• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Çevre Yönetim Sistemi

Genel yönetim sisteminin; çevre politikasının geliştirilmesi, uygulanması, başarıya ulaştırılması, gözden geçirilmesi ve idamesi amacını güden, kuruluş yapısı, planlama faaliyetleri, sorumluluklar, uygulamalar, usuller, işlemleri de içine alan parçasıdır...

sunum halindedir..
 

Ekli dosyalar

  • ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi.rar
    35.8 KB · Görüntüleme: 1,978
@esra aşıklı

winrar yada winzip programlarını kurarak açmayı deneyiniz..
 
@esra aşıklı

Esra hanım az önce tekrar denedim. sorunsuz olarak indirip rar dan çıkardım ve sunumu açtım. başka bir bilgisayar denerseniz sunuma ulaşabilirsiniz. :) ama yine de size özel olarak sunumu ppt formatında yükledim.
 

Ekli dosyalar

  • ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi.ppt
    119.5 KB · Görüntüleme: 443
Arkadaşlar merhaba, ÇYS'de istenmesede risk analiziyle ilgili bir prosedür oluşturmak istersek nasıl bir yol izlemeliyiz? Örnek bir çalışma varsa paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..
 
Cansu Hanım Merhaba, elimde çevre boyutlarının oluşturulmasıyla ilgili böyle bir prosedür örneği var.Umarım yararlı olur.
 

Ekli dosyalar

  • prosedür.doc
    37.5 KB · Görüntüleme: 571
çevre kazalarıyla ilgili düzeltici önleyici faaliyet formu kullanılabilir.
Formun başında kazanın hangi bölümde meydana geldiği,kimyasal dökülmesimi,hava kirliliğimi, toprak kirliliğimi yada koku problemimi oluştu bunun işaretleneceği bir bölüm ,altında kazanın nasıl meydana geldiği,nasıl müdahale edildiği,önleyici faaliyet kısmına da kazanın bir daha olmaması için ne gibi önlem alınmalı ve kimin görevi ve hang, sürede tamamlanacak bunlar yazılmalı
ayrıca çevre boyutları formunda girdi-çıktı analiziyle o bölümde ne tür bir kaza meydana gelebilir tespit edilebilir.
 
ISO 14001 revision is underway
ISO 14001, the world’s most popular standard for environmental management, is now under review, with an update version due to be available in early 2015.
Over 250,000 organizations are certified to ISO 14001 and while it continues to be as relevant as ever, the revision will take into consideration a number of issues to ensure organizations are able to grow in a sustainable way.
Two significant actions
The revision has been written using the new high level structure which is common to all new management systems standards. This will allow easy integration when implementing more than one management system.
The second action comes from the ‘Future Challenges for EMS Study Group’ which evaluated the potential implications of evolving stakeholder expectations and new developments in environmental management systems. The study group analysed eleven key themes along with the obstacles and opportunities to increase uptake of ISO 14001 in small organizations to control environmental impact in the supply chain, engage stakeholders, and communicate externally.
 
arkadaşlar günaydın,

bayramdan sonra ıso 14001 denetlemem var. ilk defa bir denetleme geçireceğim, nelere dikkat etmeliyim biraz bilgi verebilir misiniz ?
 
Yasal uyum tablosunun güncelliği, çevre boyutları ve rislerin değerlendirilmesi, prosedür ve talimatlarda yaptıklarının tanımlı olması ve tehlikeli atık varsa bunları verdiğin firmaların bilgilerinin tam olması (lisanslar, sözleşmeler, UATFler vs) kabaca bunlar tamsa geri kalan kısım genelde daha evraksal geçer :)
 
Merhabalar;

Elinizde Çevre kazası ile ilgili herhangi bir talimat prosedür vs. varsa eğer paylaşabilir misiniz?

Tesis içi çevre kazalarında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ile ilgili bir prosedür hazırlayacağım, örnek olması adına soruyorum.

Teşekkürler şimdiden.
 
Merhabalar Can Bey sunum için teşekkürler, sunum hastane bazında olduğu için bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum; 1300 yataklı bir şehir hastanesinde ISO 14001 çevre yönetim sistemine eşdeğer bir hizmeti değerlendirmek için hangi parametrelere bakmam gerekiyor? konusunu firma desteği olmadan araştırmam gerekiyor, mevcut bilgi paylaşımlarında hastane bazlı bir bilgi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
 
Üst