• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Isg Uzmanlığı Çalışma Sözleşmesi

okanalp

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Aralık 2011
Herkese merhabalar,
isg uzmanlığı çalışma sözleşmesi hk. takıldığım bir nokta var.Çevre müh. olarak otomotiv yan sanayi fabrikasında çalışıyorum ve isg uzmanlığı belgem mevcut. Bakanlığa isg uzmanlığımı bildirmek için 27/11/2010 TARİH – 27768 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ EK İNDE SÖZLEŞME FORMATInı doldurdum.
O formatta sabit bir yerde çalıştıgım için çalıştığı diğer işyerleri kısmını boş bırakacağımı düşünüyorum. Bakanlıkla irtibata maalesef geçemiyorum çünkü telefonlarıma kimse çıkmıyor.Doldurduğum bu format Bakanlığa göndermem için yeterlimidir?
Doğru bir yol mu izliyorum?
Herkese teşekkür ediyorum.
iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • Ek-4-is_guvenligi_uzmanligi_calisma_sozlesmesi (2).doc
    28 KB · Görüntüleme: 62
göndermeniz yeterli zaten en son aldığım bilgiye göre onaylanma süresi uzun sürüyor.
şöyleki, siz isg uzmanı olduğunuzda sözleşmenizi bakanlığa gönderiyorsunuz ve bakanlık onayladığında o işyerinin resmi isg uzmanı oluyorsunuz ancak bakanlık onay konusuyla uğraşmıyor, gönderiyorsunuz belgeyi ne zaman gelirse ya da hiç gelmeyebilir.
zaten formdaki diğer işyeri kısmı sanırım osgb lerde çalışan isg uzmanları için.
bu konuda bir açıklık var. benim bildiğim iş güvenliği uzmanı olarak ya sadece bir iş yerinde çalışabiliyorsunuz ya da osgb lerinde. yanı benim belgem var osgb olmadan 3-4 yerin uzmanlığını yaparım demek yasal olarak mümkün değil ben bu şekilde biliyorum yanlışım varsa düzeltilsin lütfen.
bu arada bu şekilde çalışan isg uzmanları var bunun sebebide başta söylediğim gibi sözleşmenin bakanlıktan geri dönmemesi...
 
Mustafa bey,
İş güvenliği uzmanları bireysel çalışabiliyorlar,firmanın uzman bulundurma süresi kadar firma tarafından sigortalanıyorsunuz ve o kadar saat o firmaya gidiyorsunuz.
 
@okanalp

Bu konuyu ne yaptınız. Ben de çalıştığım yerle sözleşme yaptım ama bakanlığa göndermedim henüz. Hangi birime göndereceğiz. Onay gelmezse kendi yaptığımız sözleşmenin bir anlamı yok mu? Ağustos ayında yaptık sözleşmeyi, şimdi göndersem, onaylanınca ağustos ayından itibaren geçerli olur mu?
 
@okanalp

yaklaşık eski yönetmeliğe göre 216 saat gibi süren var,daimi çalıştığın yerde atıyorum patrona yazı yazdır daimi çalışılan yerde 180 saat çalışıyor diye,diğer iş yeri çalışanları ve süreyi hesapla hesapladın atıyorum ordanda 36 saat çalışma süren çıktı.yani önemli olan daimi yerdeki çalışma süren bakanlık buradan yola çıkarak atama yapmıyor.ayrıca daimi çalıştığın yer ve isg uzmanlığı yaptığın yeride bildir..herhangi bir şekilde göndermiş olduğun sözleşme ile alakalı sana olumlu yada olumsuz dilekçe mahiyetinde mektup gönderirler bilgin olsun..ve selam
 
Üst