• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iso 14001 ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerinin anlaşılması

Esin Alkar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Ekim 2013
Firma
Yok
Merhaba Arkadaşlar,
Ben İlgili tarafları ve bunların ihtiyaç ve beklentilerini belirleyip El Kitabına yazdım. Ancak bir sitede hangi ilgili tarafın Çevre yönetim sistemi ile alakalı olduğunu nasıl belirlediniz? İlgili tarafların beklentilerini nasıl alıp güncelliyorsunuz? şeklinde denetim için örnek sorular gördüm. Bunları anlatan bir prosedür mü yazmalıyız ve bu soruların cevabı ne olmalıdır?
 
esin hanım merhaba
bende geçtiğimiz hafta denetim geçirdim. bizde ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentileri maddesinde takıldık ve uygunsuzluk yedik. siz bu konuyu çözdünüz mü? elinizde taslak tablo gibi veri varmı? rica etsem bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
 
Ben de eklediğim tabloyu baz alarak bir tablo oluşturdum. Siz neden uygunsuzluk yediniz? Tablo oluşturmamış mıydınız? Yoksa tablonuz eksik mi bulundu?
 

Ekli dosyalar

  • KURULUŞ BAĞLAMI.docx
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,208
@ismailkaya.omtaş
Ben sadece İlgili Tarafları ve benim belirlediğim ihtiyaç ve beklentilerini yazdım tabloya, bu yeterli oluyor mu? Başka birşey soruldu yahut istendi mi sizin denetiminizde?
 
@Esin Alkar

esin hanım ben ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentileri diye bir tablo oluşturdum. tabloya süreç iç husus dış husus, ilgili taraf, ihtiyac ve beklentiler, takip sorumlusu ve takip yöntemi ekledim hepsini bir tabloda gösterdim.

@Esin Alkar

esin hanım ben ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentileri diye bir tablo oluşturdum. tabloya süreç iç husus dış husus, ilgili taraf, ihtiyac ve beklentiler, takip sorumlusu ve takip yöntemi ekledim hepsini bir tabloda gösterdim.
 
@ismailkaya.omtaş
İsmail Bey Örneğin tedarikçiler ve müşteriler için takip yöntemi olarak ne belirlediğinizi sorabilir miyim?
 
Merhaba, kuruluşun bağlamı prosedürü için uzun süredir örnek araştırmama rağmen oluşturmakta zorlanıyorum. Örneğe ihtiyacım var.. yardımcı olabilir misiniz? 18 aralıkta denetımım var ve ılk denetım.
 
Tablo için teşekkür ederim.Bu konuyu hala anlayabilmiş değilim.Acaba bu tablo Çevre Yönetim sistemi açısından mı yapılmış yoksa kalite Yönetim sistemi açısından mı Burak bey.
 
Esra hanım Teşekkürler. Bir sorum daha olacak.İlgili taraflar; çalışanlar, müşteriler,tedarikçiler,yasal kurumlar vs değil mi. Sizin tablonuzda ilgili taraf olarak hava kalitesi,su kalitesi,sözleşmeler var.Ben bu konuyu bir türlü anlayamadım .yardımcı olur musunuz
 
Rica ederim Hatice Hanım. Öncelikle konuyu sadece standart maddesi olarak değil de şirkete sağlayacağı katkı olarak bakarsak her şey daha anlaşılır hale gelecektir. Şöyle ki ilgili taraftan kasıt şirkete olan etki aslında iç ve dış etkiler. Kuruluş kültürü, Edinilmiş bilgi de bir ilgili taraftır (kys için) fakat kişi veya kurum değildir. Buradaki mantıkla aynı düşünebilirsiniz.

Yine de aklınız yatmayan kısım olursa zaten birebir kullanmak değil de çalışanlar olarak yapıp su hava diye kullanabilirsiniz. Sonuç olarak ISO ne yapılacağını söyler ama nasıl yapılacağını firmaya bırakır. Yani burada doğru olan bir tane değil. Revize edip kullanmanız da mümkündür.
 
Esra hanım merhaba. ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentileri listesinin excelini atabilir minisiniz. iyi çalışmalar.
 
Üst