• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş güvenliği ve sağlığı (Güler misin?...Ağlar mısın?)

Bence olasılık dışında düşünülsede il müd. yada diğer birimde çalışan bütün teknık personeller alır.
herkese vermezler. böyle bişey varsa c tipi alırım bende
 
Alınır bir şekilde ama yasa çıksın ondan sonra düşünürüm . zaten haberde çok belirsiz yan var . kim olacak nasıl olacak ne görev alacak ne yapacak 1 çok şey belirsiz.
 
dostum aslında belli yasada çıktı 50 ve üstü işçi çalıştıran firmalar iş güvenliği kapsamında tehlike durumuna göre İSG uzmanı hizmeti almak zorundalar. ben başvurucamda bir yerden haber bekliyorum diye bide danışmanlık işinde çalışıyorum o yüzden fırsat bulamıyorum işer biraz yoğun anlıyacağın...
 
İş güvenliği uzmanlığı işi, kaza olmaması için gerekli herşeyi düşünmek her türlü önlemi alma işidir. ateşten gömlektir. Personelleri taşıyan servis aracı kaza yapsa o bile iş kazası ve direk sorumluluk sizde.
 
Arkadaşlar merhaba, iş güvenliği komitesi oluşturmak için çalışan sayısının 50 ve üzeri olduğunu biliyorum ama bu aralar 20 ve üzeri olarak değişti diye duydum. Bu konuda net bir bilgisi olan var mı bu söylenti ne kadar doğru?
 
İş sağlığı ve güvenliği kurulu

(1) Elli ve daha fazla çalışanın bulunduğu ve altı aydan fazla süren sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde işveren, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalarda bulunmak üzere kurul oluşturur. İşveren, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygun kurul kararlarını uygular.

(2) Altı aydan fazla süren asıl işveren-alt işveren ilişkisinin bulunduğu hallerde;

a) Asıl işveren ve alt işveren tarafından ayrı ayrı kurul oluşturulmuş ise, faaliyetlerin yürütülmesi ve kararların uygulanması konusunda iş birliği ve koordinasyon asıl işverence sağlanır.

b) Asıl işveren tarafından kurul oluşturulmuş ise, kurul oluşturması gerekmeyen alt işveren, koordinasyonu sağlamak üzere vekâleten yetkili bir temsilci atar.

c) İşyerinde kurul oluşturması gerekmeyen asıl işveren, alt işverenin oluşturduğu kurula iş birliği ve koordinasyonu sağlamak üzere vekâleten yetkili bir temsilci atar.

ç) Kurul oluşturması gerekmeyen asıl işveren ve alt işverenin toplam çalışan sayısı elliden fazla ise, koordinasyonu asıl işverence yapılmak kaydıyla, asıl işveren ve alt işveren tarafından birlikte bir kurul oluşturulur.

(3) Aynı çalışma alanında birden fazla işverenin bulunması ve bu işverenlerce birden fazla kurulun oluşturulması hâlinde işverenler, birbirlerinin çalışmalarını etkileyebilecek kurul kararları hakkında diğer işverenleri bilgilendirir.
 
kurul şartları, yeni kanun hükümleri yürülüğe giriş tarihleri ilgili sektore degısıklık arz etmektedir. Yürürlüğe girene kadar mevcut kurul yonetmeliği içerigindekı hukumler gecerlıdır.
 
Bildiğim kadarıyla 1 ocaktan itibaren az tehlikeli yerlerin iş güvenliği kapsamı ile ilgili yönetmelik yürürlüğe giriyor.
 
50 den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yayımı tarihinden itibaren 1 yıl sonra yürürlüğe girecek diye biliyorum ben öyle değil mi arkadaşlar...
 
Üst