• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iş ilanı paylaşımı durdurulmuştur

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Sayın üyeler,

4904 kanun numarası ile 05.07.2003 tarihli ve 25159 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
aşağıdaki maddelerine göre kurumdan izin alınmadan iş bulmaya aracılık etmenin cezası bulunmaktadır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bu nedenle istemeyerekte olsa iş ilanlarının paylaşımını durdurma kararı aldık. Kurum ile gereken görüşmeleri yaparak izin sürecini ve neler yapılması konusunda çalışmalar yapacağız. Gelişmelerden herkesi haberdar edeceğimizi bilmenizi isteriz.

Saygılarımızla
CMNet Yönetimi
 
Fatih Bey iyi güzel söylüyorsunuz. uyarınız için teşekkür ederiz. ( ne yapalım bize gelen ilanları mail göndeririz biz de :) bütün siteleri engelleyecek değiller ya. kaldı ki onların sorunları meslek odalarında yayınlanan ilanlar ismini bilmediğimiz yüzlerce kariyer siteleri var onlar ne olacak hizmet anlayışları sadece iş bulma üzerine olan yüzlerce site... dayı ahbap tanıdık olayları var iş hayatında iş kurumu önce bunu öğrensin. Türkiye İş kurumu ilanların hangi sitelerde yayınlanacağını takip edeceğine kopyala yapıştır yapsın da kendi sitesine koysun çok istiyorsa :) koskoca (sözde) işkurun hiç işi yok nelerle uğraşıyor. bunun yerine sitelerini güncellemeleri daha doğru olur düşüncesindeyim. aksi takdirde iş ilanlarının önüne geçemeyecekler gibi görünüyor. Türkiye iş kurumunun sayfasında özgeçmişim mevcut kapı gibi süleyman demirel üniversitesi çevre mühendisliği yazıyor. işim olmadığı bir dönemde Türkiye iş kurumu sırf işim olsun para kazanayım diye aklınca bana yardımcı oldu ve bana gönderdiği birkaç iş görüşme taleplerinden birtanesini de aynen kopyala yapıştırıyorum. ve ben susuyorum. yorum sizin meslektaşlarım.



Görüsme Talebi
Sayin ÇİĞDEM AKSOY;
Asagida belirtilen tarih ve adreste Çağrı Merkezi Görevlisi kursu için görüsmeye davet edilmis bulunmaktasiniz.

Kurs No : 89314
Görüsme Tarihi : 30.11.2011 13:00
Görüsme Adresi : FAHRETTİN KERİM GÖKAY CAD.NO:7 HASANPAŞA KADIKÖY/İST.
Ders Saatleri : 08:30-15.30
Egitim Günleri : PAZARTESI-SALI-CARSAMBA-PERSEMBE-CUMA
Il / Ilçe : İSTANBUL/KADIKÖY
Amaç : --
Alt Yas : 18
Üst Yas : 35
Cinsiyet : Farketmez
Firma Adi : VODATECH BİLİŞİM PROJE DAN SAN VE DIŞ TİC LTD ŞTİ
Is Yeri Tel No : [IsTel]
Cep Tel No : --
E-Posta Adresi : --
Firma Adresi : [YukleniciAdres]
Web Site : [WebSite]
 
Nasıl bir iş bulma kurumudur bu anlamış değilim gerçekten. Kendileri faydalı olmak için yeterli özeni göstermiyorlar (Çiğdem Hanım'ın mesajından da anlaşıldığı gibi) üstelik faydalı olmaya çalışanın da önüne set koyuyorlar. Hayır doğru düzgün ilan yayınlamıyorsunuz bırakın da bari bizim az da olsa faydamız olsun en azından meslektaşlarımıza.
Hani bir de ben düşünüyorum da (belki de yanlış düşünüyorumdur, o size kalmış), çok az insan iş bulmak için ilk olarak İş-Kur ilanlarına bakıyordur herhalde; genelde son çare, yani en azından benim için öyleydi ki bir işe de yaramadı zaten bende:)
Heryerde bir yasak, herşeyde bir yasak..
Neyse, Çiğdem Hanım'ın da dediği gibi biz de artık ilanları mail yoluyla ulaştırırız napalım:)
Tabi unutmadan, Fatih Bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz.
 
Çok garipsedim bende, hala anlam veremiyorum. Acaba bu kanun, işçi bulma kurumunun kendi bünyesindeki ilanlar için geçerli olmasın ? Yani sonuç olarak kendi elindeki ilanları isteği dışında dışarıya ifşa edilmesini istemez bunu anlarım ama diğer ilanlardan ona ne ? Ben iş yeri açmışım elemana ihitiyacım var, ister kağıda yazar panoya asarım ister internete koyarım istersem de radyodan bangır bangır yayın yaparım :) Gerçi ülkemizde doğru yapılan ne var ki bu olsun :)
 
Fikir eğer tüm ilanları tek çatı altında toplayıp devlete bağlı bir tekel oluşturmaksa mantıklı bir yanı var. Ancak böyle bir şeyi yapmak için iyi bir altyapı çalışması gerekiyor. Popüler İK sitelerindeki gibi bir arayüz, kolay anlaşılma, iyi takip etme, kurs vb olanakların arttırılması ve ilan ve ulaşımın daha rahat olması gibi şeylerin hâlledilmesi gerek.
 
"insan bir kaynak değildir, insan bir nesne değildir, insan bir öznedir" önkabulüyle okursanız, apaçık özel istihdam bürosu garabetini palazlandırmak için özgürlüklerimizden birinin hiç edilmesidir bu dayatmanın amacı.
şimdi ben artık özel istihdam bürosu vasfındaki kariyer sitelerine ve bu kariyer sitelerine sülük gibi yapışmış falanca havalı isimdeki, 20000 TL teminat, 20 metrekare ofis ve 4 yıllık herhangi bir okul diploması ile rahatça her jölekafanın kurabildiği özel istihdam bürolarına mecburum demek oluyor.
yazan yazmış tekrar etmem abes;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

bu çeşit firmalara en temiz örnek. dikkat buyurun "en temiz" dedim. bunların pençesine iteleniyoruz.
 
Ülke yasaklar,baskılar,rantlar,zamlar,yolsuzluklar,ocular bucular,kasetler,şantajlar,dinlenen telefonlar,vergiler,korkular,zindanlar,fakirler,uyuyan insanlar,... ülkesine döndü.
 
Ben şahsen iş başvurusu konusunda sitemizin çok faydasını gördüm. Bu sayede türkiyenin her yerindeki ilanlara ulaşabiliyordum. İş kurumuna bende gidip kayıt oldum ama hiç yönlendirme yapılmadı. Diğer iş bulma sitelerin de dahi kayıt olup başvurduğumda oradan dönüş yapan olmuyordu. Bu şekilde bir engellemenin çıkması çok kötü olmuş. Buradan birçok arkadaşımıza iş konusunda yardımcı olabiliyorduk.
 
Arkadaşlar,

Bizde mesleğe faydamız olsun istedik meslektaşımıza faydamız olsun istedik fakat yasa ortada ve acı acı ben gerçeğim diyor. Bu konuda ister istemez elimiz bağlanıyor. Bu yasa nedir ne değildir kısmına bakacağım. Eski ilanların hiçbirini silmedik sistemimizde mevcut fakat herkes faydalansın isteğimizde devam ediyor.

Bilenler bilir, site haricinde cevrenet isim google mail grubumuz vardır. Şimdilik iş ilanlarımızı bu mail grubundan paylaşabilirsiniz. İleride bir çaresine bakacağız inşallah. Mail grubuna katılmak için aşağıdaki adımları yapabilirsiniz.

Zaten üye olan kullanıcılar cevrenet@googlegroups.com adresine mail atabilirler.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bu adresi ziyaret ederek mail grubuna katılabilirsiniz.

Selamlar..
 
İlk olarak emoya kestikleri ceza ile gündeme geldi.Şimdi kariyer,yenibiriş vs... gibi birçok sitenin yanısıra bakanlıktan yetki alıp istihdam yönlendiren birçok şirket var ve ortaya güzel bir rantda çıktı.Ancak mühendis odaları bunların bu rantını kesiyor.Firmalardan gelen istekleri ücretsiz olarak üyelerine sunuyor.Ve mühendis odaları bu istihdam firmalarının rantını bölmüş oluyor ve bu hizmeti bedevaya yapıyorlar.Artı birşey daha var o da birçok odanın hükümet muhalifi olması bu sonucu doğurdu.
 
Özel istihdam bürosu açabilmek için hangi belgelerle başvurulacak?

a) Yetkili kişiye ait T.C. kimlik numarası beyanı (Başvuru Formu üzerinde), yabancılar için başvuru yapılan büroda çalışmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan çalışma izin belgesinin örneği,
b) Yetkili kişiye ait en az lisans düzeyinde öğrenim belgesinin örneği, yurtdışı okullardan mezun olanlar için yeminli mütercimlerce Türkçeye tercüme edilmiş diploma örneği,
c) Tacir sıfatı taşıyan yetkili kişiye ait müflis veya konkordato ilan etmemiş olduğuna ilişkin ticaret sicil memurluğundan veya ticaret mahkemelerinden alınmış belge, tacir sıfatı taşımayanlar için beyan,
ç) Yetkili kişinin adli sicil kaydının bulunmadığına dair beyan/beyanlar veya belge,
d) Özel İstihdam Büroları Yönetmeliğinin 7 nci maddesinde belirtilen kriterlere uygun, nitelikli personelin özgeçmişi ve belgeleri ve teknik donanıma sahip olunduğuna dair beyan (Başvuru Formu üzerinde e-posta adresi ve varsa web adresinin yazılması gerekmektedir),
e) İş ve işçi bulmaya aracılık faaliyetinin yapılması için tahsis edilmiş, iş arayanla görüşme yapılabilecek şartları haiz fiziki bir mekâna ve/veya internet sayfasına sahip olduklarını gösterir belge,
f) Kuruluş ve değişikliklere ilişkin ticaret veya esnaf sicili gazeteleri, şirket niteliği taşımayan tüzel kişiler için kuruluş sözleşmesi ya da yerine geçen belge (gerçek kişiler dahil),
g) Yetkili kişiye ait imza sirküleri,
h) Kat’î ve süresiz banka teminat mektubu (Kurumca hazırlanan örneğe uygun) ya da Türk Lirası olarak nakit
ı) Masraf karşılığı,

* Teminat mektubu miktarı ne kadar?

2012 yılı için 24.645 TL’ dır.

* Masraf miktarı ne kadar?
2012 yılı için 1.850 TL’ dır.
 
Arkadaşlar zaman zaman sitemizde iş ilanları paylaşılmaktadır. Daha önce duyurusunu yaptığımız üzere yukarıdaki sebeplerle iş ilanı paylaşımı durdurulmuştur.
İlan paylaşan arkadaşların mesajlarını istemeyerekte olsa silmek zorunda kalıyorum. Bu davranışımız sakın yanlış anlaşılmasın.
 
Bu sitede iş ilanı veremememiz gerçekten çok üzücü. Ben de ilanımızı çevre mühendisleri odasına yönlendiriyorum. İlgilenen olursa detayları odanın ilanlarından öğrenebilirler.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Yeni mezun arkadaşların ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Kriterleri sağlasaydım düşünebilirdim!
 
Üst