• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

inşaat işinde iş güvenliği uzmanı

Esma Daşhan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Şubat 2011
Firma
kervan gıda
Merhaba arkadaşlar;

Bir inşaat firmasında iş güvenliği uzmanı olarak işe başladım.İlk işim olarak bayramdan sonra başlayacak olan hastane inşaatı işini verdiler.Yönetmeliğe göre gerekli işlemleri yapmaya çalışıyorum.Fakat aklıma bazı şeyler takıldı.Şöyleki;

İlk olarak;İşçilere verilecek eğitimi için sunum hazırldım fakat bunun için uygun ekipmanın olmadığı söylendi bu durumda nasıl bi yol izlemeliyim.Bi de eğitim içeriğini fazla abartmışım galiba elinde sunulacak eğitim dökümanı varsa gönderebilirmisiniz.

Bi de Bakanlığın ilgili bölge müdürlüğüne bildirimi yer tesliminden hemen sonra mı yapmalıyım yokssa belli bir zamanı var mı? ve son olarak da ;İş sağlığı ve güvenliği kurulu ilk toplantıyı ne zaman yapmalıyım,kurulda uygulama koordinatörü olarak iş güvenliği uzmanı mı sadece olabilir yoksa başka bir kişiyi de görevlendirilebilir mi.şimdiden teşekkürler....
 
Burada uygun ekipman yok derken ne demek istediğinizi anlayamadım. Eğitim salonu projektör vb. ekipmanlar mı? İş güvenliği kurulları ile ilgili linkte bir döküman gönderiyorum. Umarım işinize yarar. Kesin bir zaman yok bildiğim kadarıyla ama şantiye yeni kuruluyor dediniz. İlk toplantıyı baştan yapmakta fayda var diye düşünüyorum..
 


Projektör aldırma imkanı varsa aldırın hemen bence. Aksi taktirde sözlü olarak anlatabilirsiniz. Çok problem olacağını düşünmüyorum. Görsel olsa daha iyi olurdu tabi..
 


Projektörü temin etmenizde fayda var,eğitimi sürekli vereceğinizi düşünürsek edinilmesi gerekir.
Kurulu işe başladığınızdaki ilk fırsatta yapın.İşe org. şemasını oluşturarak başlayın.48 saat önceden duyurunuzu yapın,gündem maddelerini belirleyin.
Kurul sekreteri isg uzmanıdır.
Bildirimi yanlış hatırlamıyorsam 1 ay içinde yapmalısınız.İnşaat için durum farklımıdır emin değilim.Bu konuda cevap gelecektir sanıyorum diğer arkadaşlardan.
 
Üst