• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ilaç endüstrisi atıksularının arıtım yöntemleri

Esra D.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ağustos 2015
Şehir
İstanbul
Firma
Danışmanlık Firması
Merhabalar arkadaşlar. İlaç Endüstrisi Atıksularının Arıtılma Yöntemleri hakkında elinde bilgi, kaynak olan var mı acaba? Sitede inceledim ancak yüklenen belgeleri indiremiyorum. Sorun nerden kaynaklı çözemedim. Eğer o dosyalarda sorun yoksa mümkünse tekrar paylaşabilir misiniz acaba? Ve bu konu ile alakalı elinde herhangi bilgi bulunanlar da paylaşabilirler mi? Ben de internette tez sitelerinde araştırıyorum ancak onlar belirli yöntemler üzerine yazılmış daha geniş kapsamlı bilgiler arıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler..
 
tabii yolluyorum teşekkür ederim..

@Ahmet Doğan
teşekkür ederim onu da deneyeyim
 
Merhabalar ; İlaç endüstrisinin hem üretim hemde atıksu akım şemalarına ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz ?
 
Olgaç bey elinizde ilaç endüstrisi ile ilgili bir bilgi varsa sitede de paylaşabilir misiniz ? Çünkü sektörün spesifik atıksu türlerinden biri .
 
Belki formdaki arkadaşlarda olmayabilir ama lisans veya yüksek lisans öğrencisiyseniz ve gerekli firmaları ararsanız yardımcı olabiliyorlar. Ben okurken böyle yardım almıştım denemenizi tavsiye ederim :)
 
Mervan Üstadım Merhaba,

Maalesef ilaç endüstrisi ile ilgili bir belge veya doküman bulunmamaktadır. Ancak araştırma yaptıktan sonra burada paylaşım yaparız.
 
Harun Bey Merhaba,

Murat üstadımın dediklerine ek olarak, bağlı bulunduğunuz şehir de ilaç üretimi yapan firma varsa yerinde gidip görmenizi tavsiye ederim. Bu sektör geniş yelpazeye sahip olduğu için prosesi yerinde görmek daha faydalı olur. Bir de Ahmet Samsunlu'nun Atıksuların Arıtılması kitabı var ve bu kitaptan faydalanabilirsiniz.
 
@Olgaç Sürmelihindi Daha çok Prof.Fr. Füsün Şengül'ün endüstriyel atıksuların arıtılması kitabı sektör bazında değerlendirme yaptığı için daha faydalı bir kitap. Ahmet Samsunlu'nun kitabı genel atıksu arıtma tesisleri tasarım kitabı. Ama Fisün şengülün kitabında ilaç sektörüne dair bir açıklama yaptığını bilmiyorum,bakmak gerekir.
 
@cm.mervan dediğinde haklısın ama orada dikkat etmemiz gereken ilaç üretimleri de farklılık gösterebilir oluşan kirlilik yüklerine göre arıtma seçilmesi gerek ama yol gösterebilir :harika:
 
@Murat Çelebi doğrudur . Zaten spesifik bir ilaç üretimi olursa , önemli olan burda o maddeye göre hareket etmektir. Genel olarak ilaç sektörü atıksuları kimyasal arıtma ile istenilen deşarj değerine getirilir. Atıksuların arıtılması , her iki kitapta da anlatılır. Ben sektör bazından önce Füsün Şengülün kitabına bakılması gerektiğini söyledim. Yoksa uygulama konusunda tabi ki her iki kitapta esastır.
 
Üst