• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İzin Lisans Yenileme Hk.

tuğbak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ekim 2011
Firma
Geri Dönüşüm
Arkadaşlar merhaba tat ve gdk tesisimiz bir arada lisans yenileme sürecindeyiz. yüklenecek özel belgeler kısmında toplama ayırma kısmı içinde teknik uygunluk raporu yüklememizi istemiş. bunu yaptırmadık daha önce bilgisi olan var mı? gdk kısmı için teknik uygunluk raporumuz mevcut.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
tuğbak
TAT Dediğiniz, Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma olması lazım.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Yukarıdaki linkten formatı inceleyip hazırlayabilirsiniz. @Olgaç Sürmelihindi Bey'in bir konusu vardı hatta, orada da yazdığı üzere Teknik Uygunluk Raporları ayrı ayrı hazırlanıp sisteme yüklenmeli. Bunu Çevre Mühendisi yapabilir, ekstradan üniversitelere hazırlatılmasına gerek duyulmamaktadır.
 
Merhaba; Elimizde Düzenli Depolama-2. sınıf (Belediye atıkları ve tehlikesiz atık düzenli depolama) konulu çevre izin ve lisansımız var. "(ÇİLY) Ek-1 listesi 8.1 ve Ek-2 listesi 1.3/8.1 de yer alan faaliyetimiz için çevre izin/çevre lisans
başvurusuna esas olmak üzere" İl Müdürlüğü uygunluk yazısı alındı. Sistemde hiç izin lisans başvurusu yapmadım. Bir sonraki aşamalar için bilgi verir misiniz? @Olgaç Sürmelihindi , @Cem Yılmaz
 
Merhaba,

Uygunluk Yazısının alındığı sayfada, "Çevre İzin / Lisans Belgesi" kısmına girip başvurunuzu yapacaksınız. Sizden bilgi ve belgeler isteyecek, gerekli doldurmaları yapıp dosyaları yüklemeniz yeterli olacaktır. Uygunluk aşamasından pek de bir farkı bulunmamakta.
 
izin lisans işlemleri ile ilgilenen arkadaşım doğum izninde. Uygunluk yazısından sonra hava-emisyon çevre izni alınmalı yazmış.
Bir de mevzuatta aşağıdaki maddeler var. Bu maddelere istinaden geçici faaliyet belgesi mi alacağım? Yoksa düzeli depolama faaliyetine konu mu eklemiş olacağım.

İzin lisans Yönetmeliğindeki maddeler;

(2) Birden fazla tesisi olan işletmelerin çevre izni veya çevre izin ve lisansı işlemleri, işletme adına ve işletmede aynı adreste yer alan tüm tesisler değerlendirilerek yürütülür ve sonuçlandırılır. Bir işletme içinde Ek-1 ve Ek-2 listesine tabi faaliyet veya tesislerin birlikte bulunması halinde söz konusu müracaat Ek-1 kapsamında değerlendirilir.
(4) Çevre izin ve lisansı belgesi bulunan ve Ek-3C’de yer alan lisans konuları kapsamında faaliyet gösteren işletmelerin, çevre lisansına tabi tesisler veya üniteler eklemek istemesi halinde eklenecek tesisler veya üniteler için geçici faaliyet belgesi ile çevre izni ve lisans belgesi başvurusu münferit olarak yapılır. Çevre izni konusu işletmede bulunan tüm tesisler dikkate alınarak değerlendirilir ve uygun bulunması durumunda mevcut çevre izin ve lisansı belgesi geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla belge yeniden düzenlenir. @Cem Yılmaz
 
@dyg Zaten mevcut bir çevre izin/lisans belgeniz var ise "Belge Yenileme" kısmından yapacaksınız. Bu durumda GFB sürecinden başlamıyorsunuz.

Mevcut bir izniniz yoksa ya da izin/lisans belgenizde olmayan bir konu ekletecekseniz, o zaman zaten sistem sizi otomatik GFB kısmına atacak.
 
Arkadaşlar merhaba,
Bitkisel atık ham yağ üreten bir tesisim var.Bunlar kabuk ayırma makinesi alıp oluşan kabukları yakmak istiyorlar.Bu durumda çevre izin lisans konumuza yeni bir konu eklemem gerekli olup başvuru yapmam lazım.Fakat bu kabuklar yakıldıktan sonra atıktan türetilmiş yakıt olarak mı geçiyor?Bu durumda nasıl bir yol izlemem lazım?Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği
Çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesinin geçerliliği ve yenilenmesi

MADDE 11 –
(1) İşletmelere verilen çevre izni veya çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerlidir. İşletmeler belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim günü önce başvuru yapmak ve beş yıllık süre dolmadan yeniden çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi almak zorundadır. Bu süreç çevre izni belgesi için her durumda, çevre izin ve lisansı belgesi için ise mevcut lisans konuları ile ilgili prosesinde ve çalışma koşullarında herhangi bir değişiklik olmaması durumunda, GFB başvuru süreci uygulanmaksızın bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesi kapsamında yürütülür.

(2) Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma süreci aşağıdaki belirtilen değişikliklerin gerçekleştirilmesini müteakip 30 takvim günü içerisinde yeniden başlatılır.
c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,


maddesi kapsamında çevre izni yenileme başlatmanız gereklidir.
Bu kapsamda kabuk biyokütle tanımına giriyor mu ona bakmalısınız?
Giriyorsa biyokütle yakma olarak değerlendirmeli (sanayi kaynaklı hava kirliliğinin kontrolü yön. kapsamında Hava Emisyon konulu Çevre İzni), Girmiyorsa atık yakma tesisi (lisans alması gereken) olarak değerlendirilmelisiniz. ATY ile ilginiz yoktur. Biyokütle sınıfına giriyorsa
https://www.cevremuhendisleri.net/k...e-olarak-degerlendirilmesi.12316/#post-182957 bu konudan devam edersiniz.
 
Arkadaşlar merhaba,

Düzenli depolama tesisi (2. sınıf) GFB SÜRECİNDE

2)Düzenli Depolama Tesisi Onay Belgesi
-İnşaat süresince Bakanlığa sunulacak denetleme raporları ile İşletme Planı formatına göre hazırlanmış işletme planı Bakanlıkça onaylanan tesisler için Düzenli Depolama Onay Belgesi düzenlenmektedir.
4) İşletme Planı
-
İnşaat süresince Bakanlığa sunulur


Evraklardan düzenli depolama tesisi onay belgesi ve işletme planının çed süreci sonunda mevcut durumda alınmış olması gerektiğini düşünüyorum doğru mudur?

Birde izin sürecinde sunulan belgelerden izleme raporları ve kütle denge tablosu hakkında pek bilgi edinemedim konu hakkında yardımcı olur musunuz?
 
Naçizane tavsiyem bağlı bulunan il müdürlüğüne gidip birebir bilgi almaktır. Dilerseniz bu süreçte açık vermemek adına firma ismi belirtmeyiniz. Forumda düzenli depolama tesisi izin sürecini deneyimleyen çevre mühendisi arkadaşların bilgileri de önem arzetmektedir.
 
Arkadaşlar mrb bi sorum olacak. Geri dönüşüm tesisim var gfb aşamasında sanayi sicil belgesini istiyorlar. Bunu isteme nedenleri nedir?
 
merhabalar, benim bildiğim kadarıyla geri dönüşümlerden izin lisans aşamasında isteniyor, ama gfb aşamasında istenmiyor. (bazı illerde farklılık olabilir)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhaba , neticede bir ürün ortaya çıkacak bu sanayi sicil işlemine tabidir , her yıl Nisan ayında vereceğiniz Yıllık işletme cetveliyle kullandığınız ham madde ve ortaya çıkan ürün , cironuz vb veriler Sanayi Bakanlığından da takip edilmektedir . Hem elektriği indirimli kullanabileceksiniz.
 
Arkadaşlar kolay gelsin tehlikesiz atık geri kazanım lisans yenileme işlemlerinde bu iki madde de takıldım. yardımcı olursanız sevinirim.

''Geri kazanım tesislerinden elde edilecek ikincil ürünün özellikleri ve bu ürünün kullanılabilirliğini içeren teknik bir rapor ve/veya Geri kazanılan ürünlerinin piyasaya ürün olarak sürülebilmesi için ilgili kurum/kuruluşlardan alınacak belge ve/veya Geri kazanılan ürünlerin standartları, ticari isimleri ve üretim miktarları (ton/ yıl)'' BURADA İKİNCİL ÜRÜNDEN KASIT NEDİR. SADECE ÇAPAK ÜRETİMİ YAPIYORUZ.
''Tesise gelen atıkların Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Ek-IV ünde verilen atık kodları ve tahmini yıllık miktarları aşağıda yer alan tabloya göre detaylı olarak belirtilir.'' ALTTAKİ TABLODA SORDUĞU G.T.İ.P. NUMARASI1 NEDİR NE YAZILMASI GEREKİR

Atığın Kodu/
G.T.İ.P. Numarası1
Miktarı (Ton/Yıl)
 
@tuğbak Üstadım merhaba,

Sorularınızı cevaplayalım;
1-) Geri kazanım sonucu elde edilen ürünlere ilişkin tse'ye analiz yaptırılıyor. Daha sonra firmalara satmış olduğunuz ürünlere istinaden müşteri memnuniyet yazısı alıyorsunuz. Ürün analizi ve yazıyı rapora ekleyerek işlemleri tamamlayabilirsiniz.

2-) Geri kazanım tesisleri yurt dışından atık getirebilirler. Lisanslarında bulunan atık kodlarına karşılık gtip numaraları bulunmaktadır. Eğer siz yurt dışından atık almayacaksanız burayı doldurmanıza gerek bulunmamaktadır. Örnek gtip kodları ekte yer almaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20201001-104932_Chrome.jpg
    Screenshot_20201001-104932_Chrome.jpg
    420.6 KB · Görüntüleme: 30
Üst