• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İnce ızgara- kaba ızgara

Eda Kaha

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Şubat 2020
Şehir
İstanbul
Firma
öğrenci
Merhaba,
Bir projeyi incelerken kaba ızgara için 2 asil 1 yedek, ince ızgara için 3 asil 1 yedek ızgara kullanıldığını gördüm. Fakat bunun nedenini bulamadım. İnce ızgarada kanal uzunluğu gibi kriterleri sağlaması için mi kanal sayısı daha fazla acaba ?
 
Merhaba, böyle bir genel kural yok. Tamamen tasarımcının tercihidir ancak yapısı gereği ince ızgaralarda daha büyük yük kayıpları olur. Bu nedenle sayıca daha çok olabilirler. Burada önemli olan yüzey alanı aslında. 1 adet ince ızgara 20 adet ince ızgaranın işini yapabilir.

Bunun bir çok sebebi olabilir. Proje sırasında karar verilir. Hız, su seviyesi, bakım ve işletme maliyetleri, debi dağılımı gibi bir çok şeye bakarak karar verilebilir.
 
Projede spesifik bir durum olabilir. Genellikle kaba ızgara sayısı ve kanalı kaç tane ise ince ızgara sayısı da aynı yapılır. Ama tahminim burada kaba ızgara kanalı 2 olmasına rağmen ince ızgara kanalı bilmediğimiz bir sebepten dolayı daha küçük 3 kanal şeklinde dizayn edilmiştir. Yani düşünüyorum fiziksel koşullar buraya itmiştir diyeceğim ama ne alaka aynı yere 2 kanal yapılsa 2 ızgara kullanılırdı.

Projeyi yaptıran kurum belki bu şekilde istemiş olabilir. Belki ince ızgaradaki katı atık yükünü daha fazla ızgara yaymak istemiş olabilirler. Projeyi yapana yada yaptırtana sormak lazım.
 
AAT Norm rehberine göre mekanik temizlemeli ızgaralarda ızgara çubukları arasındaki hız aralığı 0,6 -1 m/sn olarak verilmiştir. Literatürde bu değerler farklı olarak verilebilir. Belirlenen minimum hızın altına düştüğünüzde ızgara atıkları, kum gibi inorganik maddeler ızgaraya gelmeden çökelme yapar. Maksimum hızın üzerinde atıklar ızgara çubuklarının arasından kaçar.

Ön arıtma üniteleri maksimum debiye hizmet verecek şekilde projelendirilir. Teoride debi salınımınız minimum ve maksimum debi aralığında dalgalanır. Siz eğer maksimum debiye göre 1 adet ızgara koyarsanız, minimum debi geldiğinde yukarıda bahsettiğim çökelme olayları meydana gelir. Minimum ve maksimum debi aralığındaki hız limitlerini tutturmak için paralel ızgara sayısını arttır azaltırsınız. İşletmede işletmeci ızgaraları devreye alıp çıkartarak çökelmeleri ve atık kaçışlarını kontrol eder.

Bahsettiğiniz vakada muhtemelen kaba ve ince ızgarada hız aynı tutulmuştur. Çubuk aralıklarına da bağlı olarak; kaba ızgara 2 asılla, ince ızgara 3 asılla aynı hızı sağlamıştır.
 
Biyolojik arıtmada karşılaşılan bir durum için de olabilir. Atık su içerisinde bölgeye has bir durumun varlığı tasarımda revizyona neden olmuş olabilir.
 
Üst