• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İzmir Manisa İl Müdürlüğü her kapasite artışında ÇED, Çevre izni kapsamdışı görüşü alınır mı

Merve Çömlekçi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2015
Firma
bemka
Arkadaşlar merhaba,
2 sene boyunca işlerim hep Manisa ve İzmir il çevre müdürlükleriyleydi. Buradaki il müdürlükleri kapasite raporunda 1/3 oranında artış olmasa dahi kendilerinden mevcut çevre izni kapsam dışı yazısının geçerliliği hakkında görüş sorulmasını istiyordu. Örneğin ÇED kapsam dışında bir firma var ve görüşü de dosyada mevcut. Aynı şekilde çevre izni kapsam dışısı da var. kapasite raporunda artış oldu. İsterse 100 kilo olsun. Hemen yeni kapasite raporuna göre çevre izni kapsamdışı yazımızın geçerliliği hakkında görüş yazısı istiyoruz. Aynı şekilde ÇED kapsamdışı görüşü var diyelim 100 kilo arttı bakıyorsun girmiyor miktar çok düşük ama başvurmak, Çed kapsamdışı yazısının geçerliliği hakkında görüş almak zorundasın. Görüşsüz asla devam etmeye izin yok hatta ceza uygulayacaklarını görüşün sonunda yazıyorlar sözlü de söylüyorlar. Çok çok garip değil mi? Şuan Bursa dayım burada böyle bir şey söz konusu değil. Sizin bulunduğunuz il müdürlüklerinde durum nedir? Her ilde farklı mı uygulama var :(

Hatta manisa il çevre, firma denetimlerinde bütün kapasite raporlarını çıkarıyorlar önlerine. Çed kapsamdışı görüşü kaç kez yenilenmiş bakıyorlar. Artış oldu ve yenilemediysen vay haline.
 
Son düzenleme:
Üst