• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Japonya'nın Yeni Enerjisi

Akın Y.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ocak 2009
Firma
ŞİŞECAM
Japon firmaları, nükleer reaktör felaketinin yaşandığı Fukuşima’nın yakınlarında okyanusta yüzen bir rüzgar çiftliği kurmak istiyor.

Bu konuda hazırlanan raporda, 100 bini aşkın hane halkının ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 12 MW’lık rüzgar çiftliğinin 2016’ya kadar işletmeye sokulmasının planlandığına yer verildi. Fukushima’nın ardından Japon Sanayi Bakanlığı yeniden yapılanma programı kapsamında ek bütçe ile Mart ayı sonuna kadar bu denemeyi başlatmayı planlıyor. Bununla ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki hafta Mitsubishi-Nippon-Mitsui -Marubeni konsorsiyumu tarafından yapılabileceği belirtiliyor. 54 nükleer reaktörden 52’sinin kapatıldığı, yani neredeyse hepsinin kapatıldığı Japonya’da yerel yönetimler artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyor.
 
Üst