• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İŞKUR'daki Çevre Mühendisi iş ilanları

S

Silinen üye 13073

Arkadaşlar herkese merhaba, bir süredir aktif olarak iş arayışındayım ve bu süreçte epey iş ilanı gördüm. Ancak beni en çok şaşırtan, üzen ve de sinirlendiren yer İŞKUR'daki iş ilanları oldu.

İlanın hiç bir şekilde dolu olmamasını, iş tanımını, görevleri geçtim bazı ilanlarda firma ismi bile yok. Sadece isim ve cep telefonu, şahıs şirketi olduğunu bile belirtmiyorlar. Tüm bunların üstüne o kadar özensiz ve baştan savma ilanlar ki gözlerimi kanatıyor.

Şu ilana bakın; kopyala yapıştır yapıyorum.

İş Tanımı
ÇEVRE MÜHENDİSİ ALINACAKTIR.
Nitelik ve Beceriler
BAYAN ELEMAN ALINACAKTIR
Meslek Bilgileri
[TR][TD]
Meslek
[/TD][TD]
Deneyim
[/TD][/TR]
[TR][TD]
Çevre Mühendisi
[/TD][TD]

[/TD][/TR]​

Öğrenim ve Kişisel Bilgiler

Öğrenim

En Az Öğrenim Seviyesi

:

Lisans

En Fazla Öğrenim Seviyesi

:





Cinsiyet

Yaş

Kadın

bunlara ek olarak iletişim bilgileri var. Firma ismi yok, görev tanımı yok, çalışma saatleri vs. yok oğlu yok.

Bu sadece bir tanesi ve çoğu bu şekilde. Özellikle geçmişteki hurdacılar lisans alınca İŞKUR üzerinden bu tarz ilan vermeye başladılar. Yanlış bilmiyosam teşvik de var bu personel için maaşını ve SGK' sını devlet ödüyor bir süre. Direk xxx hurdacılık iş ilanı da var. Burada işveren hadi diyelim bilmiyor bu konuları(bana kalırsa iş tanımını yazmak gayet önemli bir şey, iş vereceksin nihayetinde.), İŞKUR'daki yetkili neden dolduralım demiyor anlamıyorum. (İŞKUR' daki o personellerle de bir kere görüştüm ve açıkçası neden yazmadıklarını da ben az çok tahmin ediyorum) Sen daha işe alırken bile o kadar patavatsız, özensiz bir duruş sergiliyorsun ki işe aldığında da pek bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Ayrıca yüzde doksanı bayan personel arıyor.

Kısacası bu tarz işlere başvuracak arkadaşlarıma deneyimli bir meslektaşınız olarak şu bilgileri verebilirim. Bu işverenlerin çoğu(istisnalar illlaki vardır.) cahil insanlar, eski kafaya sahipler, İSG, çevre önem vermezler, önem verirlerse de bu ceza yiyeceklerinden korktukları içindir. Sizi çalışanınız olarak gördüğü için her işi yaptırmaya çalışabilir, çay, temizlik bile isteyebilirler. Boş kaldığınızda sırf boş oturmayın diye yeni işler bulmaya çalışırlar.

Çoğu cimri insanlardır ve gerçekten maaş konusunda sıkıntı çıkarabilirler. Şu maaşla başla ileride yükseltirim gibi sözlere pek inanılmaması gerekir. Diyelim ki başvuru yapmak zorunda kaldınız;
- iş tanımınızı kesinlikle görüşün ve sözleşme yapın.
-çalışma saatlerinizi net konuşun.
-maaşınızı net konuşun.

Herkese iyi günler dilerim.
 
Ali bey, iş-kur'a ilan veren çevre mühendisliği ilanlarının %90 ' ı , elemanlarını zaten almışlar da şu iş-kur'un teşvik SGK maaş ödemelerinden faydalanabilmek adına ilan veriyorlar, formalite yani, tabii hepsi böyle değil en azından ben öyle umuyorum. Birde İş-kur iş ilanına başvuru yapıpta olumlu olumsuz herhangi bir cevap alabilen var mı çok merak ediyorum doğrusu...​
 
Türkiye'de çoğu iş ilanlarının zaman zaman troll olduğunu düşünürüm. Bir de şu yaş ve cinsiyet gibi şeylerin kalkması gerekiyor artık. Sanki pazardan mal alıyorlar da kadın/erkek olacak yaşı şu olacak diye de ibare ekliyorlar. Ama diyorum ya işte çoğu troll bunların. Fazla da beslememek gerek. Ha boş kalındığında yerlere paspas yapması zevkli, o ayrı.
 
@Kayahan Rahimoğlu yazımla ters düşecek ama ben oradaki bi ilanla bi işe girmiştim :) çalıştığım firma taşeron olduğu için patronla muhatap olmuyordum ve her türlü hakkım da asıl işveren tarafından korunuyordu bu nedenle paylaştığım iş ilanlarından ayrılıyor benim işim. Patronum yukarıda saydığım tüm özelliklere sahipti ama fazlası vardı eksiği yoktu.
@mert053 telefonla ara ya da aynı ildeysen işyerlerine uğra derim.
@Silinmiş üye 2234 "Ha boş kalındığında yerlere paspas yapması zevkli, o ayrı." :)) ben elimden gelen uyarıyı yaptım bundan sonrasına arkadaşların hakkını koruması kalıyor.
 
işkurdaki o danışmanlarla konuşan var mı? 2 - 3 kere gittim açmış film izliyor, başkasının yanında muhabbet kaynatıyor ya da saat 4 olduğu için çıkmış..

işkurda böyle çalışan (üzülerek söylüyorum ki özellikle kadın çalışanlar bu şekilde) birisi nasıl görev tanımıymış yok efenim yaşmış bilmemneyle uğraşacak ve sana danışmanlık verip iş bulmanı sağlayacak..

Yatmaktan başka işleri yok malesef. TYP gibi işbaşı gibi böyle değişik projeler çıkarılıp bu boş boş duran işkur danışmanları aktif hale getirilmeli. Yada firmalar bu kişilere pay edilmeli ve iş ilanlarıyla bizzat ilgilenmeliler.

ilan kaldırma - iş tanımını doğru ve düzenli ekleme - hatta iş yerine gidip bilgileri alma gibi şeyler şart.
 
Ben is basi egitim programi iile ilgili bilgi almak icin gitmistim inetten kurs diye geciyor faakat oraya gittim biz bisr yapmiyoruz siz is bulup geleceksinz filan gbisinden biseler dedi ciktim nette yazanlarla alakasiz bilgiler ?
 
Ben de iş için gitmiştim bir kaç şey soruyorum adama, adam ben konuşurken uyuyor, soru soruyorum kısa kısa cevaplar veriyor. Hayırlısı dedim çıktım. İnsanlar iyi dayanıyor bu tiplere. ben ömrümde beş dakika muhatap oldum yetti de arrtı. Daha da muhatap olursam sıkıntı çıkar kesin.
 
Ben şişli şubesine gittim bizde iş başı eğitim programı yok dedi beyoğluna yönlendirdi oraya gittim firmanızı kendiniz ayarlarsınız evraklar var onları tamamlarsınız bu şekilde işlemler oluyor dedi. Keşke devletimiz bu ilgisiz çalışanları denetlese.
 
Sakın işkur a bulaşma yın gereksiz bir kuruluş.Bir firmayı şikayet etmeme rağmen hala oraya teşvik veriyor.Firmada amele gibi kullanıyor Çevre Mühendislerini.İşkur devletin boş kurumudur.Asgari ücretin altında tecrübesiz leri kullanan bir kuruluş.Devlet te buralara atama yapmayı seviyor.
 
Benim işkur başvurularımdan birkaçına dönüş oldu. Ama nasıl? Saat 10.00'daki görüşme için saat 9.45'te sms geliyor. Ben nasıl gideyim oraya?

@Burak Bilen
Merto mesajın nesini beğenmedin. Doğrusu bu.
 
Üst