• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Işyeri sayısı

yherkek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2015
Firma
çalışmıyorum
Merhaba,

Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum sizlere, bir çevre mühendisi aynı anda kaç işyerine bakabilir bu tehlike sınıfına göre de değişir mi
 
Tehlike sınıfları İş Güvenliği Uzmanlığı için geçerli. Çevre görevlisi belgesine sahip çevre mühendisi iseniz ve çevre danışmanlık şirketinde çalışmıyorsanız, Çevre İzin ve Lisans yönetmeliği Ek 2 listesindeki firmalarda tam zamanlı çalışabilirsiniz. Bu nedenle bireysel olarak birden fazla firmada çalışmak mümkün olamıyor.
 
peki bir çevre danışmanlık şirketinde çalışan çevre mühendisi aynı anda kaç firmaya bakabilir bunun bir sınırı var mı
 
6 Mayıs 2014 SALI Sayı : 28992
ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası, üçüncü fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, üçüncü fıkranın (ğ) bendinde yer alan “unvan” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve adres” ibaresi eklenmiş, aynı fıkraya (j) bendi ilave edilmiş, dördüncü fıkrasının (b) bendi, altıncı fıkrası ile on birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, sekizinci ve dokuzuncu fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

“(6) Çevre danışmanlık firmasında çalışan çevre görevlisi, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan işletmelerin her biri için iki puan, Ek-2 listesinde yer alan işletmelerin her biri için bir puan olmak üzere en fazla 16 (on altı) puana eşdeğer işletmeye hizmet verebilir. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer almayan işletmelere çevre yönetim hizmeti verilmesi durumunda ise bu işletmelerin her biri (1) bir puan olarak değerlendirilir.”
 
Merhaba,
Bağımsız çalışan bir çevre mühendisi, Çevre İzin ve Lisans yönetmeliği kapsamında Ek 2 listesinde yer alan firmalardan olup aynı unvana sahip ancak farklı şehirlerde bulunan ve üretim olarak da birbirinden farklı olan firmalardan da sadece bir tanesine mi bakabiliyor? Yani aynı unvana sahip iki farklı fabrikaya tek çevre mühendisi bakamıyor mu?
 
Üst