• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Izin başvurusunda emisyon raporu

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
Bir firmamızın GFB başvurusu kabul edildi. Şimdi izin sürecine gireceğiz. İşletmenin 04.2015 yılında yaptırdığı emisyon ölçümü var. İç izleme amacıyla yaptırılmış bir ölçüm. Bu ölçüm iki yıl geçerli olduğuna göre benim yeniden emisyon ölçümü yaptırmama gerek yok öyle değil mi? Bu süreç içinde baca eklemesi yapılmışsa ne yapmalıyım? Kısacası bana bu konuda bilgi verebilir misiniz acaba
 
Zaten bu başvuruyu 6 ay içerisinde yapacaksınız muhtemelen son 1 ayda yapacaksınız. 4 ay sonra ölçüm süreniz de bitiyor tekrar ölçüm yaptırmanız gerekecek yani her türlü. o yüzden 03.2017 gibi ölçümlerinizi tüm bacalar için yaptırmanızı tavsiye ederim. raporun hazırlanması da max 1 ay sürer 04.2017de ölçüm anlamında hazır olmuş olursunuz.
 
Yanlış bilgi vermek istemem fakat bakanlıkça yetkilendirilmiş kurum tarafından emisyon ölçümü yapılıp bu rapor bakanlığa gönderilecek olması gerekiyor. Kısacası izin başvuru sürecinde sizden bu şekilde emisyon ölçümü istenecektir. Baca eklemesi yapıldıysa bakanlık bu konuda da işlem yapılmasını isteyecektir. Konuya daha hakim olan arkadaşlar daha iyi cevap verecektir.
 
Sisteme yükleyebileceğinizi düşünüyorum. Ayrıca yapılan ölçüm akredite kuruluş tarafından mı yapılmış genelde firmalar durduk yere emisyon ölçümü yaptırmıyorlar ilk bi onu kontrol etmeniz gerekiyor. Artış olan baca varsa da ölçümlerini yapmanız gerekecek zaten izin aşamasında Valilik Tespit Raporu için denetim geçireceksiniz bu denetimdeki bacaların ölçümlerini sisteme yüklemenizi isteyeceklerdir.
 
Firma ölçümünü hemen yapmak istemiyorsa gfb sonrası 6 ay içinde tamamlar illa ilk aylarda ölçüm yapılmak zorunda değil.
 
Rapor ve ölçüm tarihlerine dikkat ederek "ölçüm tarihini" geçirmeyecek şekilde ölçüm yaptırılmalıdır. GFB yeni onaylandıysa izin başvurunuz için zamanınız var zaten. İşletme şuan yaptıramam derse de 2017 yılı ceza miktarları hakkında kısa bir sunum yaparsınız.
 
@sagapoo
Kardeşim kolay gelsin. Gfb aldigin tarihten 2-3 ay sonra emisyon ölçümünü yenilemeni tavsiye ederim. Sen ölçüm yaptırdıktan sonra valilik tespit raporu için il çevreye muracaat edeceksin. Bu süreç içerisinde baca ekleme yapıldıysa durumu anlatan bir dilekçe yazarsin ve ekine is akim semasi ve gfb ni eklersin ik cevreye verirsin. Is akim semasinda eklenen baca icin emisyon kaynagini belirtirsin. Tabi proses kaynakli bir emiayon kaynağı eklemesi yaparsan.
 
merhaba,
valilik tespit raporu için dilekçe ile başvuru yapıyor muyduk. yoksa sistem üzerinden emisyon raporunu yükledikten sonra otomatik olarak geliyorlar mıydı?
 
@Melis Kara teşekkürler bunun için işlem sırası nasıl dı? önce dilekçe ile tespit raporu talep edip daha sonra emisyon raporu ile birlikte sisteme yükleyecektik değil mi?
 
@sdagtekin Emisyon raporunuzu aldıktan sonra Valilik Tespit Raporu için İl Müdürülüğü'ne başvuru yapacaksınız. İl Müd. tarafından denetimin ardından yazınızı alıyorsunuz. Sonrasında online olarak çevre izni başvurusunu başlatıp gerekli belgeler kısmına VTR + Emisyon Raporunuzu (özet rapor dahil) yüklüyorsunuz.
 
evet izin başvurusunda yükleniyor. sadece emisyon raporunun eklerine koyulması gerekmiyor artık.
 
Arkadaşlar...bir sorum var ...
emisyon verilerini yüklerken işletmeden kaynaklanan kütlesel debileri soruyor. O kısımda her baca için ayrı ayrı mı gireceğiz verileri yoksa toplam miktar mı? yani mesela her iki bacada da toz için kütlesel debi değerini toplam olarak mı bacalar için ayrı ayrı olarak mı gireceğiz
 
BENİM FİKRİM
Her baca ayrı ayrı bir kaynaktır kütlesel debileri vardır toz CO SO2 NO2 gibi misal bir tesisde hem proses hemde yanma bacası olsun diyelim bu ikisinden Normal işletme şartlarında ve haftalık iş günlerindeki işletme saatleri için kütlesel debileri farklı olur
 
Üst