• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

iş Güvenliği Kurs Notları

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Yrd. Doç. Dr. Uğur Müngen tarafından hazırlanan iş güvenliği kurs notları ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • isguven_notlari.pdf
    278.6 KB · Görüntüleme: 444
çasgemin eğitim vermesinin doğru olmadığı ve bu yüzden eğitim vermeyi bıraktığı söylendi geçen gün bunu söyleyen de emekli iş müfettişi. tabiki ne derece doğru bilemem.
 
Zaten bu iş güvenliği uzmanlık konularında herkes birçok şeyi söylüyor.Olabilir bu aralar bu konuda herşey mümkün,ancak şu anlık benim bilgim bu yönde.Hatta arkadaşlarımı oraya yönlendiriyorum,uzmanlık sınavları garanti olsun diye.:)..
 
Merhaba,

İş güvenliği ile ilgili Avrupalıların görsel yani video lu eğitime daha çok önem verdiği dikkat çekiyor. Fikrimce ; Görsel olarak yapılacak sunumlar daima hafızada daha kalıcı oluyor.Elinizde mevcut böle bir materyal ,kaynak varmıdır?
Teşekkürler,
Görüşmek dileğiyle...
 
Merhaba arkadaŞlar İŞ gÜvenlİĞİ kurulu tarafindan hazirlanmiŞ, yillik Çalima plani ÖrneĞİ elİnde olan var mi? Bu planin nasil oluŞturulduĞunu gÖrmeyİ İstİyorumda. Yardimci olursaniz sevİnİrİm.
 
Yıllık faaliyet planı kurul tarafından değil,iş güvenliği uzmanı tarafından yapılır.Faaliyet planında iş sağlığı ve güvenliği konularına değinilir.Mesela;
-İç yönetmelik hazırlanması
-Risk değerlendirmesi DÖF açılması durumları
-KKD
-eğitimler
-periyodik kontroller
-sağlık kontrolleri
bu gibi temel konularda ilgili kişi ,konunun faaliyete geçeceği tarih ve öngörülen tamamlanma süresini belirten bir tablo oluşturun ve bunu yayınlayın firma içinde hazırlayan ve onaylayan ibaresini koyun ve imzalatın işveren veya vekiline..
Genel olarak yıllık faaliyet planında bunlar bulunmaktadır.
 
Teşekkür ederim Tuğba Hanım. Bende belge alma sürecindeyim ileride bilfiil bu işi yapmayı istiyorum, iş başıma düşmeden bilmek istedim bunuda.Çok sağolun. :)
 
Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar ve Sözleşmeler notları.
 

Ekli dosyalar

  • Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar ve Sözleşmeler.docx
    23.8 KB · Görüntüleme: 29
Üst