• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş görüşmesinde her soruya yanıt vermek zorunda değilsiniz..

Tuğba Cabi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2010
Firma
SHAMROCK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.
iş-görüşmesi.gif


Söyleşiyi yapan kişinin röntgen bakışının sınırları olmalıdır. İş görüşmesinde yöneltilen sorular çalışma performansı veya iş ilişkisi ile bağlantılı olmalıdır. Özel alana giren soruları yanıtlamak zorunda değilsiniz. 'Kabul edilemez soru'larda gerçek niyetlerinizi gizlediğinizde veya kısaca gerçeği söylemediğinizde sizi kimse suçlayamaz.


Aşağıda belirtilen konulara ilişkin sorular kabul edilemezdir:

• Sağlık durumu
• Hamilelik
• Sabıka
• Özel mali durumlar
• Parti mensubiyeti
• Din mensubiyeti
• Sendika mensubiyeti

Sağlık durumu
Sağlık durumu ile ilgili olan sorularda yargı erkine göre bir menfaat tartımı yapılmalıdır. Sadece işletmede çalışan diğerlerinin hayatı ve sağlığı için bir tehdit söz konusu ise işveren bilgi alma hakkına sahiptir.

Borç ve mali durumlar
Prensip olarak mali durumlar özel bir meseledir. Ancak finans bölümünde güvenirlik isteyen bir pozisyonun doldurulması söz konusu ise, söyleşiyi yapan kişi, özellikle borçlar söz konusu olduğunda, sorular sorabilir.

Parti ve Din mensubiyeti
Bir partiye veya bir dine mensup olup olmadığınız veya hangi partiye veya dine mensup olduğunuz söyleşiyi yapan kişiyi ilgilendirmemeli. Ancak bu tür mensubiyetler şirket akışını bozmamalıdır.

Hamilelik
Bir hamileliğin söz konusu olup olmadığına ilişkin bir soru kanunlara aykırıdır; bu nedenle inkar edilebilir. Doldurulacak pozisyonda hamilelerin çalışması uygun değilse (örn. yük kaldırma) bu soru yöneltilebilir.

Sabıka/İşlenen Suçlar
Güvenirlik aranan bir pozisyon söz konusu değil ise, işlenen suçlara ilişkin bir soruya bir karşı soru ile yanıt verebilirsiniz: örneğin: ‘bu sorunun benim iş başvurum ile bağlantısı nedir’. Ya da kısaca şu yanıtı verebilirsiniz: ‘bu soru bana fazla özel geldi’.

Evlenme ve çocuk isteği
Bu soru ne kadınlara, ne de erkeklere yöneltilebilir. Bu sorulardan dolayı bir dezavantaj ortaya çıkarsa, bu sorular geçerli kanunu ihlal etmiş olur.

****üel eğilimler
Çalışanların ****üel eğilimleri işvereni hiçbir surette ilgilendirmemelidir. Bu ****üel eğilimler nedeniyle hiçbir surette dezavantajlar da oluşmamalıdır.

iş-görüşmesi.gif
 
Üst