• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iski atıksu kanal bağlantı yazısı

Devranckl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Kasım 2012
Firma
YİĞİTLER METAL
Arkadaşlar elinizde iski den alınmış olan kanal bağlantı yazısı örneği var mı?
 
başvuru için istenen evraklar nedir yardımcı olabilir misiniz? direk DKKR olarak değerlendiriliyor bu bölgede nasıl bir yol izlenmeli acaba?
 
    • Yapı Kullanma İzin Belgesi Fotokopisi
    • Tapu Senedi fotokopisi veya kira sözleşmesi fotokopisi
    • Şirket adına ise şirket yetkilisi noter tasdikli imza sirküsü fotokopisi
    • Kişi adına ise nüfus cüzdanı fotokopisi
    • Kuyu Suyu Abonesi/ Şebeke Abonesi olarak en son aya ait ödenmiş su faturasının fotokopisi
    • Vergi levhası fotokopisi
    • Mesul mühendis diploması fotokopisi
    • Danışmanlık hizmeti alınıyorsa Danışmanlık Sözleşmesi
    • Danışmanlık hizmeti alınıyorsa Danışman Firmanın BTB belgesi fotokopisi gerekli belgelerle ekteki formun doldurulması gerekmektedir.
 

Ekli dosyalar

  • DKKR Formu.pdf
    1.1 MB · Görüntüleme: 499
Fabrika projesinin arka kısmında ''Kanal Katılma Payı'' adı altında damga bulunmaktadır. Eğer proje elinizdeyse oradan bakabilir, elinizde yok ise bulunduğunuz belediyenin arşivlerinden sizin projenizi ödünç isteyip fotokopisini alabilirsiniz. Onun dışında DKKR için bizden istenen belgeler;
Tapu fotokopisi
Vergi levhasi fotokopisi
Ticari sicil gazetesi fotokopisi
Kanal katılım bedeli ödendi belgesi
Yapı kullanım izin belgesi
Kira sözleşmeleri
İmza sirküleri,
bu belgeleri topladıktan sonra İSKİ şube müdürlüğüne başvurup beklemeye geçiyorsuınuz, arıtmanızdan numune almaya geliyorlar, ardından ruhsatınız çıkıyor.
 
İSKİ deşarj yönetmeliğine göre, arıtma tesisi projesi ve bertaraf çamurunun verildiği yerle yapılan sözleşme ve taşıma formları da talep edilmekte. ayrıca aat borcu yoktur yazısının da alınması gerekmektedir.
 
@suleyman dalkıran

Atıksu Bağlantı İzni ve Belgesi
Madde 44 - Bir şehir ve/veya sanayi bölgesinde parsellerin, kurum, kuruluş ve işletmelerin atıksularını atıksu altyapı tesislerine bağlayabilmeleri, atıksu altyapı tesisleri yönetimince verilecek olan atıksu bağlantı iznine tabidir. Atıksu bağlantı izni, evsel atıksuların yazılı bir belge karşılığında; endüstriyel ve karışık atıksuların ise düzenlenecek bağlantı kalite kontrol izin belgesindeki koşulları sağlaması halinde, atıksu altyapı tesisleri yönetimi tarafından verilen izindir. Bağlantı kalite kontrol izni; atıksu altyapı tesisleri yönetimi tarafından, endüstriyel atıksuların kanalizasyon sistemine bağlantı şartlarını belirleyen bağlantı kalite kontrol izin belgesi ile verilir. Bu izin ve belgeler 45, 46, 47 ve 48 inci maddelerde açıklanan hususlara uyulması şartıyla verilir.

evsel nitelikli atıksu için sadece yazılı başvurulması yeterli. eksra atıksu analiz raporu ister mi bilinmez. İstanbul için yetkili kurum başka bir yaptırım istermi bilmiyorum ama "belediye" olan ilde bu yeterli.
 
Arkadaşlar endüstriyel atık su çıkışı olmayan bir tesisin kanal bağlantı yazısı haricinde gsmr yazısı almasına gerek var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim 🙏
 
Osb bölgesinde ve sanayi bölgesinde bu tür firmalarımda sadece Kanal Bağlantı iznimiz var , herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Veya GSMR alınması şeklinde bir talepte almadık.
 
Çevre izin ve lisans yönetmeliği başvuru süreçlerinde evsel atıksu kanal bağlantı izninin yanı sıra sizlerden tesisinizde endüstriyel atıksu oluşmadığına dair taahhütname isteyebilirler. İl müdürlüğü uygunluk yazısı, geçici faaliyet belgesi ve çevre izni başvurularında veya çevre izni kapsam dışı başvurularında başvuru evrakları arasına ilave etmeniz (örneğin bakanlık formatlı iş akış şeması proses özetinde atıksu bölümüne) işinizi görecektir.
 

Ekli dosyalar

  • TAAHÜTNAME.docx
    12.2 KB · Görüntüleme: 56
Arkadaşlar merhaba, benimde iski ile ilgili bir sorum olacaktı.İSKİ'ye GSMR ruhsatı için başvuru yaptık.İşletmemizde endüstriyel nitelikli atıksu oluşmaktadır.İşletmemizde endüstriyel atıksular için arıtma tesisi yapılmakta olup,arıtma sözleşmesi bulunmaktadır.İSKİ denetime geldiğinde sözleşme kendilerine gösterilmiş olup, süreç ile ilgili zaman istenmiştir.Gelen denetmen cezai süreç başlatmış olup, arıtma tamamlanana kadar günlük ceza uygulaması yapmaktadır.Bu konuda neler yapabiliriz.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
 
@MÜGE123 hanım, arıtma sözleşmesinden kastınız mevcut durumda endüstriyel atıksuları başka bir AAT'ye vidanjör ile verilmesine ilişkin bir arıtma sözleşmesi midir? Yoksa AAT' nin inşaat/kurulum hizmetine istinaden düzenlenen bir sözleşme midir?
 
Bu süreçte sizin hatanız var , İSKİ prosedürü uyguluyor. Siz artıma tesisinizi yapıp devreye alıp o arıtma tesisinden numune alınması için hazır hale getirmeniz gerekmektedir. Ondan sonra başvuru yapmanız gerekmektedir. Arıtma tesisi yapım sözleşmesini İSKİ baz almaz. Atıksuyu ya başka bir yere verip arıtımını sağlamanız gerekir.
 
Söz konusu endüstriyel atıksularınızı, atıksu arıtma tesisi aktif olana dek ve de deşarj için İSKİ'den onay alınana dek ayrı fosseptikte (mevcutta yok ise polietilen tanklar oluyor satın alınabilir) toplayıp akabinde bölgenizde hizmet veren atıksu arıtma tesislerine veya üçlü protokol oluşturularak kabul etmeleri halinde X bir tesisin atıksu arıtma tesislerine teslim edebilir ve bu sürece ilişkin sözleşme/protokol ve atık su gönderimlerine ait vidanjör makbuzu / pusula gibi belgeleri İSKİ'ye sunarak günlük ceza miktarından kurtulabilirsiniz. Tabi bahsettiğim süreç, iskinin günlük kestiği cezadan daha az ya da daha fazla maliyetli mi olur bakmanız lazım.

İstanbul'da Tuzla Altaş Arıtma (istanbul tuzla organize sanayi bölgesi, Kocaeli'nde Atık Yönetimi - Mass Arıtma (gebze güzeller osb) bu konuda hizmet vermektedir.
 
Ph değeri 2 olan bir atıksuyu var ise foseptikte mi depolayacak ? Yağ endüstrisi atıksuyu ise PE depoda mı depolaması gerekiyor ? Endüstriyel atıksuyun her endüstride farklı bir davranışı vardır . Dikkat etmek gerekiyor, yanlış yönlendirmeler daha ağır sonuç doğurabilir uygulayan kişiler için .
 
Sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olmayı deneyin. Yukarıda bahsettiğim bir uygulama örneğidir. Tarafımca yapılan yönlendirmede yanlış bir durum yoktur. Söz konusu firmaya özgü nihai bir çözüm değildir. Sorunun sahibi ertesi gün bu uygulamayı kurmaya kalkmayacaktır. Elbetteki konuyu üst birimleri ile , atıksu arıtma tesisi konusunda hizmet aldığı teknik ekiplerle, bahsi geçen atıksu arıtma tesisleri ile iletişime geçip atıksu kabulü için sınır değerlerinin öğrenilmesi ve taraflarınca alınabilirliğinin teyidiyle, tavsiye edilen sürecin kendi atıksu karakterizasyonuna uygunluğunun, olurunun kritiğini (fosseptik vb.) yapacaklardır. Burada konuştuğumuz çerçeveler ile sorunun kaynağında konuluşulacak çerçevelerin bir olmasını beklemeyin.
 
Üst