• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ISO 9001 hakkında sorularınız

Metin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ağustos 2009
İyi günler Arkadaşlar ISO ve TSE hakkındaki sorularınız ve sorunlarıza elimden geldiği kadar çözmeye çalışacağım bana iletmeniz yeterli !!!
 
Arkadaşlar kalite, çevre ve isg'den entegre denetim geçirdik. En çok takıldıkları noktalar şunlar: 2015 revizyonuna geçildiği için soruların çoğu buradan geldi. YGG'de kurumsal risk analizinin değerlendirilmiş olması beklendi. Aynı şekilde geçirdiğimiz iç denetimde de revizyonla beraber gelen kurumsal risk analizinin yapılmış olması beklendi. Eğer yeni revizyona göre YGG ve iç denetim yapılmamışsa majör uygunsuzluk yazılabilir. Bunlar dışında tüm süreçlerin riskleri, fırsatları ve hedefleri sorgulandı. Kaynak ve aksiyon planlandı mı şeklinde sorular geldi. Revizyonun tüm maddelerinden denetlendik.
 
Merhabalar. Bir sorum olacaktı. ISO 14001: 2015 revizyonu tahminlerinize göre kaç yıl daha devam eder? Yani sizce yeni revizyon ortalama kaç yılda çıkar?
 
Merhaba @rüyadönmez ;
Süreç kartları olarak geçiyor galiba. Sürecin tanımlanması, girdiler, faaliyetler çıktılar ve performans göstergelerinin, diğer departmanlar ile ilgili etkileşimi vb. içeren doküman.
 
Merhaba Esra Hanım
Truzim bölgesinde hizmet veriyoruz, 10002 - 9001 - 14001 belge
geçişlerinde entegre edilmesi bize nerede yarar sağlayacak
ve bunu hangi dökümanlarda nasıl belirtmemiz gerekiyor?
 
Merhaba Selin Hanım,
Sistemin entegre edilmesi doküman takibinin kolaylığı, doküman yoğunluğunun azaltılması gibi kolaylıklar sağlıyor kendi sistemim için. Bu standartlarla ilgili karşılaştırmalı matris hazırlayıp dokümanları bu bağlamda entegre olarak toparlamak denetimsel ve sistemsel olarak büyük bir kolaylık sağlıyor bana.
Hangi dokümanlar kısmında matrise bağlı çalışabilirsiniz. Örn: YGG prosedürü, YGG toplantısı, İç tetkik Prosedürü ve Soru Listelerinde. Ortak tüm maddelerde ortak doküman kullanılıp, doküman adına Kalite değil entegre olarak kullanırsınız.
 
@rüyadönmez

Rüya Hanım Merhaba,
Denetim hazırlıkları yoğunluğundan mesajınız gözden kaçmış cevaplandırmak isterim. Biliyorsunuz ki OHSAS 18001 Standardını ülkemizde TS 18001 standardı olarak kullanıyoruz. Bu standardın asıl kaynağı aslında BS 18001:2007 (britsch standard) dır. Türkiye de yayınlanmış olan 2014 tadilidir. Bu bağlamda elinizdeki TSE den alınmış olan standarda bakacak olursanız en arkasında kaynaklar kısmında BS 18001:2007 olarak görebilirsiniz.
Size verilmiş olan TS 18001 Standart başlığına da bakacak olursanız 18001:2007 Standardı olarak yazar.
 
@Esra Şahin
Hıım biraz anlaşıldı :) diyebilirim matriste standartları karşılaştırarak kullanabilirim onun dışında prosedürde ya da amaç kısmında cümle içinde kullanabilirim doğru mu anlaşılmış? Acaba
 
Merhaba,
ıso 9001 kapsamında yönetim gözden geçirme toplantısı yapan var mı? Toplantı için hazırladığınız sunum veya departmanların yaptıklarını anlatan bir çeşit rapor veya değerlendirme. örnek paylaşabilirseniz sevinirim.
 
@Burak Bilen

Evet, ygg toplantısında çevre ve isg alanında görsel bir tablo hazırladım kıyaslama yapabiliyorum. ancak departmanların performansını gösterebileceğim görsel bir veri oluşturmak istiyorum. bu konuda nasıl yola çıkmalıyım bilmiyorum.

İç tetkik sonuçlarını göstermek yeterli gelmiyor bana. Bir nevi iç tetkik raporu gibi .

Paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim.
 
Pazartesi başlayan ISO 14001 yeni versiyon denetimim perşembe günü bitecek ve şimdiye kadar dikkat ettikleri şeyler şöyle;
Süreçler çevre risklerine ne kadar hakim?
İç- dış husular ve ilgili taraf beklentiler neler?
Arge kısmı varsa sürece dahil mi hammadde seçimleri nasıl oluyor?
Çevre boyutları risk analizini ele alırken çevre boyutları değerlendirme formundaki tüm adımları işlemiştim ama konuyu yanlış anladığımı sadece önemli riskleri ele almam gerektiğini söylediler ve gözlem olarak yazdılar.
YGG konusunda denetçinin iyi olması nedeniyle gözlem yazdılar çünkü 2015 sürecine geçişte neler yapıldığını açıklamamıştım raporda.

Bureau Veritastan denetleniyorum.
Bilgi amaçlı paylaştım.
 
@Burak Bilen

çok güzel hazırlamışsınız elinize sağlık, alarm1 ve alarm2 belirli periyotlarda girdiğiniz veriler anlamına mı geliyor?
 
Aslında hedef 2 ve hedef 3 diyebilirim. Gerçek hedefe ulaşamazsam (yani alarm 1 ve alarm 2) o zaman oturur neden ulaşamadığımıza bakarız.
 
Üst