• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş

wish

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ağustos 2012
merhaba arkadaşlar. burayı bulmam çok iyi oldu.çok güzel bir site. size sorularımı sormak istedim.2.sınıfa geçtm ama Hala kaygı içerisindeyim acaba çevre mühendisi olark kamuda ya da özel de iş bulabilrmiyim diye. sizin gibi iş sahibi olmuş insanların fikirlerini almak isterim
 
kamuda is bulmana bir sey diyemiyorum cunku surekli bir engel cikartiyorlar atama puanlari yuksek ve kadro alim sayisi cok az . ozel sektor icin 3. sinifta aramaya basla ve genel olarak istedikleri sertifika ya da belgeleri al bu sayede sansin daha artmis olur.
 
anladım. haklısınız kendimizi geliştirmemiz çok önemli. setifakalar konusunu iyice araştırıcam teşekkür ederim. Ama her üniversite 70 80 çevre müh.alıyo kamu ise çok az. saçmalık tamamen..
 
İkinci sınıfta ve yolun başındasın. Keşke şuan senin yerinde olsam. Üniversitede müthiş fırsatlar geçiyor insanın eline ve çoğu insan bunları göremiyor. Sana en büyük tavsiyem ikili ilişkilerini iyi tut ve özel sektörde söz sahibi, çoğu alanda çalışma yapan bir firmada staj yap. ama adı staj olsun orada bir mühendis gibi çalış mezun olduğunda bir adım daha önde olursun...
 
hmm çok güzel söylemişsiniz teşekkür ederim. bende seneye inş.staja başlıcam. iyi bir yerlere bakıcam. peki burda mezun olupta acaba iş bulamayanlar varmıdır
 
@MustafaKaptan

İlana 5 sene tecrübeli, ÇED yeterliğinde 5-c'ye tabi, atık yönetimini a-z'ye bilen ve toprak kirliliği konusunda da 5 sene tecrübeli insan arıyor olabilirler. Hatta atıksu arıtma tesisini bizzat tasarlamış, tebliğe tabi, emisyon ölçümlerini yapabilen, gürültü sertifikalarını almış, çevre görevlisi belgesine sahip insan aranıyor. (Tabi hepsinde min 2 sene tecrübe.) Askerliğini yapmış da olsun ama 30 yaşını geçmemiş olsun. Çünkü kendisinin koşturması gerekiyor evet. O kadar tecrübeyi nereden bulacak bizi de ilgilendirmez.
 
@Melih Coşar

Kusura bakmayın anlayamadığım için soruyorum ukalalık olarak algılamayın. Benim yorumumla ne ilgisi var yazdıklarınızın?
 
@MustafaKaptan

Sadece yazdıklarınız üzerinden gazetelerde, internet vb üzerinden verilen ve saçma tecrübelerle, kısıtlamalarla iş ilanı verenlere atıf yaptım. Yalnız mesajın sonuna smiley koymayı unutmuşum ;). Şu haliyle bayağı ciddi ve resmen laf atma türünden mesaj olmuş. Kusuruma bakmayın lütfen.
 
  • Beğen
Tepkiler: KYS
2. sınıftasın ve yolun başındasın. Ülkemiz üniversitelerinin gördüğümü ve duyduğumu söylüyorum sadece yanllış anlaşılmasın % 80 ninde 3. sınıftan sonra mesleğini tanıyabilirsin. Şuan sana ne iş yapıyorsun diye sorduklarında sağdan soldan duyduklarınla yada bikaç bilginle ancak cevap verebilirsin. Ama 3. sınıftan sonra birşeyler kafanda şekillenmeye ve mesleğinin ne olduğunu kavramaya başlamış olursun. Ama meslektaşlarımın dediği gibi kendini geliştirme en önemli şey. Kamuyumu düşünüyorsun kendini geliştirmeye hiç gerek yok. ya kpss ye girip çok muhteşem bir puan alacaksın yada yüksek binalarda oturan dayın olacak. O zaman kendini geliştirmek için uğraşmazsın. Ama özel sektör düşünüyorsan ki düşünmelisin zoru seviyorsan diyeyim. kendini çok geliştirmek zorundasın. çünkü özel sektörde bulunan kodaman takımı eleman ararken bazen ne istediklerini kendileri bile bilmiyorlar. şahsen ben en az 10 yıl tecrübe 30 yaşını aşmamış müh. ilanı bile gördüm. Yada yukarıda yazıldığı gibi boğaziçi mezunu çevre müh. gibi ( bu arada boğaziçinde çevre muh. diye bi bölüm yok :D) o yuzden şimdiden kendini geliştirmeye ve araştırmaya başlasan çok iyi olur.
Haa şunuda söylemek isterim. bazen araştırmakta pek fazla işe yaramıyor. şöyleki. 3 yıl önceye kadar o kadar araştırma yapıp çevre mühendisliğinin hangi departmanında kendimi geliştireyim diyenler bakanlıkların çıkardığı garip şeylere boyun eğmek zorunda kaldı ( Örneğin: Çevre danışmanlığı, çevre görevlisi kavramı gibi). Diyeceğim o ki kendine sorman gereken şey ben ne yapmak istiyorum olacaktır. benim düşündüklerim bunlar. yanlış olduysa affola...
 
ben bu işi yapmak istiyorum tabii ki. kamu da çok yüksek bir puan alacağımı da zannetmiyorum. özel araştıracağım bu yüzden sizin söylediğiniz gibi kendimi geliştirmem lazım. dediğiniz gibi Boğaziçi'nde çevre müh. bölümü yok :)
 
Kardeşler bu devlet memurluğu sınavından patlartırsanız çok yüksek bir puan işiniz hazır tecrübeye falandda gerek kalmaz zamanlada zaten göbekli möbekli devlet memuru olursunuz öğrenirsiniz işleri. Ama memurluk olmadı özel ekmek kapımız dediğiniz anda, yönetmeliklere hakim ol inan kimse sözünün üzerine söz söyleyemez zaten kimsenin çevre mühendisliği ile bilgisi yok ama konuşurlar yinede çok biliyorlar ya bizim insanlarımız herşeyi. MÜHENDİSLİK İŞİ ŞUDUR BENCE BİLMEDİĞİN BİR KONUYLA ALAKALI SORUYA BİLE ANINDA SALLAMALI OLARAK TEKNİKİ CEVAP VEREBİLME YETENEĞİNİR. SALLAYIN İNAN KARŞINDAKİDE KAFA SALLAYACAKTIR SANA :) . tabi bu salladığınız konunun doğrusunu sonra araştırmak iyi olacaktır.Çok fazla işi düşünme şimdi derslerine çalış okulunu bitir gerisi gelecektir zaten tabiki gerçekten öğrenmiş bir şekilde bitirmek işine mutlaka yarayacaktır. yalnız not ortalaması o bu şu laf ben hiç karşılaşmadım gerçekçi olmak gerekirse kaderinde varsa inan seni buluyorlar tabi zaman lazım tanıtman lazım kendini , ilk başlarda olmadık paralarla olmadık işler yaptığını sanacaksın meslekle alakası yok diyeceksin göreceksin ama oda sana bir tecrübe olarak geri dönecektir. ALLAH HERKESE HAYIRLI BİR İŞ, EŞ VE HAYAT NASİP ETSİN.
 
açıkçası herkes söyledikleriyle içimi çok rahatlattı. Dediğiniz gibi kimse çevre mühendisinin hatta mühendislerin ne iş yaptığını tam bilmiyorlar. ben eminim ki bu yolda doğru zamanda doğru adımlar atarsam başarılı olabilirim.
 
Üst