• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Işyeri/faaliyet tehlike sınıfı taslağı

t.ozcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2010
Arkadaşlar ÇMO'dan gelen duyuruya göre, İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği Taslağı" hakkındaki görüş ve önerilerimizi, ivedilikle 06 Ağustos 2012 tarihine kadar gorus@cmo.org.tr adresine iletmeniz gerekiyor.

İlgili taslakta;
Su, kanalizasyon ve drenaj projelerine yönelik mühendislik ve danışmanlık faaliyetleri ve Başka yerde sınıflandırılmamış diğer mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler (çevre danışmanlığı, güvenlik danışmanlığı, matematikçiler, istatistikçiler, agronomlar vb. tarafından verilen danışmanlık hizmetleri, patent aracılığı vb.) "AZ TEHLİKELİ" sınıf olarak adlandırılmıştır.
 

Ekli dosyalar

  • tehlikeli sınıfı taslak.xls
    1.1 MB · Görüntüleme: 86
Arkadaşlar, ısıl işlem ve fosfat kaplama işlemleri iş güvenliği açısından çok tehlikeli işlere girer mi sizce? Tebliğde net birşey bulamadım.

Ayrıca galvanizleme işleri.
 
@Tuğba COŞKUN
ana faaliyet değil, ürün imal edilirken kullanılan basamaklar. civata, somun v.s. imalatı yapıyoruz. şu ana kadar dışarıda yapılıyordu ancak artık üretime dahil edilecek.
 
Firmanızın ana faaliyet konusu ne ise ona göre tebliğe bakın,zaten tebliğ taslağında bazı değişiklikler yapılacak.Ana faaliyet konusu dışında,bahsttiğiniz gibi çok tehlikeli faaliyet te içeriyor ise ona göre de değerlendirilebilecek.Her iki konuda da mevcut tebliği ve taslağını incelemenizi öneririm.
 
arkadaşar platik geri dönşümü ile granül üretimi yapan bir firma hangi tehlikelilik sınıfına giriyor?
 
Arkadaşlar, İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Listesi Tebliği' ni inceledim; benim çalıştığım tesisin faaliyet alanı elektronik atık işleme tesisi yani söküm ayrıştırma ve depolama üzerine, elektronik hurda. bu listeye baktığımda faaliyet alanım ile ilgili bir madde göremedim, tehlikeli atık da kabul etmiyoruz zaten tesise.. bu konuda yardımcı olmanızı beklerim.
Saygılarımla
 
Üst