• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Asuman yaşar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Mart 2016
Firma
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
isg egitimi için Manisa da önereceğiniz kurs varmı ? acil
 
Merhaba arkadaşlar, yeni mezunum ve isg kursuna gitmeyi düşünüyorum. isg tavsiye ediyor musunuz? Turizm merkezli bir ilçede ikamet ettiğimden dolayı çalışma alanım kısıtlı olur mu ? Ayrıca kursa gitmeden de elimdeki dökümanları kullarak sınava girebilir miyim?
 
@Zeliha Ekinci
Ben tavsiye etmiyorum. Çevre Mühendisliği ve İSG'yi senin sırtına yükleyip hak ettiğinden daha az bir maaşa çalışacaksın. Bunu ilk başlarda göze alırım diyorsan kursa git. Ama İSG'deki piyasa da çok düştü.
 
çevre mühendisliği mi? iş güvenliği uzmanlığı mı? bu konu da tecrübeli arkadaşların fikirleri nelerdir ?
 
@Fatih Özcan
Peki soruyu şöyle değiştirsem kurumsal bi firmada ( maaş, sosyal olanaklar vs. ) daha iyi şartlar da iş güvenliği uzmanlığı mı ? Yoksa günümüz türkiye şartlarında çevre mühendisliği mi ?
 
şimdi fakülteleri açıldı. tercih yapabilirsiniz. ama önceden İGU olmak için mühendis olmak gerekiyordu. sadece ÇEVRE MÜHENDİSİ değil, diğer tüm branşlarda öyleydi. İGU olmak için belge alıyordun. ÇEVRE MÜH. olmak için diploma alınıyordu. siz ÇEVRE MÜH. olun sonrada belgesini alırsınız uzmanlığın.
 
Arkadaşlar merhaba 2. Dönem C sınıfı isg sınavı için Ankarada Kızılay taraflarında önereceğiniz kurs var mı? Kayıtlar başladı mı?
 
@burçin kaya Lider isg düşünebilirsiniz Kızılay'da. Önerme olayına gelirsek ne kadar iyi veya kötü olsa da bir kurs aslında size kalmış başarılı olmak. Çünkü sınav artık zorlaştı (Çok fazla alan almak isteyen var) sizin sıkı çalışmanızla bu işi rahatlıkla halledebilirsiniz. Çünkü olay yönetmelik okumaktan geçiyor bu da size bağlı bir durum. Nacizane fikrim eğer bu sınava gideceksiniz kursun başlamasını beklemeden yönetmelik okumaya başlayın ve Hakan Erdoğan'ı takip edin derim.
 
@burçin kaya Yüksek lisans yapmayı da düşünebilirsiniz B sınıfı olmak için bu yönde kariyer planlıyorsanız. Aksi halde C sınıfından B sınıfına geçiş için 3 yıl çalışmalısınız
 
Yüksek lisans istemiyorum sadece artısı olsun diye almak istiyorum. İlanlarda c sınıfı isg belgeside isteyenler oluyor aslında bu yüzden almak istedim
 
01/07/2020 tarihine kadar C sınıflarının B sınıfları yerine bakma tarihleri doluyor. Bu da şu demek oluyor C sınıfları (az tehlikeli) B sınıflarının yerine (tehlikeli) bakamayacak tabii yine uzatılmaz ise. Bunları da değerlendirip ona göre karar vermenizde fayda var. Çünkü iki belgeyi (çevre görevlisi ve uzmanlık) de kullanma durumunda ileride problem(baktığınız sınıflar tehlikeli ise) çıkabilir. (Hoş sonradan yüksek lisans ile de sınıfınızı arttırabilirsiniz)
 
Üst