• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İşletmedeki birden fazla kazanın ısıl gücü ve emsiyon izni

İbrahim Uysal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Mayıs 2011
Firma
Sistem Mühendislik Dan. İnş. Mad. Orm. Nak. İth. İhr. Em. San. ve Tic A.Ş.
Arkadaşlar merhaba,

işletmemizde birden fazla (5) ısınma ve su ısıtma kazanları mevcut. Emiyon izni için kazanların toplam ısıl güçleri baz alındığını biliyorum. Ancak hangi yönetmeliğin neresinde yazıyor onu bulamadım.
 
@denizlibo

1.2.1 Katı (Kömür, kok, kömür briketi, turba, odun, plastik veya kimyasal maddelerle kaplanmamış ve muameleye tabi tutulmamış odun artıkları, petrol koku) ve sıvı (fuel-oil, nafta, motorin, biyodizel ve benzeri) yakıtlı tesislerden toplam yakma sistemi ısıl gücü 100 MW veya daha fazla olan tesisler.
1.2.2 Gaz yakıt (doğalgaz, sıvılaştırılmış petrol gazı, kokgazı, yüksek fırın gazı, fuel gaz) yakan ve toplam yakma sistemi ısıl gücü 100 MW veya daha fazla olan tesisler.
1.2.3 Biyokütlenin (Pirina, ayçiçeği, pamuk çiğiti ve benzeri) yakıt olarak kullanıldığı toplam yakma ısıl gücü 100 MW veya daha fazla olan tesisler.
1.2.4 Yukarıda belirtilen yakıtlar dışındaki, yakıt tanımına girmeyen katı ve sıvı yanıcı maddelerle çalışan, toplam yakma ısıl gücü 50 MW veya üzerinde olan yakma tesisleri.
sanayi kaynaklı hava kirliliği kontrol yön. ve çkagilhy bakıldında hep toplam yakma sistemi
diyor. ama ayrıntılı yazılmış şekli var mı bulamadım açıkcası
 
@denizlibo

tüm kazanların ısıl gücü toplanacak ancak şu ayrıma dikkat;

doğalgazla çalışanları toplayacaksınızı ayrıca, kömür vb. katı yakıtla çalışanları toplayaksınız ayrıca, sıvı yakıt vb. olanları toplayacaksınız.. sonra ÇKAGİVLHY Ek-1 ve Ek-2 listesi 1. madde içerisindeki yerine bakacaksınız ve değerlendirmenizi yapacaksınız.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim. izin lisans yönetmeliğine bakmayı unuttum zaten biliyorum diye ama ayrıntıda gizliymiş.
 
Üst