• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

iş akım şeması ve proses özeti

Aykut balaban

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Temmuz 2010
herkese merhabalar..TAT a ait iş akım şeması ve proses özeti elinde mevcut olan var mı..? tesise ait özel bilgileri değil sadece gerekli benzer akım şeması ve proses özeti lazım. ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim..
 
arkadaslar gfb basvurusu için bır fabrikanın genel vazıyet planını cızdım ayrıca unıtelere ayırarak ıcıne makınalarıda yerleştırıp cızdım fakat gfb basvurum sadece vazıyet planları uygun degıl dıye ıptal oldu varsa sızde bır ornek yollarmısınız.
 
Vazİyet planlari İŞletmeye gÖre deĞİŞİr okunakli deĞİl İse Çok kariŞik İse o yÜzden İptal olmuŞtur.ayrica İŞ akim Şemasina koyduĞunuz vazİyet planini gÖnderİn bence
 
bakanlığın sitesinde bunlarla ilgili format var arkadaşlar.bu formata göre sizin hazırlmanız gerekmekte.zaten formatları bulduğunuz da kafanızda oluşacaktır tahminim..
 
Arkadaşlar bir çoğumuzun elinde bu iş akım şemaları var ama her tesisin çalışma prensibi yerleşim planları farklı. Genel olarak zaten bunları yaptıktan sonra formatın diğer kısımları bakanlığın sitesinde mevcut. Kimsenin burada firmasının bilgilerini paylaşacağını zannetmiyorum. Ama takıldığınız bölümle ilgili örnekler paylaşılabilir. Burada o bölümleri paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışalım. Bir arkadaş vaziyet planından bahsetmiş. vaziyet planında ölçeksiz bir şekilde bina yerleşimi ve üretim prosesinde kullanılan makina teçhizatın bina üzerindeki yerleri varsa emisyon kaynakları atık su deşarj noktaları yağmur suyu kanalları v.s leri gösterirseniz kabul etmeme gibi bir lüksü olamaz müdürlük yetkilisinin. Bunları üzerine rakam koyup altta liste halinde açıklamalı yaparsanız daha iyi olacaktır. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi okunaklı olması gerekli.

Emre AKKAYA
Esçev Mühendislik

Tel : +90 222 228 20 01
Faks : +90 222 228 20 02
Web:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

E-Posta : emreakkaya@escev.com.tr
 
merhaba arkadaşlar .. bir tat tesisinin iş akım şemasını hazırlıyorum.. tesiste sadece evsek atık su çıkıyor ve iskinin kanalına deşarj ediliyor... atık su deşarj noktasını yine belirtmemiz gerekiyormu..
 
atıksu çıkış noktasını göstermeniz yeterli . iş akış şemasında ise Atıksu bölümünde ise nereye kaç m uzaklıkta deşarj edeceğinzile ilgli bilgileri yazabilirisniz.
 
tek bi çıkıştan iski kanalına bağlanıyo. tesisten sadece evsel atıksu çıkıyor. bazı genel vaziyet planlarında bi çok arkadaş göstermemiş... göstermediğimiz yada eksik gösterdiğimiz zaman gfb nin geri dönmesi söz konusu olabilirmi?
 
Bence atık sularının nereden nereye bağlandığını göstermende fayda var ayrıca diğer atıklarının da oluşum noktalarını belitmelisin mesela ayıklama bandında oluşan katı atıklar, Mutvakta oluşan evsel atıklar, bitkisel yağlar vs,
 
(Vaziyet Planı) Konkasörler ve Beton Santralleri İçin Aslında Fazla Birşey Yapmanıza Gerek Yok Mevcut Yerleşim Planı Üzerinde Ufak Tefek Değişiklikler Yeterli Oluyor Her Bir Üniteyi Belirtmeniz Gerekli Örneğin Elekleri, Bunkeri, Malzemenin Döküleceği Yerleri, Kırıcıları vesaire ...
 
Merhabalar arkadaşlar. Hepinize kolay gelsin. Yeni kurulacak işyerimiz için akım şeması ve proses özeti lazım bana. Poşet imalatı ile ilgili iştigal edilecektir. Bu konuda yardımcı olurmusunuz?
 
vazıyet planın da gostermenıze gerek yok dıye bılıyorum fakat proses ozetı kısmında emısyon olusan bu üniteyi detaylı bir şekilde sunmanıza gerek var evet
mesela sırasıyla vazıyet planı cızılır tesısdekı yapılar gösterilir
sonra iş akım şeması çizilir bunda da göstermenize gerek yok fakat iş akım şemasındaki üniteleri ayrı ayrı açıklamanız gerekir bunları açıklarken giren madde çıkan madde oluşan atıkları göstermeniz gerekir
 
Üst