• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

iş kazaları

Taner Karacaylı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Ocak 2010
Basına Ve Kamuoyuna..

Geçen hafta TBMM den ‘İş sağlığı ve güvenliği’ yasası geçmişti. Ve biz Derdimize derman mı ? Hayır değil. demiştik. Yetmedi, işveren yükümlülüğünü azaltan, kayıran düzenlemedir demiştik. Ve görüyoruz ki, yasa konuşuldukça dediğimiz gerçekler ortaya çıkmakta.

Ve ülkemizde her gün 5 ile 8 arasında işçi hayatını kaybetmeye devam etmekte....Nedeni bizlerce de, yetkililerce de yeterince açık.. Nitekim yargılama süreçleri de, bilirkişi raporları da aynısını söylemekte.

Bakın Eskişehir deki patlamaya, Davutpaşa nın kopyası gibi.

İşverenlerin kar hırsı nedeniyle işçi güvenliğine dair önlemleri almaması. Yetkililerin ise yasal mevzuat hükümleri açık ve ortada iken denetim görevlerini yerine getirmemesi. Ve çıkarılan yasanın bu gerçekleri görmediğini düşünüyoruz.

İşte bu nedenledir ki; İş kazası değil...Israrla cinayet demeye devam ediyoruz....

ARTIK YETER..!

Biz de söz bitti diyoruz artık. Vicdan sahibi, adalet duygusunu yitirmemiş herkes ‘bu vahşeti’ anlayarak davranmalı diyoruz. "iş cinayetlerine dur diyebilmek için vicdan ve adalet nöbetine" başladık.

Ve biliyoruz ki; bizler ARTIK YETER ! demedikçe, canımızın yangınını ve öfkemizi görünür kılmadıkça, kimse kendiliğinden hareket etmiyor.

Ve biz en çok canı yananlar, başka canlar yanmasın diye;

Taksim/Galatasaray Meydanın da (01.Temmuz.2012) Pazar günü Saat: 13.00 de bir saatlik VİCDAN ve ADALET NÖBETİMİZİN 7.haftasındayız...

Bu hafta, Tersanede hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerini dinliyoruz.

İş cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin Yakınları ve Yaralananlar

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Arkadaşlar kaynak konusunda hassas davranmanızı bekliyorum. Dökümanın asıl sahibi kimse ilgili yer kaynak olarak gösterilebilir. Alıntı yapmış bir yeri kaynak olarak gösteremezsiniz.
 
Üst