• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ISO 14001 kapsamında verilmesi gereken eğitimler nelerdir?

merve dikmen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Mayıs 2016
Firma
Coca-Cola (staj)
Merhaba,

ISO 14001 kapsamında verilmesi gereken eğitimlerin listesini yapmak istiyorum, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
mdikmenÜstad Merhaba,

ISO 14001 kapsamında çevre mühendisliğinde verdiğimiz eğitim konularının listesini yapabilirsiniz. Örneğin; sıvı atık dolu olan varillerin düzensiz istiflenmesi sonucu meydana gelecek dökülmeye karşı ne yapılması gerektiği, dökülmesi sonucunda oluşabilecek risklerin ne olduğundan bahsedebilirsiniz. Ya da hazır beton tesislerinde çökeltim havuzları sayısının yetersiz olduğunda meydana gelebilecek taşmalardan dolayı oluşabilecek riskler... Tesisin faaliyetine göre eğitim konusu belirlemek daha faydalı olabilir.
 
Merhaba,
Aslında verilecek olan eğitimler tesise göre değişkenlik gösterir fakat genel anlamda düşünüldüğünde;

*Atık Yönetimi Eğitimi (tesisten çıkan atıkların tanıtılması ve atıkların ayrıştırılması, geri dönüşüme giden atıkların yolculuğu vb. Konuları içeren)

*Genel ÇYS eğitimi (Çys içeriğindeki risk ve fırsatların, hedeflerin vb. Herkes tarafından bilinmesi gereken konuların aktarılması)

*Kimyasal Kullanımı ve Yönetimi eğitimi (tesiste kimyasal kullanılıyorsa bunun ne şekilde muhafaza edileceği, msds okunması ve tatbikat vb.)

gibi çoğaltılabilir.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
mdikmenMerhaba aşağıda verilmiş konularda eğitim notları gönderiyorum genelde işinize yarayabilir kolay gelsin.
Çevre Yönetim Sistemi
HURDA GERİ KAZANIMI
ATIKLARIN KAYNAĞINDA AYRILMASI
KONTAMİNE ATIKLAR
SIFIR ATIK
Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS)
ELKTRİK ELEKTRONİK ATIKLAR
AMBALAJ ATIKLARI YÖNETİMİ
TOPRAK KİRLİLİĞİ
ATIK PİL VE ZARARLARI
ÇEVRE SORUMLUSU KİMDİR
 
Üst