• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

iş sağlığı ve güvenliği

dilek kaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ocak 2010
Şehir
Samsun
Firma
geri dönüşüm
İş sağlığı ve güvenliği mevzuat kapsamında 50 çalışanı geçen bi işyerinin yükümlülükleri nelerdir çevre açısından
 
Cevap: iş sağlığı ve güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurullarının Kurulacağı İşyerleri

Madde 4 — 28/2/2004 tarihli ve 25387 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre; sanayiden sayılan, devamlı olarak en az 50 işçi çalışan ve altı aydan fazla sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde her işveren bir iş sağlığı ve güvenliği kurulu kurmakla yükümlüdür. İşçi sayısının tespitinde işyerinde çalışan işçilerin tamamı dikkate alınır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Bu işinize yararmı
 
Cevap: iş sağlığı ve güvenliği

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI' nın tarafından verilecek olan işletme belgesi ile ilgili yönetmelik aşağııdaki gibidir. bu yönetmeliğin eklerinden ek - 1' i doldurarak ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI' ankara'adaki adresine gönderecek istersen gerekli belge isteniyor mu diye ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI' na sorabilirsiniz
 

Ekli dosyalar

  • İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK.doc
    176 KB · Görüntüleme: 22
Cevap: iş sağlığı ve güvenliği

4857 Sayılı İş Kanunu

Madde 81 - ( Değişik madde: 15/05/2008-5763 S.K/4.md.)
İşverenler, devamlı olarak en az elli işçi çalıştırdıkları işyerlerinde alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin belirlenmesi ve uygulanmasının izlenmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, işçilerin ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla, işyerindeki işçi sayısı, işyerinin niteliği ve işin tehlike sınıf ve derecesine göre;
a) İşyeri sağlık ve güvenlik birimi oluşturmakla,
b) Bir veya birden fazla işyeri hekimi ile gereğinde diğer sağlık personelini görevlendirmekle,
c) Sanayiden sayılan işlerde iş güvenliği uzmanı olan bir veya birden fazla mühendis veya teknik elemanı görevlendirmekle,
yükümlüdürler.
İşverenler, bu yükümlülüklerinin tamamını veya bir kısmını, bünyesinde çalıştırdığı ve bu maddeye dayanılarak çıkarılacak yönetmelikte belirtilen vasıflara sahip personel ile yerine getirebileceği gibi, işletme dışında kurulu ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alarak da yerine getirebilir. Bu şekilde hizmet alınması işverenin sorumluklarını ortadan kaldırmaz.
 
Cevap: iş sağlığı ve güvenliği

50 kişiyi gectiğinde iş yeri hekimi gereklidir ki buda tıbbi atıkları ne yapıyosunuz diye bi soru cıkartabilir karsınıza..atıksu desarjınız varsa ve 84 kişiyi geciyorsa calısan sayısı evsel atıksularla ilgili su kirliliği kont. yön. istenen standartı sağlamanız gerekir..
 
Üst