• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İşsizlikle Savaşma Sanatı

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
http://www.erkekakli.com/wp-content/uploads/2011/04/Unemployed-man-on-steps--e1303231195611.jpg

İster yeni kovulmuş olun, isterse ezelden beri iş arayın hiç fark etmez. Madem bu sistemde yaşıyor ve bırakamıyoruz, o zaman eleştirmeyi bırakarak işsizlikle en doğru şekilde savaşmayı öğrenmemiz gerek. Gerek kendimize, gerek etrafımızdakilere verdiğimiz zarar kimi zaman geri dönülmez sonuçlara, hatta evliliklerin bitmesine yol açabiliyor. İşte modern insanın verdiği en büyük sınavlardan biri olan işsizlikle başa çıkmak ve bu süreçten en az hasarla sıyrılmak için tüyolar:
Tatile çıkın: İşten ayrılmanız, kovulmanız ya da iş aramanız önemli değil. Eğer içinizde bıkkınlık hissediyorsanız acilen tatile çıkın. Kim bilir, kimlerle tanışacağınız belli mi olur?
Hayatını Programla: Her gün, gün ışıyana kadar Playstation oynayıp, neredeyse akşam vakti uyanmak uzun vadede en büyük düşmanınız olabilir. Her ne kadar kölelik desek de iş ve okul hayatının insan yaşamına bir disiplin getirdiği gerçek. Hazır bahar da geliyorken, güne açık havada yürüyüşle başlamak, savaşma sanatının inceliklerinden.
Askere Gitmek: Fırsat bu fırsat deyip bu arada askerliği çıkarmak oldukça akıllıca. Özellikle hemcinslerimiz için askerlik her yeni iş başvurusunda ciddi bir ayak bağı. İş görüşmelerine gidip eli boş dönmektense, yapıp rahatlamak en iyisi.
Okula dönüş: “Bu saatten sonra hocaların kahrını çekip sınavlara mı hazırlanacağım?” diye hayıflanmak yerine özellikle burs bulabileceğiniz lisansüstü programlarını araştırma iyi bir alternatif. Daha önce bir iş hayatınız varsa hocalar “bunu ezerim” gözüyle bakmaktan ziyade saygı duyuyor. Yeni mezun asistanlar da cabası!
Kontaklara saldırın: Çalıştığınız dönemden işe yarayacak kime varsa ufaktan onları aramaya başlayabilirsiniz. Yeni mezunsanız özellikle oklda aranızın iyi olduğu hocalarla işbirliği yapmak faydalı olabilir. Malum hoca milleti özel sektörde danışmanlık yaparak bir hayat standardına erişiyor. Onların referansları sağlam olur.
Workshop, Sertifika, Konferans: Bunları çoğu pek bir işe yaramasa da hepimiz biliyoruz ki, CV’iniz ne kadar zengin duruyorsa şansınız o kadar yüksek. Ayrıca rakiplerinizin bir adım önüne geçmek, kendinizi geliştirmeyi seven yönünüzü ortaya koymak için mutlaka işinizle alakalı bir konferans, workshop ya da sertifika programına katılın. Biraz tuzlu olsa da, hem kendinize güveninizi getirecek hem de iş bulma sürecini hızlandıracak. Yeter ki fazla dağılmayın!

Alıntıdır.
 
Cevap: İşsizlikle Savaşma Sanatı

bu dedikleriniz çok doğru en başta kendine güvende çok önemli ve yapacağınıza ınanmanızda önemli.maddi konuya açılabilir herşey ama herşey maddiyata değil. insan isterse yapamayacağı şey yok. gönülden isteyip beyninizle gerçekleştirin....
 
Üst