• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Jeneratör atık yağları

t.ozcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2010
Arkadaşlar Jeneratör Yağları, motor yağları kapsamında mı yer almaktadır? Öyleyse hangi atık kodu ile taşınabilir ve en önemlisi jeneratör yağları, atık yağ taşıma lisansına sahip bir firma tarafından mı yoksa PETDER tarafından mı taşınabilir?

Teşekkürler...
 
@Şafak Yılmaz

İyi güzel söylemişsin de denetime gelen memur öyle demiyor. Bizim için de çok güzel olurdu servisin yağı alması. Bertarafıyla uğraşmazdık. Yani evet biz mühendis insanlarız çözüm insanıyız ama gelen memurlar öyle demiyor. Demek ki onlar çözüm insanı değiller.
 
Çok çıkan şubem için atık yağ analizi yaptırmıştım ve güç bela iki kez petdere teslim etmiştim. Güç dememin sebebi petderin aracı bulunduğumuz caddeye gelemiyordu, bunun gibi sıkıntılar var. Haliyle de senede sadece 1 teneke yağ değişimi yapılan yerlere de bu analizi yaptırmadım. Muhtemelen onlar da yapılsa 1. kategori çıkacaktı.. bir teneke yağ yaklaşık 40 kg geliyor yanlış hatırlamıyorsam. 40 kg üstünde taşıma lisansı soruluyordu galiba. O yüzden sorun olmayabilir (sesli düşünüyorum) ama 100 küsüre geçtiğinde belki denetimlerde sorun yaşanabilir. Şahsen 1 teneke değişimleri ben de bildirmiyorum, üzerine eklenmiştir filan diyorum:rolleyes:
 
@Gizem Sunar
PETDER e verilen yağ için neden analiz yaptırıyorsunuz :rolleyes: PETDER motor yağlarını analiz olmadan 2. kategori olarak alıyor. Evet 50 kg'a kadar atık gönderimi firma tarafından yapılabiliyor taşıma lisansı aranmıyor. Burada sorun yağ miktarı değil. 5 kg da olsa atık yağın gelen servise verilmesi uygun görülmüyor denetime gelen memurlar tarafından. Bu yağ firmada oluştuğundan firma tarafından gönderilmesi isteniyor lisanslı tesise.
 
@Okan Türe

3 ya da 4 yıl önce yaptırmıştım o zaman petder analiz olmadan kabul etmiyordu. Bu 2. kategori olayını yeni öğrendim..
 
@Hamza Ay
O gelen memurun iş bilmezliği

@Okan Türe
Evet o türler dediğiniz gibi. Ama biz kabullendirmek için çabalayacağız
 
@Şafak Yılmaz

Memurun iş bilmezliği değil bence. Atık Yönetimi Yönetmeliğine göre işletmede oluşan atıkların lisanslı tesise gönderimi esastır. Bu yağı alan servis lisanslı yer mi? Muhtemelen hayır. Türkiye de motor yağlarını taşımaya yetkili tek yer PETDER. Bu yüzden atık motor yağının servise verilmesi uygun değil. Servis bu yağları toplayıp ne yapıyor kim bilebilir? O yüzden firmalar kendilerini garantiye alıp yağları servise vermemeli. Yağların servise verilebileceğine dair Bakanlık Görüşü var ise durum değişir. Ama yönetmeliğe göre yorumlarsak uygun değildir. Ek olarak şunu söylemek istiyorum konu dışında bu gibi muallak konuların oluşmasının sorumlusu Bakanlıktır. Yönetmelikleri çıkartıp hala bu şekilde uygulamada farklılıklar olması Bakanlığın yönetmeliklerle ilgili detaylı bilgi vermemesinden kaynaklı. Herkes kendine göre yorumlama yapıyor. Kimi memur servise verebilirsiniz kimi memur veremezsiniz diyor. Net olarak bu ve bunun gibi konular herkesin kolayca bilgi alabileceği şekilde yayınlanmalı.
 
@Okan Türe
Sen hiç motor yağını servisten alanı gördün mü? Gerçekçi olalım gelen memur da aynı dünyada yaşıyorsa bunu ona göre değerlendirmeli. Mevzuatta sorun varsa da bunu değiştirecek. bağlı olduğu kuruma O iletmeli bu çelişkili durumu. Mevzuat böyle uyacaksın deyip geçmek en kolayı. Çok şükür Muğla mız daki memur meslektaşlarımız çok çok anlayışlı. En azından bizlere meslektaş gözüyle bakıyorlar. Çözümün bir parçası olarak değerlendiriyorlar...
 
@Şafak Yılmaz
@Şafak Yılmaz sen yazmadan mesajımı güncelledim. Bu konudaki muallak durumun sorumlusu Bakanlıktır. Dediğin gibi bu çelişkili durumlar net olarak çözüme kavuşturulmalıdır. Muğla'daki meslektaşlarımızın yaklaşımının bu şekilde olması sevindirici. İstanbul'da da var böyle kişiler. Ama bazıları var ki karşısındaki kişinin meslektaşı olduğunu emeklerini görmezden gelip denetimlerde çok zor durumlarda bırakabiliyor. Neyse bu farklı bir konu :)
 
Forumda biri yazmıştı ama nerede olduğunu bulamadım. 2018 yılı atık yağ bildirimleri yine eski usul elden yapılmaya devam edecek mi? Atık yağ oluşmasa bile oluşmadı yazıp beyan ediyordum. Sanki Ankara il istemiyor gibi bi yazı okumuştum ama bulamıyorum. : /

Görüşlerinizi alabilir miyim?
 
@Gizem Sunar İstanbul ve Kocaeli için Atık yağ beyanlarını belirttiğiniz gibi eski usülden bildirmeye devam ediyoruz. Herhangi bir sisteme geçilmiş değil henüz. Ankara içinde burada ki yazının yanında bakanlığı arayarak net bir bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
bildiğim kadarıyla 500 saatte bir veya 2 yılda bir yağ değişimi olmalı. tabi marka modele göre değişir. denetim işi bakanlığın sorunu :)
 
Jeneratörler firmanızın demirbaş listesinde olduğu için çıkan atık firmanızındır. Dolayısıyla Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre atık üreticisi olarak değerlendirilirsiniz.Kendi atığınızın sorumluluğu sizdedir. Bu zamana kadar bakımcı firma yağları alıp götürdüğü için firmalar bu durumun mevzuata uygun olduğu düşüncesine kapılmıştır.Bakımcı firma ve atık üreticisi firma arasında sözleşme ile atıkların yönetimi bakımcı firmaya taşere edilmiş ise bakımcı firmanın atık gönderimi belgeleri talep edilmelidir. Bu durumda mevzuata uymamakla beraber daha önce yapılan gönderimleri bu şekilde belgeleyip dosyada tutulması gerekmektedir. Araç bakımı yaptırdığınız yerden atıkların gönderimi ile ilgili belgenizi talep etmelisiniz ki teorik olarak yıllık 300000 ton çıkması muhtemel atık madeni yağların yüzde 75 lik kısmı buhar olmasın :)
 
Son düzenleme:
Gizem hanım merhaba,
ben sormuştum. yönetmelikte beyan EK-2 formuyla yapıldığı için halen bu şekilde devam ediyoruz. İl çevreden bazı memur arkadaşlar göndermeyin gerek yok demişti ama danışman arkadaşlarımız herhangi bir denetimde karşımıza çıkabilir düşüncesiyle iletme taraftarı olduklarını belirttiler. söz uçar yazı kalır sonuçta :)
 
Biz o konuyu halledip lisanslı firmaya vermiştik yağı zaten. Yoksa yasak yani evet, lisansı olan firmaların alması gerekiyor. Ama böyle yapanlar var hatta çoğu firma bu şekilde davranıyor bilerek. Analiz ücreti vs ile uğraşmak istemedikleri için.
 
Üst