükümlülüğünden dolayı belediye veya osb ye bildirim yaparak ceza almanızla sonuçlanabilir. Çok uzun bir işlem zinciri değildir. Yapı ruhsatı ve kullanma iznini almanızı öneririm. Keza Gfb veya çevre izni aldıktan sonra bu alan fark edilirse kapasite arttırımı gibi değerlendirilip Çed v.b. bütün izinlerin yenilenmesi söz konusu olacaktır.
 
Ama şöyle bir durum da var. Bu fabrikanın 4 farklı tesisi var. 2 tesisin bütün belgeleri mevcut. 1 tanesinin yapı kullanması yok. Bütün belgeleri mevcut olan 2 tesis için gfb başvurusu yapıp daha sonra da yapı kullanma alındıktan sonra diğer tesis için başvuru yapılabilir mi? Çünkü şuanda da risk altındayız her an çevre denetlemeden gelinip gfb için hiç bir müracaat olmadığından dolayı ceza alınabilir diye düşünüyorum.
 
Tesis tek bir arsada ise ve tek bir gfb alınacaksa beklemende yarar var. Ama Eti gibi farklı alanlar üzerinde farklı fabrikalarsa bu hususta dediğiniz olabilir. Diğer işletme için ise siz yapı ruhsatı için gerekli işlemlere başlayıp, konuyu İl müdürlüğüne bildirirseniz onlarda size bu süreyi tanıyacaklarını sanıyorum. Bazı emsaller gördüğümden bunu dile getirdim. Çünki devlet kurumları işlerini yönetmeliklerdeki kadar sert yaptıklarında firmalar için ciddi sıkıntılar doğuyor. Bu sebepten dolayı firma geçmişinize dayanarak bi miktar süre talebiniz "kesinlikle hayır" şeklinde cevaplanmıyacaktır. Ama işe bir yerden de başladığınızı topladığınız belgeleri ve başvurusunu yaptığınız belgeler içinde dilekçelerinizi güven sağlamak için gösterebilirsiniz.
 
Toplama ayrıştırma belgesi için il müdürlüğüne gitmek gerekiyor ama, başvuru için gereken evraklar hangileri? geri kazanım tebliğinde izin lisans yönetmeliğinde bulamadım.
 
merhaba bir konuda yardiminiza ihtiyacim var. benm tesisim cevre izinlerinlerinden.muaf yazisi almam gerekiyor.tesimden kaynaklanan emisyon bulunmamakta.ayni zamanda atiksu desarji icin aritma bulunmakta. ben bu durumda nasil bir yol izlemeliyim.
 
foseptige gidiyor ordanda vidanjorle.aliniyor. endustriyel nitelikli atiksuda gerekli sartlar saglanip foseptige veriliyor.ayni sekilde foseptige veriliyor. ayri iki foseptik var biri paket aritimin yaninda.
 
@kzbn_53
endüstriyel atıksu için arıtma bulunmaktaysa çevre izninde muaf olmazsın ki...
 
Üst