• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İlçelerde Kullanılabilecek Atıksu Arıtma Tesisi

Kişi başına günlük su miktarını 0,15 m³ düşünürsek, 1.000 kişilik nüfusa kadar gayet yeterli bir tasarım. Ancak 2.000 kişide debiyi karşılamak için bekletme süresini düşürmek gerekebilir.
 
Sızma debileri ufak çaplı işletmeleri de ekleyince AAT kapasitesi düşük kalıyor. İlçeden daha çok özel bir bölge için olabilir
 
Gerçi tek usuller tebliğinde nüfusun azlığından dolayı atıksu oluşumu 80 lt/kişi.gün olarak alınmış öyle olunca 2000 kişi için 160 m3/gün oluyor yine kıl payı :D
 

Ekli dosyalar

  • tenik usuller tebliği.png
    tenik usuller tebliği.png
    12.8 KB · Görüntüleme: 18
İl Müdürlüğü kabul ederse sıkıntı yok da, etmiyorlar sorun orada :D 0,15 - 0,20 almanız gerek diyorlar. İller Bankası verilerinde en son 0,147 gördüm diye hatırlıyorum ?‍♂️
 
Teknik usuller tebliğini nasıl kabul etmiyorlar. Ayrıca 150 lt/kişi-gün su tüketimidir. Kanala intikal yüzdesi ortalama 150 x 0,8 = 120 oluyor. Küçük debilerde bu durumlar göz ardı edilebilir ama büyük debilerde gereksiz büyük havalandırma havuzları gereksiz büyük çöktürme havuzlarına sebep oluyor. Reel de beklenen debi gelmeyince bekleme süreleri artıyor. Havalandırma havuzunda gereksiz enerji tüketimi çökeltim havuzunda ise flok oluşumuna sebebiyet veriyor. Bu da çıkış suyunun kalitesini bozuyor.
 
İlk bahsettiğimiz mevzu 150 m3/gün lük bir debinin 2000 kişilik bir yer için az olduğu idi. @Cem Yılmaz ile bahsettiğimiz 2. mevzu ise il müdürlüğü 2 başına tüketim kabulü
 
Güzel bir sistem ben beğendim . Ama tek eksik olarak etrafının komple kapatılması . Çünkü özellikle havalandırma havuzlarında serbest oksijenin de bir önemi vardır .Bunun zamanla bina içerisinde koku yaratacağı kanaatindeyim . Bu nedenle özellikle havalandırma havuzu yapılacak sistemlerde havuzların olduğu kısımların açık olması gerekir.
 
Koku probleminde bende aynı düşüncedeyim. Ama debisi düşük sistemlerin havalandırma havuzlarının açık olması özellikle kış aylarında yağmurlu dönemlerde havalandırma havuzundaki bakteri konsantrasyonunu alt üst edebilir.
 
yapılan hesaplamalara bakılırsa gelişmeye açık bir alan olmadığı gelişme beklenmediği ortaya çıkıyor değerler hep sınırlarda hatta kıl payı kurtarır durumda :)
 
İlçelerde 2045 yılına kadar yapılan nüfus projeksiyonlarında artış gözükmediği için 25 senelik sıkıntısız işletme şartlarını sağlayacaktır.
 
Üst