• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ISO eğitimleri sertifika programları

Merve Alkan Türkücü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ağustos 2011
Firma
Mondi Group
Ben birinci sınıfa yeni geçtim TRAKYA - KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ (ISO) EĞİTİMLERİ - SERTİFİKA PROGRAMI adında bir etkinliğe katılmak istiyorum sizce daha erken mi ne zaman böyle etkinliklere katılmalıyım ve ne gibi kriterlere dikkat etmeliyim?
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

tabii ki hiçbir bilginin zararı olmaz. ancak o bilginin kalitesi de önemlidir.
bu tür sertifika programları açıkcası artık ayağa düştü. her şirket, dernek, topluluk saçmasapan kişileri davet ederek yalnızca para tuzağı amaçlı 4 sertifika 1 günde sadece 100 tl gibi magazinsel eğitimler düzenliyorlar. ardından photoshopta hazırlanmış saçma bir sertifika veriyorlar. herkes de sertifika aldım, bi işime yarayacak sanıyor.

ISO, OHSAS gibi sertifikaları vermeye yetkili birçok kuruluş var, ama gerçekten yetkili olan kuruluşlar bu tarz reklamlar yapmazlar. önerim bu eğitimlerin ISO ve OHSAS'ın Türkiye'deki yetkilendirliği kuruluş olan Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen kurslar sayesinde alınmasıdır. Diğerleri %95 oranında laf salatasıdır, boştur 3-4 powerpoint gösterisidir..
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

Ücreti 150 tl civrnda 2 gün trakya üniv. verilcek seminer tabikide öğrenmek için gidicem ama konulara hakim olabilirmiyim benim endişem bu erken mi diye tesekkür ederim yorumunz için
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

iso 9001 ise zorluk çekilmeden öğrenilir 2 günde. bir gün de pratik çalışma yapılır zaten mis.
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

Bunların tek faydası Cv ' ni kalabalık etmek . Seri üretim yapan bir yerde işe girersen sadece teorik olarak neyin ne olduğunu bilirsin o kadar , kimse sana gelde şurada kalite sistemini uygula demez ... Bunların hepsi formaliteden ibaret , ne imalat yerleri var bütün belgeleri var ama gel görki hiç uygulamıyorlar sadece ihalelere girebilmek için bu belgeleri almaları şart ...
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

Bende de var belgelerden. Tam hatırlamıyorum 3-4 gün kadar uygulamalı, teknik gezili bir eğitim yapmıştık. Çokta faydası oldu. Arkadaşlarında dediği gibi artık her önüne gelen eğitim veriyor. Eğitim veren kuruma dikkat etmelisin yoksa paran boşa gidebilir. Birde bence 3. yada 4. sınıf gibi alsan bu eğitimleri daha iyi olur. Çünkü zamanla unutursun bildiklerini.
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

Özgeçmişinizde biraz da olsa artısı olabilir.Bir de size bakış açısı kazandırır sadece.Direk uygulamaya dökmeniz kolay değildir,sanayi bilgisi ister.Bu da zamanla yerine oturur.
Almamanız için neden görmüyorum.(tabii arkadaşların dediği gibi bu işi yapan her firmadan değil)
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

akredite kuruluşlar var; kaliteli olup TürkAk'dan yetkilendirilmemiş bir kuruluştan almayın derim.
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

Benim önerim 3 veya 4. sınıfta katılman stajlarından sonra yani. Demek istediğim işletme içerisindeki proseslerle ilgili bilgi sahibi olmadıkça bu alacağın eğitimde havada kalır ve unutursun. ama bi firmada çalıştım satınalma, üretim, planlama, tasarım, kalite kontrol, İK, satış pazarlama gibi bölümleri gördüm ve nasıl işlediklerini biliyorum diyorsan bu eğitim çok faydalı olur. Ama eğitime gider de bu departmanları ilk orda duyarsan hem sıkılırsın hemde anlaman zor olur. dolayısı ile bilgiler havada kalır ve unutursun. yoksa cv de gözüksün diyorsan o ayrı. ayrıca tavsiyem arkadaşlarında dediği gibi bu işi cidden düşünüyorsan TSE nini eğitimlerine katılman. Saygılar.
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

Tesekkür ederim hakılısınz konu hakkında bırıkım sahıbı olduktan sonra egıtımlerı almam daha saglıklı olacak pekı bu sene bana onerebılecegınz bsey var mı?
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

Kalite, çevre ve teknik emniyetle ilgili temel eğitimleri alman faydalı olabilir bu yıl. Staj yerlerindeki uygulamaları takip ederek, sistem bilgilerini pekiştirebilirsin. Eğer sistem kurma üzerine çalışacaksan; staj yerlerin arasına danışmanlık firmalarını da eklemende fayda var. Bilhassa Baş Denetçi sertifikası ileride önüne güzel bir iş kapısı açabilir.

Uğur SONCUL
Çevre Mühendisi
 
Cevap: ISO eğitimleri sertifika programları

Bu işler ülkemizde tamamen ticari ben bu eğitimleri adam akıllı veren bir yer görmedim.Para tuzağı olarak düşünebilirsiniz.
Ama şuda bir gerçek standartlar hakkında bilgili olunmalı mümkünse uygulamada bilgili olunmalı
 
Konu biraz eski ama başka bir başlık bulamadığın için buraya yazdim. Istanbulda yakin bir süreçte bu belge işlerini halledebileceğim bir yer önerebilir misiniz acaba? Birkac yer ile görüştüm ama bir çoğunda turkak akreditasyonu yok. Akredite olan yerin eğitimi de martta görünüyor. Eğer bildiğiniz/gittiğiniz bir yer var isr yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Üst