• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iso 14001 2015 ver. iç denetim soru listesi

Merve Alkan Türkücü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ağustos 2011
Firma
Mondi Group
Merhaba,

2015 versiyonununda gerekliliklerini karşılayan iç denetim soru listesi için elinde örnek olan var mı arkadaşlar?
 
arkadaşlar buradan paylaşım yapsanız, bizlerde bir şeyler ekleriz üstüne veya fikirler sunarız, birlikte daha güzel şeyler ortaya çıkabiliriz.
 
İsmail Bey merhaba,
Hem böyle uğraşmamak için hem de isteyenin sizi de rahatsız etmeden bilgiye ulaşabilmesi adına buradan paylaşmanız daha iyi olmaz mı?

*Mail adresi sansürlenmiştir. Burası genel paylaşım forumudur ve paylaşımların genele açık yapılması arzumuzdur. Fatih Özcan
 
arkadaşlar soru listesi
 

Ekli dosyalar

  • ISO 14001 2015 . Ç.Y.S Soru Listesi .xls
    636 KB · Görüntüleme: 1,774
ismail.kayaMerhaba, öncelikle paylaşmış olduğunuz document için teşekkür ederim işimde bana yardımcı oldu. Fakat ben bazı soruların nasıl yanıtlanacağı ile ilgili zorluklar yaşıyorum. Yradımcı olursanız sevinirim. Mesela örnek cevaplanmış liste ola bilir. Sıkıntılı konular 4 maddesi ile ilgili. Teşekkür ederim.
 
@ali gözel
tabiki ali bey iç tetkiğin amacı saten standarta ne kadar uyduğunuz yetkinliklerinizi eksiklerinizi belirlemek.
 
@yusufduran

ADL Belge diye internette aratırsanız tüm kalite sisteminin örnek formlarını ve dokumanlarını bulabilirsiniz.
 
14001 konu başlıklık içeriği görünce sormak istedim arkadaşlar Değişiklik Yönetimi şeklinde Yönetmelik takip dokümanınız mevcut mu? 2 senedir elimde ki dökümanı anlamaya çalışıyorum bu kadar karmaşık olmamalı diyorum. yardımcı olabilecek kalite üzerine çalışan arkadaşım var mı?
 
TAHA UMUT KORKUTYönetmelik takip dokümanı olarak "Dış Kaynaklı Doküman Listesi" nden bahsediyorsanız; resmi gazete tarihi, sayısı, ilgili yönetmliğin tesisinizdeki sorumlu kişisi, güncelleme periyodu, tesisinizi ilgilendiren maddeler ve tesisin maddeye uygunluğu şeklinde olmalı, karışık değil ama kalabalık olabilir. Dokümanınızı paylaşabilirseniz değerlendirelim.
 
Değişiklik yönetimi toplam bir süreci ifade eder.
Sadece mevzuatlar değil çevre yönetim sistemini etkileyen tüm değişiklikler.
Bunlar neler olabilir.Yeni yatırım-atık harfiyat türünü değiştirebilir.Bunun gözden geçirilmesi ve etkilerinin yazılı olarak değerlendirildiğinin gösterilmesi beklenir.
Yönetmelik değişikliği-mevcut durum nedir?Yeni yönetmelikle sistemde doküman,yatırım,değişiklik gerekiyor mu? kontrol edilmeli ve yapılacaklar varsa sorumlu ve termin tarihi ile belirtilmelidir.
Yeni hammadde kullanımı-Çevre boyutlarında değişiklik meydana getirecekmi?MSDS ve TDS kontrolü yapıldı mı?Yeni bir atık veya çevre boyutu oluşturuyor mu ?
İşte bunların değerlendirilmesi genel olarak değişiklik yönetimi içinde adlandırılır.
Genelde bu konuları içeren bir form hazırlanır.Çevre görüşleri ilave edilerek kayıtlar saklanır.
 
Üst