• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Il uygunluk vidanjör sözleşmesi,protokol vs..

Ahmet C1

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Mayıs 2012
Şehir
İstanbul
Firma
EYD Elt
BETON TESİSİ EVSEL ATIKSULARI FOSEPTİKTE BİRİKİYOR VE İSKİ VİDANJÖRÜ İLE ÇEKİLİYOR.İL UYGUNLUK BAŞVURUSUNDA BULUNULMUŞ VE GELEN MEMUR İSKİYLE YAPILAN SÖZLEŞME PROTOKOL İSTEMEKTE BUNUN ÜZERİNE İSKİYE GİDİLMİŞ VE İSKİ VİDANJÖRÜNÜN GELDİĞİ TARİH VE ÇEKİM YAPILAN MİKTARLARININ YAZILI OLDUĞU BİR FÖY VERİLDİ.BUNU İL ÇEVRE DEKİ MEMURA ULAŞTIRDIM FAKAT KABUL ETMEDİ.İLLA DA SÖZLEŞMENİN GÖNDERLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.İSKİYE UZAK OLDUĞUMDAN TELEFONLA GÖRÜŞME DE SAĞLAYAMADIM AÇAN OLMADI.İSKİ BİZİM ATIKSULARIMIZI ALDIĞINA GÖRE BİR SÖZLEŞME YAPILMIŞ OLMASI GEREKİYOR MU ? SÖZLEŞMESİZDE GELİP ALMALARI MÜMKÜN MÜ? ÇÜNKÜ TESİS YETKİLİLERİNE SORDUĞUMUZDA BİZ BÖYLE BİR SÖZLEŞME YAPMADIKLARINI BELİRTTİLER.BÖYLE BİR SÖZLEŞME-PROTOKOL VS.. YAPAN TESİS VAR MI? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...
 
Merhaba,
Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Madde-32:
Evsel Atık sularını sızdırmaz nitelikteki fosseptikte toplayan ve vidanjör vasıtası ile atıksu altyapı tesislerine veren atıksu kaynakları, Atıksu Yönetimleriyle yaptıkları protokolü ve vidanjörle atıksu bertarafı sonucunda aldıkları belgeleri beş yıl süreyle saklamak ve denetimler sırasında görevlilere beyan etmek zorundadırlar.

İSKİ sizinle böyle bir protokol yapmamış/yapmıyor olabilir ama İl Müdürlüğü'nün de talep etme hakkı bulunuyor.
 
İSKİ ile değil de bir vidanjör firması ile çalışmaya devam edebilme şansınız olursa, yetkili vidanjör firmaları ile protokol yapabilirsiniz.
 
İl Çevre deki memur sıkıntı çıkarmaz mı ona bundan önce çektirmişsin nasıl sözleşmen yok diye.Ama şöyle birşey var İSKİ bizim atıksularımızı alıyor zaten ona dair alınan belgemizde var ama memur sözleşme diye tutturdu bu tarihten itibaren yapılan sözleşmeyi kabul eder mi acaba? @Melis Kara
 
Belediye su kanalizasyon idareleri büyük oranda sözleşme yapmıyorlar firmalarla. Yetkili vidanjörleri mevcut tabi.
İl Müdürlüğünün ısrarla sözleşme talep etmesi nedeni ile başka bir firma ile çalışabilirsiniz. Daha önceki çekimleriniz zaten yetkili vidanjör ile yapılmış.
Kuruma da bu şekilde izah ederseniz bir problem oluşturacağını sanmıyorum.
 
Amaç ne ben anlamadım benim atıksuyumu İSKİ alıyor zaten.Devlet işlerine akıl sır ermiyor dedikleri bu heralde.Neyse çok sağolun @Melis Kara
 
@ahmet cebir
Çevre mevzuatında mantık aramak zor:bsmagryr:
Maalesef her İl Müdürlüğü'nün izlediği prosedür de farklı oluyor.
Kurumu İSKİ yetki belgesinde ikna etmeniz temennisiyle, iyi çalışmalar :)
 
SKKY 32 maddeye dayanarak;
sızdırmaz nitelikli fosseptik dolduğunda özel ve/veya resmi vidanjör ile çektirirsiniz.
çekildiğine dair resmi bir tutanak/makbuz doldurulur ve bunun bir örneğini siz alırsınız.
burada sizin sorumluluğunuz biter ancak şu önemlidir.
o vidanjör "sonu arıtma ile biten bir alt yapı sistemine ve/veya AAT ye bunu vermek zorunda.
böylece şu sonuç çıkmakta. siz çektirdiğiniz vidanjörün atıksuyunu nereye verdiğini kesinlikle bilmeniz lazım. şöyle ki;
yan komşunun vidanjörü var, buda suyu alır götürür. ne yaptığı belli değil. sonuçta alındı ve tutanak hazırlandı durumu olamaz. o vidanjörün suyu verdiği AAT veya il özelin veya belediyenin altyapı sistemine verebileceği bir protokolü/sözleşmesi olmalı.
bu bahsettiğim protokol/sözleşme sizinle alakalı değil. sorumluluğunuzda yok. sorumluluk yok derken, sizde yukarıda verdiğim örnek gibi, ne yaptığı belirsiz bir vidanjöre suyu veremezsiniz.
İSKİ nin resmi aracı, resmi tutanağı var. İSKİ nin ne yapacağıda belli. tutup bir dereye istesede boşaltamaz.
şunu net bir şekilde söylüyorum arkadaşım:

il müdürlüğü senden bu protokolü talep edemez.
ANCAK: il müdürlüğü SKKY madde 26'da (madde 26: her nekadar alıcı ortama doğrudan boşaltım esaslarını belirtmesine rağmen) belirtilen hüküm gereği, gerekli yaptırımı, gerekli incelemeyi uygulatır gerekli belgelendirmeyi istedir ve ücretinin ödetir. (çevre kanununa dayanılarak)

protokol talep edemezdeki kastım da şu: o vidanjörün protokolü olmalı. İSKİ'nin protoklede gerek yok, çünkü kendi AAT sine veya altyapısına veriyor. o kurumun kuruluş görevi zaten bu.

protokol talep edemeze devam edersek: sen bu suyu uzaklaştırmalısın ve tek yöntem vidanjör.

CAN ALICI NOKTA ŞU: (senide rahatlatmış olurum)
sen, bu fosseptik her dolduğunda,
istersen a aracına, bir sonra b aracına, sonra c aracına verebilirsin. sonuçta verirsin ve belgen olur. o araçta bu suyu ilgili yere bırakma yetkisi olduktan sonra hiçbir sorunun kalmaz.

başvurunda fosseptik olduğunu belirtip, düzenli şekilde dolduğunda vidanjör ile çektirileceğini taahüt etmen yeterlidir. protokol şartın yok!!! bunu da senden o yetkilinin istemesinin bir anlamı yok. hem sana iş yükü, hem ilgili kuruma iş yükü, hemde o tesise azda olsa gereksiz maliyet, gereksiz prosedür olacaktır.

son olarak, ben bu tür durumlarda, verdiği taahhüte güvenemediğimde, (güvensizlik: uzak bir yer, rahat olmayan bir alanda hazırlanmış fosseptikler için) noter huzurunda hazırlanan taahütnamenin aslını istiyorum.
örnek:"hiçbir alıcı ortama evsel nitelikli atıksuyu bırakmadan fosseptikte biriktireceğime ve dolduğunda düzenli şekilde vidanjör ile çektirip, belgeleri en az 5 yıl süreli saklayacağıma, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde ve 2872 sayılı Çevre Kanunu’na istinaden yayınlanarak yürürlüğe giren diğer ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen şartlara uyulacağını kabul, beyan ve taahhüt ederim" gibi bir cümle ile

uzun bir açıklama oldu ama, okadar abartılacak zora girilecek mevzu değil.
 
Üst