• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ileri atıksu arıtma

handeA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2011
Şehir
Eskişehir
Firma
Özel
ARKADAŞLAR ÇOK ACİL OLARAK İLERİ ATIKSU ARITMA tesisine ait bir iş akış şemasına ihtiyacım var yardımcı olabilecek olan var mı??
 
sizin paylaşmış olduğunuz video biyolojik arıtım burcu hanım. Arkadaşımızın istediği ise ileri arıtım ( azot fosfor giderimi)
 
@f.ztrk

Açıkçası ben ileri arıtma dediğinde RO, UF tarzı sistemleri düşünmüştüm :kötü:

Hangi atıksuyun hangi amaçla ileri arıtımı daha detaylı bilgiler gerekli :harika:
 
paylaştığım ileri biyolojik arıtımdır .net olarak atıksu verileri ve tercih edilen sistem verilmediğinden dolayı ,
''• Arıtma verimi yüksektir.
• Proses kararlılığı ve güvenilirliği fazladır.
• Proses kontrolü diğer sistemlere kıyasla kolaydır.
• Az alan gereklidir.
• Maliyeti çok yüksek değildir. ''
gibi avantajlarını göz önünde bulundurarak yardımcı olabileceğini düşündüm .Tabiki daha detaylı bilgi gerekli...
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
büyükbaş hayvancılıktan kaynaklı dışkıların arıtımı:d sıvı fazı için gerekli olabilecek bir arıtma sistemi. anaerobik arıtım sonucu bile istenilen değerlere ulaşılamadığının tezleri yazılmış bu konuda. ne yapılmalı, ne düşünülmeli bunu düşünüyorum:D
 
@hanvey1105

anaerobik arıtma çıkışında azot-fosfor gideren sistemler? MAP çöktürme? yabancı literatürde polishing pond denilen tam türkçesini (cila?) bilmediğim havuzlar? yapay sulak alanlar, su mercimeği? alglerden lipid oranı yüksek yaş hammadde üreten filtrasyon sistemleri? anaerobik mbr?

her şeyle ilgili en az bir tez var, bir şekilde verimli olan ve türkiye şartlarında uygulanabilen bir sistem mi aranan? kriter ne? hangi memleket için?
 
@CMNet Okuru

evet türkiye şartlarında maliyeti mantıklı ve de uygulabilirliği olan bi anaerob bir si,stem istediğim. bardenpho prosesini araştırım biraz süper bi sistem ancak uygulabilirliği konusunda aklımda soru işareti kaldı:(
 
Üst