• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş güvenliği uzmanları mesleki sorumluluk sigortası

gülgün pınar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2012
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTANIZ VAR MI?

İŞ GÜVENLİK UZMANLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

'''Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında ve buna bağlı olarak düzenlenerek çıkarılan ve yürürlüğe giren veya daha sonra yürürlüğe girecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği’ne ilişkin mevzuat çerçevesinde uygulama planları hazırlama, uygulamaların yapılmasını sağlama, bu konularda işçilere eğitimler verme, bunları denetleme, gözetleme ve sürekli sürdürülebilir bir yapı kurulmasını temin ile bu hususlardaki danışmanlık hizmetlerini kusurlu olarak gereği gibi yerine getirmemesinden ötürü doğacak zararlar nedeniyle üçüncü şahıslar tarafından kendisine karşı ileri sürülecek tazminat taleplerinin sonuçlarına karşı sigortalıyı poliçede belirtilen teminat limitine kadar aşağıda yazılı özel Şartlar ile ekli Mesleki Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarının A.1 Maddesi (b) fıkrası hükümlerine göre sigorta eder.''

Eğer dilerseniz, sizi ve meslektaşlarınızı, düzenleyebileceğimiz bir toplantıda daha ayrıntılı olarak bilgilendirebiliriz. Aşağıdaki iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.


Saygılarımla.
GÜLGÜN PINAR
Merka Sigorta Aracılık Hizmetleri
Anadolu Sigorta Acenteliği
İstasyon cd. Gür İşhanı K:3 No:76
Bakırköy-İSTANBUL

0 507 705 63 54
0 212 570 13 83

gulgun@merkasigorta.com
 
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında ve buna bağlı olarak düzenlenerek çıkarılan ve yürürlüğe giren veya daha sonra yürürlüğe girecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği’ne ilişkin mevzuat çerçevesinde uygulama planları hazırlama, uygulamaların yapılmasını sağlama, bu konularda işçilere eğitimler verme, bunları denetleme, gözetleme ve sürekli sürdürülebilir bir yapı kurulmasını temin ile bu hususlardaki danışmanlık hizmetlerini kusurlu olarak gereği gibi yerine getirmemesinden ötürü doğacak zararlar nedeniyle üçüncü şahıslar tarafından kendisine karşı ileri sürülecek tazminat taleplerinin sonuçlarına karşı sigortalıyı poliçede belirtilen teminat limitine kadar aşağıda yazılı özel Şartlar ile ekli Mesleki Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarının A.1 Maddesi (b) fıkrası hükümlerine göre sigorta eder.

Eğer dilerseniz, sizi ve meslektaşlarınızı, düzenleyebileceğimiz bir toplantıda daha ayrıntılı olarak bilgilendirebiliriz. Aşağıdaki iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.


Saygılarımla.

GÜLGÜN PINAR

Merka Sigorta Aracılık Hizmetleri
Anadolu Sigorta Acenteliği
İstasyon cd. Gür İşhanı K:3 No:76
Bakırköy-İSTANBUL

0 507 705 63 54
0 212 570 13 83


gulgun@merkasigorta.com
 
İş güvenliği uzmanlarının mesleki sorumluluk sigortası yaptırması konusunda hemfikirim.Çalıştığım firma osgb olarak kendi bünyesinde olan uzmanlarına yaptırdı...Denetimler yaptırımlar sıklaşacak, işverenler kendi sorumluluklarından kaçmak için,uzmanlara rucu edebilirler.İş güvenliği uzman arkadaşların sigorta konusunu ciddiye almalarını öneririm.
 
iş yerlerininde mesleki sorumluluk sigortası yaptırması gerekir.Zira işçinin gördüğü zararda işyerinin hatası varsa SSK işyerine rücu etmektedir.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı
 
@Ersin Bozkurt

merhaba,size katılıyorum
iş yerlerine yönelik tazminat ve rücu davalarında; işveren sorumluluk sigorta poliçesi olası riskleri teminat altına alıyor.İşveren iş güvenliği uzmanına sorumluluğundan ötürü rücu edebilir veya olay ile ilgili kişi veya yakınlarının tazminat taleplerinde iş güvenliği mesleki sorumluluk sigortası devreye girer.
İlginize teşekkürler.Kazasız günler :)
 
@cemba82

işverenlere yönelik sorumluluk sigortası uzun zamandır var.İş güvenliği uzmanlarının beklenen yönetmelik değişikliği ile rücu ile karşılaşmaları sıklaşacak diye düşünüyorum.
İlginize teşekkürler.Kazasız günler.
 
Yargıtayın en son verdiği bir karar :
Kişi tam kusurlu olsa da; kaza nedeni ile yoksun kalanlar kusursuz olduğundan kaza sonrasında bu kişilere tazminat oluşur.
 
Sigorta şirketleri için yeni ve güzel bir kapı bu durum ; Evet yaptırmakta fayda var.Ancak poliçeyi çok dikkatli okuyun.Bu poliçelerde en az %20 muafiyet var.( yani teminat tutarı kadar yapılacak ödemenin % 20 sini ödemiyor)-(sırf bu değil her türlü sigortada muafiyet oluşur yangın , kasko vs...) 2. en önemli husus ; tehlike sınıfına göre ödeme yapıyor.Yani birçoğumuz C olduğu için az tehlikeli dışında bir tehlike sınıfında çalışıyorsanız , sigorta şirketi ödeme yapmıyor.Burda cevabını veremediğim bir soru var.Paylaşmak isterim şimdi kanun bize 3 yıl bir üst sınıf da çalışma izni veriyor.Ancak sigorta poliçesi , uzman kendi tehlike sınıfına uygun yerde çalışırsa öderim diyor. C uzman için tehlikeli yerde çalışırsa bu sigortalardan faydalanır mı?
 
Haklısınız, mesleki sorumluluk sigortaları konusu itibarı ile derin içeriklidir.
Benim bilgilendirme yazım, içeriğin bir kısmından oluşuyor.Bu bağlamda;
"Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında ve buna bağlı olarak düzenlenerek çıkarılan ve yürürlüğe giren veya daha sonra yürürlüğe girecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği’ne ilişkin mevzuat çerçevesinde"
cümlesinden yola çıkarak; iş güvenliği uzmanı "kanun çerçevesinde" üstlendiği görevler itibari ile sigortalanır.
Muafiyet ile ilgili olarak ise; söz konusu poliçeler için şu anda şirketimizin muafiyet oranı 500TL den az olmamak
kaydı ile %10'dur.Muafiyet teminat tutarı üzerinden değil de, olay başı uygulanarak ödenen tutar yıllık
teminatınızdan düşülür
Sonuç olarak yaptırmakta fayda var :)
 
ÇEVRE MÜHENDİSLERİ
Hem mühendislik faaliyetleri,hem de Çevre Denetim Firmaları bünyesinde; iş yerlerinde Çevre Görevlisi olarak gösterdikleri faaliyetleri ile ilgili mesleki risklerini teminat altına alabilecekleri MÜHENDİSLİK MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI YAPTIRABİLİRLER!...

Ayrıntılı bilgi almak ister misiniz?

GÜLGÜN PINAR
0 507 705 63 54
gulgun@merkasigorta.com
 
Üst