• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

izin-lisans aşamasında eksiklik yazılması ve 80 gün

Erkan Karakaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ekim 2009
Firma
MARE ÇEVRE
Arkadaşlar günaydın,


Bir sorum olucak, çevre kanunca alıınması gereken izin.lisan.yönt.liğinde 8 maddesinde bir firrmaya izin lisans sürecinde eksiklik yazılıp bu eksikliklerin seksen gün içerinde tamamlanmasını ve sonra tekrar değerlendirmeye alınacaktır. peki bu seksen günün sonunda tekrar bir eksiklik yazma gibi bir durumu var mı bakanlığın ve eksik kalan evrağın 2. seksen günü evraklar icin verir mi ....

teşekkürler
 
Merhaba Erkan Bey, izin lisans sürecine girmiş işletme yani GFB si kabul olmuş izin başvurusunda bulunduğunuz bir tesis yetkili kurum tarafından değerlendirilp eksiklilk bildirilir.(80 gün içerisinde eksiklikleri tamamlayıp başvurunuz tamamlamanız gerekiyor) 2.bir kez eksiklik bildrim, ve ek süre diye bir durum söz konusu olamaz. Çünkü GFB işletmeye 1 yıl süreyle verilir. Zaten yetkili merci nie 2.bir kez eksiklik bildirsin ki,ilk başvurunda eksik gördüğü şeyleri 1.sinde sana bildirmek zorunda.Diyelim gözünden kaçtı,unutuldu veya sen yanlışlıkla yanlış evrak yükledin.Bu durumda il müdürlüğü eksiklik bildirmeyip, tesisten Ek belge isteğinde bulunur.Yani eksiklik tekrardan bildirmez,bildiremez die biliyorum.Umarım yardımcı olmuşumdur.
 
teşekkür ederim bilgi için halim bey;


Şöyle düşünelim eksiklikler arasında bir belge var bu belgenin 80 günde yetişmesinin imkansız olduğunu, bu belgede 90 gün içerisinde tamamlanacağı varsayalım , bu süreçte ben sisteme eksik bir belge ile yükleme yaparsam şayet bir 80 gün daha ek süre verir mi ? ( Geçici faaliyet belgmin süresi 2012. aralık ayında bitick )
 
güzel bir noktaya değindiniz aslında,8o gün içerisnde tamamlanamayacak bir belge olması durumunda, il müdürlüğü ile bu durumu paylaşmanız gerekir,onlarla koordineli olarak hareket etmekte fayda olacağını düşünnüyorum .Çünkü onlar sizin başvurularınız onaylıyacaklar. Gerçekten eksiklik süresi içerisinde tamamlanaılamayacak bir belge ise il müdürlüğü iyi niyetli olabiilir ama sistembuna müsade etmez.Ama sistemle ilgili bizim bilmediğimiz, onların bildikleri şeyler olabilir. Bunu en iyi onlarla paylaşıp öğrenebilirsinzi. Ya da bu durumu bakanlıkla paylaşın.Muhtemelen benim görüşüm eksik bilgi/belgeile başvurunuz onaylanmaz,çevre izin belgenizi vermezler. tekrardan başvru yapmanız istenebilir.Ama dediğimgibi il müdürlüğü ile paylaşmanızı öneririm.
 
@Seden Azıer
ek süreveriliyor bu noktada sıkıntı yok ama 2.bir kez ek süre veriliyor mu ? veriliyorsa yönetmelikte nerede yazıyor,bilgilendirirseniz sevinirim.
 
sanırım ben başka bir şeyle karıştırdım. ama bunun dışında kendi işletmemin lisans başvurusu için bakanlıkla görüştük. ek süre için gerekçeyi de belirten bir dilekçe yazın dediler. hatta şu an cevap bekliyorum. ayrıca il müdürlüğü bu konuda bir şey yapamıyor. direk bakanlıkla halletmek gerekiyor.
 
@Seden Azıer
illaki bizim bilmediğimiz,il müdürlüklerinin veya bakanlığın bildiği başka şeyler vardır. Bakanlık gerkli gördüğü durumlarda sisteme müdahil olabiliyor, belki ek süre de tekrardan verebilir bu kadarını bendebilmiyorum ama yönetmelik ve şuana kadar ki tecrübelerime binayen böyle bir durumla karşılaşmadım.Bakanlıktan alper bey ile mi bu durumu paylaştınız.
 
Bizde de aynı durum söz konusu olmuştu. Bakanlığa eksiklik ile ilgili yazı yazdık ve şu tarihe kadar bu belge eksikliğinin giderilerek sisteme yükleneceğini belirttik ve sistem yükleme zamanımızı o güne kadar açık tuttular. Bakanlık bu tarz durumlarda yardımcı olabiliyor.
 
Üst