• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iso 14001:2015 risk ve fırsatlar

Esin Alkar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Ekim 2013
Firma
Yok
ISO 14001'e göre risk ve fırsatlar belirlerken aynı zamanda çevre boyut değerlendirmesi de yapılmış olmuyor mu? Bir de SWOT analizi var. Benim anladığım SWOT analizi firmanın biraz da pazarda ki durumuyla ilgili yani çok genel bir analiz. Risk ve Fırsatlar'ı düşündüğümde o da Çevre Boyut değerlendirmesine göre daha genel Çevre Boyut Değerlendirmesi daha detay bir yaklaşım gibi geliyor. Ancak ikisi arasındaki farkı net olarak açıklayabilecek var mı? İkisi için ayrı tablolar mı yapmalıyım? Eğer ayrı tablo diyorsanız Örneğin Tehlikeli Atık sahasını düşündüğümüzde iki tabloda birbirinden farklı nasıl belirtebilirim? Çok uzun yazdım galiba ancak yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Hatice Hanım,
Standardın bu maddesi kapsamında"Faaliyetlerin Kontrolü Prosedürü" oluşturulmuş olup, içerisinde standart maddesinde değinilen konulara atıfta bulunulmuştur.
Bu atıf yapılan maddeler;
*Çevre Yönetim Programının hazırlanması prosedürü ve bu prosedür kapsamında temel proseslere ait dokümanlara çevre şartlarının eklenmesi
*Uygunluğun değerlendirilmesi, uygunsuzluk, düzeltici faaliyet prosedürü
bu prosedürlere değinilmesinin ardından da; misafir, ziyaretçi gibi konuklara çevre koşulları hakkında yapılan bilgilendirmelerde, taşeron ekliplerimize şantiyelerde uyulması gereken kuralların anlatılmasından vs. gibi dış kaynaklı görülebilecek konulardan bahsedilmiştir.

Son olarak ise dokümantasyon ve doküman kontrolü prosedürü ne değinilmiştir.

Bu şekilde kapsamlı bir prosedür oluşturup; konu dahilinde diğer prosedürlere atıfta bulunarak madde gerekliliklerini karşıladım.
 
Esra ŞahinEsra Hanım Merhaba,
Çalıştığım tesise ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemini kuruyorum, daha önce bu hususta çalışmadım.
Çevre Boyut Analizi ve Risk Değerlendirme Formunu ortak bir şablonda hazırlamaya çalıştım, bu konuda fikrinizi almak istiyordum.
Çevre boyutunu detaylandırmam gereken bölümler için detaylandıracağım(örn; üretim kısmında doldurma, kapaklama vs. bölümleri için), ikisinin bu şekilde aynı şablonda olması belgelendirme sürecinde problem yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler,.
Örnek.PNG
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bahar GrMerhabalar Bahar hanım, aynı formda kullanabilirsiniz fakat burada şöyle bir durum ortaya çıkıyor ;
Risk analizinde ele almanız gerekecek daha geniş konular var iken bunların çevre boyut analizinde yeri olmuyor. Bu nedenle denetçilerin çoğu bu yönden eksik buluyorlar. Bunun değerlendirmesini yapmak daha doğru olur.
 
Esra ŞahinEsra Şahin Esra Hanım merhabalar:)

Yakın zamanda ISO 9001 denetimi geçireceğiz, bir konuda sizin de fikrinizi almak istedim.
Hazırlanan form, prosedür, talimatlarda alt bilgi kısmında hazırlayan/kontrol eden/onaylayan bölümüne isim-soy isim yerine sadece unvan (genel müdür/çevre mühendisi) yazmamız o şekilde imza almamız yeterli olur mu?

Sağlıklı günler
 
Merhaba arkadaşlar, denetim sürecindeyim ve Çevre ile ilgili Risklerin değerlendirilmesi üzerinde çalışıyorum. Yardımcı olacak örnek dosyalarınızl paylaşırsanız bana büyük katkısı (fikir) olacaktır. Dikkate alırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
 
Merhaba, ISO14001:2015 versiyonumuz mevcut. Bunun yenisi var mıdır? 2018, 2021 gibi. Neye göre bunların alınması gerekliliği mevcut? Yeni dış denetim yapıldı 2015 versiyonumuz için ama önümüzdeki yıl için bir şey denmedi (2018 olacağı ile ilgili). 2015 versiyonunu da 2018 yılında almıştık
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
handeooISO kuruluşu şuan 14001:2015 güncel standartı üzerinden gitmektedir. Güncelleme olduğu zaman bunu önce TSE aracılığıyla veya direkt olarak yetkili kuruluşların elde etmesyile geçiş süreci, ,inceleme ve değerlendirme yapılmaktadır. Örneğim Gıda standartı olan ISO 22000:2005 6-7 aylık bir süreçten sonra TSE tarafından Türkçeye çevrilip daha sonra geçiş sürecinin tamamlanmasıyla artık 22000:2018 olarak kullanılacak. 14001:2015 şuan kullanılan standart güncelliğidir. Zaten bir güncelleme yaşanırsa dış denetimi yapan kuruluş sizinle iletişime geçip geçiş sürecini sizinle paylaşacaktır. Siz de isterseniz TSE sayfasından stantadartların güncelliğini takip edebilirsiniz. Stanadart arama :
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhaba,

SÜreçler özeli,nde örneğin satınalma, üretim vb. çevre hedef örneklerine ihtiyacım var. yardımcı olur musunuz
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
handeASatınalma: Tedarik edilen ambalajlarda geri dönüşümlü malzeme kullanım oranı
Üretim: Kg veya ton ürün başına çıkan tehlikeli/tehlikesiz atık miktarı Ton/kg
Ofis vb: A4 kullanımı adet, pil kullanımı adet, kartuş kullanımı adet vb. veya satın almaları
 
Üst