• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Istanbuldan bir iş kazası haberi

Serhat Güler

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Nisan 2010
eda-kizilaslan.jpg

Genç kız, başı ezilerek öldü

Güncelleme : 22 Kasım 2012 10:57

İstanbul DES Sanayi Sitesi'nde önceki gün yaşanan iş kazasında bir kişi öldü. Olay, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki DES Sanayi Sitesi'nde yer alan Nural Metal Yapı Elemanları Sanayi Limited Şirketi'nde önceki gün 18.00'de meydana geldi. İddiaya göre, 24 yaşındaki Eda Kızılaslan, 1.5 ay önce şirkette muhasebeci olarak işe başladı. Olay günü iş çıkışında, Kızılaslan'ın üzerine 3 halatı aynı anda kopan metal kapı düştü. Yüzlerce kilo ağırlığındaki kapı, Kızılaslan'ın kafatasını parçaladı. Kızılaslan, olay yerinde can verdi. Olay yerine sağlık ekibi ve polis çağırıldı. Polis, çevreyi güvenlik şeridiyle kapatttı. Cumhuriyet savcısı, Kızılaslan'ın cenazesi ve kapı çevresinde incelemelerde bulundu.

BAKIM YOK İDDİASI
Cenaze, incelemelerin ardından Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna, oradan da otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kızılaslan, dün Sakarya'nın Karasu ilçesi Darıçayırı Köyü'nde toprağa verildi. Firma sahiplerine tepki gösteren baba Kazım Kızılaslan, "Kapının periyodik bakımı yapılmamış. Kızım 1.5 ay önce işe başlamıştı. Kimseden korkmazdı. Pırıl pırıl kızımdan ayrıldım" dedi. Olayın ardından firma sahibi Osman K., ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermekten Dudullu Polis Merkezi'ne götürüldü. Osman K., ifadesinin ardından adliyeye sevkedildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

YAKINLARI ŞOKE OLDU
Sıkı bir Galatasaray taraftarı olan Kızılaslan'ın ölümü, gözyaşlarına boğulan yakınlarında şok etkisi yarattı. Kızılaslan'ın hayranı olduğu ve uğruna facebook'ta hayran sayfası açtığı şarkıcı Ceren Ayhan, "Güle güle kızım. Kelimeler bitti ve biz sedasız 'Eda'sız kaldık. Mekanın cennet olsun" dedi.

Kaynak: yurthaber.mynet.com/detay/istanbul-haberleri/genc-kiz-basi-ezilerek-oldu/545021
 
Yok da kazada "kapının periyodik kontrolü yapılmamış" denilmiş. Oradan düşünüce olmalı gibi geliyor. Bu tip kapıların halatları, mekanizmaları, durdurma ayakları, kızakları falan kontrol edilebilr.
 
ben normalde menteşeli kapıların testinden bahsediyorsunuz sandım kusura bakmayın yazıda belirtilen tip kapıların var mıdır bende bilmiyorum ve araştırıyorum hemen.
 
Ailesinin başı sağ olsun, geride kalanlarına Allah cc uzun ömürler versin.
Olay tamamen yıpranmış halat hatasıdır, çünkü ; bu tip ortamlarda çalışan halatlar iç mekanlarda çalışan halatlara göre harici aşındırıcılara da maruz kalırlar
Doğru şekilde incelenirse, yağmur, kar, güneş ısısı, dış mekan genleşmeinin olumsuzlukları, yanlış bağlanmış sabitleme klemensleri, mekanik aşınmalar,....vb, olumsuzluklar diye sayabiliriz,
Bu noktada; bilirkişi doğru tanıyı koyacaktır diye ümit ediyorum. Üstünü örtelim mantığı işlemez diye de dua ediyorum.
Kazasız günler dilerim,
 
Üzüntümden dolayı bir detay sonradan aklıma geldi yazmadan olmaz dedim. Otomatik kapının limit switcleri bozuk olabilir.
Yine de çalışan arkadaşlarımın iş yerlerinde çok dikkatli olmalarını ve emniyet tedbirleri olmayan ortamlarda çalışmamalarını rica ederim.
 
Üst