• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ISO 9001 hakkında sorularınız

Metin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ağustos 2009
İyi günler Arkadaşlar ISO ve TSE hakkındaki sorularınız ve sorunlarıza elimden geldiği kadar çözmeye çalışacağım bana iletmeniz yeterli !!!
 
@Burak Bilen


Merhaba,

Mevcut Çevre etki analizlerine risk ve fırsatlar eklenebilir mi? Ayrı bir format mı hazırlanması talep edilmiş?

Ayrıca mesela dış hususlardaki medya nın nasıl bir çevre etkisi olabilir veya risk ve fırsatlara nasıl dökülür? Ben çevre ile ilgili bir bağlantı kurmadan hususları yazıp yazmama konusunda tereddüt ediyorum da.
Teşekkürler
 
AMAÇ: Bu Prosedürün amacı Kuruluşumuzun faaliyetleri sırasında ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 ve TS 18001 entegre yönetim sistemi standartlarına uygun,
istenen çıktıları iyileştirmek, istenmeyen etkileri azaltmak, müşteri memnuniyetini, ürün veya hizmet kalitesini etkileyebilecek, entegre yönetim sistem şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yapılacak tüm değişikliklerin entegrasyonu ve değişikliğin yönetimini sağlamaktır.
 
@Esra Şahin

Bu cümle bana 9001:2015 Madde 6.1 Risk ve fırsatların belirleme faaliyetleri başlığı altındaki yazıyı anımsattı. çoklu yönetim sisteminin birbiriyle ilişkilerini düzenlemek üzere hazırladınız sanırım. Ben sadece 9001 bazlı sanmıştım ilk sorunuzu
 
Merhabalar,
Entegre Yönetim Sistemleri kullananlar için, ISO 45001 Standardını baz alarak hazırladığım matrisi paylaşıyorum. (Türkçe standart yayınlandığında sadece 8. maddede ufak değişiklikler olması muhtemel. Sonrasında o kısımda revize gerekebilir.) Entegrasyon çalışmalarında kolaylık olması ümidiyle, iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • ISO ENTEGRE MATRİS.xlsx
    18.3 KB · Görüntüleme: 254
merhaba çevre boyutlarını ve çevre risk analizlerini ayrı mı değerlendirdiniz ? örnek gönderebilir misiniz rica etsem . Denetmen bana çevre boyut ve çevre risk değerlendirmesini birlikte yaparsam karışabileceğini söyledi yardımcı olabilir misiniz ?
 
@Esra Şahin ilgili taraf ve beklentilerini de içerecek şekilde süreç risk ve fırsat analizi hazırlamam gerekiyor ve tüm süreçlere formatı anlatmam gerekiyor. Ancak bende bir türlü formatı oluşturamıyorum. Tüm bölümlere ilgili taraf ve beklentilerini yaptırdım, sürece ait risklerini de belirlediler ancak ikisini bir araya getirmem gerekiyor ve yaşayan bir doküman olması gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz? 2015 versiyonuna uygun bir risk analizi paylaşabilir misiniz?
 
Merhaba @Adile Tokmakcio , ekte paylaştığım doküman üzerinden risk ve fırsat değerlendirmesi yapabilirsiniz. İlgili taraflarınızı ayrı bir proses veya proses kaynağı olarak belirtebilir ya da dokümana bir sütun ekleyerek belirtebilirsiniz. Bu noktada risk ve fırsatlarınızı hangi usule uygun değerlendireceğiniz de önemli. (L tipi, 5*5'lik vb.)
 

Ekli dosyalar

  • Kitap1.xlsx
    16 KB · Görüntüleme: 185
Esra Hanım Merhaba,
Firmamızda ana sanayinin isteği üzerine TSE den TS 9810 belgesini alacağız. Yukarıda konuştuğunuz ürün belgelendirme konusu bizde de mevcut bu belge için. Ancak biz ürünü şöyle üretiyoruz; ana sanayi bize ürünün datasını,tasarımını,kalıbını,sacını bile veriyor biz sadece işçilik yapıyoruz. Buna istinaden ürün belgelendirme aşamasında başvuru portalına kayıt olurken bizden marka tescili istiyor ? Firmamızda daha önce böyle bir şey yapılmadı. Çünkü biz sadece ana sanayiye yan sanayi olarak işçilik yapıyoruz. Bu yüzden de bu belgeye kadar hiç bir şekilde ihtiyaç duyulmamış. Marka tescili böyle bir durumda almamız gerekli mi cidden ? Marka tescili almak için Türk patent ve marka kurumu ile mi direk iletişime geçmeliyiz ?
[automerge]1577339638[/automerge]
Marka tescili ürüne değil çünkü ürün bize ait değil, biz ana sanayiye bu ürünü üretiyoruz diye firmaya alınacakmış o şekilde bir bilgi edindim.
 
Merhaba Büşra Hanım,
TSE Belgeleri marka bazında verilir. Bu nedenle TS veya TS EN Standardı alınırken marka tescil belgesibib sunulması şart koşulmaktadır. Direkt firma adına verirler mi açıkçası bir bilgim yok.
(Firma bazında farklı ürünlerde farklı markaların kullanılmasının öngörülmesinden dolayı direkt firma adına verilmez diye şahsi bir görüş sunabilirim sadece)

*Hangi ürün için Türk standardı uygulanıyorsa o ürün için belge alınmalı.

Marka Tescil belgenizi Türk Patent kurumundan almanız gerekmekte.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sitesine girdiğinizde online başvuru ( e devlet üzerinden) yapabilmektesiniz. Başvuru öncesinde marka sınıf/sınıflarınızı belirlemeniz ve
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
yapmanız gerekmekte.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
esnasında istenen diğer belgeler için ekran sizi yönlendiriyor olacaktır.
 
@Esra Şahin Biz o ürünü ürettiğimize dair o ürün için marka tescili alacakmışız. Standart zaten direk ürettiğimiz ürün ile ilgili ancak biz taşeron görevi gördüğümüz için almamız gerektiğini duyunca şaşırdık biraz. Ancak anasanayi belgeyi şart koşuyor, tse de marka tescilini.
Yardımınız için teşekkür ederim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Metin
Metin Bey Merhaba,
Bizlerden denetim sırasında izlenebilirlik hususunda balık kılçığı diyagramı oluşturmamız istendi.
Elinizde buna dair bir örnek mevcut mu? sadece kök neden analizini ifade eden bir prosedür yazmamız yeterli olacak mıdır?
 
Üst