• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Jeneratör bildirimi

özlem dinçeler

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Eylül 2016
Firma
uludağ çed çevre danışmanlık
Merhabalar,
jeneratör bildirimi skhkky'nin hangi maddesine göre yapılıyor bulamadım
 
Merhaba,
Bu bildirim sadece kirletici vasfı yüksek olan tesisler için mi yapılıyor yoksa jeneratör kullanan her tesisin yapması gereken bir bildirim mi ?
 
Cem bey peki jeneratör sadece idari bina için kullanılıyorsa durum nedir? proses için kullanılmıyorsa
 
@Gülşah Albayrak Fark etmiyor aslında, Jeneratör'ün bu bildiriminin tek amacı; 500 saatin altında kalıp kalmadığını ispatlamak. Çünkü 500 saati geçtiyse; Jeneratör'ünüz için de tıpkı emisyon kaynağı gibi ölçümünün yapılması gerekiyor.
 
@Cem Yılmaz peki emisyon muafiyeti olan yerler için de geçerli mi bu? Yani 500 saati geçmediğini biliyoruz, emisyon muafiyetimiz de var, yine de yapmalı mıyız?
 
@Gizem Sunar Yine de yapılmalı. Atık beyanı ya da atık yağ beyanı olarak düşünün. Hiç atığınız çıkmasa, hiç atık yağ oluşturmasanız da beyanını yapıyorsunuz. Bu beyanda da, muaf olsanız dahi kontrolünüz altında olduğunuzu beyan etmiş oluyorsunuz.
 
@Cem Yılmaz atık yağ oluşmamasına rağmen boş beyan yapmak ve jeneratör bildirimi tamamen saçmalık bana göre. Bakın burası çok önemli bana göre diyorum. Ama yönetmelik vs. demeyin lütfen. Bunca önemli şey varken böyle saçma sapan şeylerle vakit kaybediyoruz. Örnek veriyorum tonlarca yağ kullanımı var ama atık yağ oluşmadı diye boş beyan yapılıyor ? Hidrolik yağlar eksildikçe tamamlanmaktadır. Falanca yağlar buharlaşmaktadır. ?
 
@Okan Türe Şu açıdan bakın, İl Müdürlüğü size muafiyeti niye veriyor? Emisyon kaynağınız olmadığı için. Siz Jeneratörü 500 saatten fazla kullanırsanız, emisyon kaynağı olmuş oluyor? E nerde kaldı muafiyet? Ne kadar saçma olursa olsun, yönetmelikte yazdığı müddetçe yapabileceğimiz başka bir şey var mı :)
 
@Cem Yılmaz dediğim gibi bana göre saçma olan bir durum :) Artık bunları aşmalıyız. Zaman israfı, gereksiz kağıt kullanımı. Nerede kaldı sıfır atık ? Yönetmelikleri hazırlayanlar keşke sahadaki duruma göre hazırlasa. Neyse umarım düzelir ne diyeyim.
 
Merhabalar, Jeneratör yıllık çalışma saatinin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne bildirim zorunluluğu neye göre belirleniyor acaba. 500 saatten az çalışan emisyona tabi değil ama illa her yıl ne kadar çalıştı ise dilekçe ile bildirmek gerekli midir.
 
Hocam her yıl 500 saat geçmediğini bildirmezseniz, ölçüm isteyebilirler. Bildirimi de yukarıda belirttiğim üzere SKHKKY EK - 5 Madde 2.7 'ye göre yapmanız gerekmektedir. Her yıl yapılan bildirimde illâ ki "... saat çalıştı" şeklinde bildirmeniz zorunlu değil. 500 Saatin altında olduğunu belirtin yeterli.
 
@Cem Yılmaz
03.07.2009 Tarih ve 27277 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında tamamen acil durumlarda kullanılan, acil güç sistemleri (sürekli çalıştırılmayan, herhangi bir arıza durumunda veya elektrik kesintisinden dolayı işletmeye sokulan ve bu durumların ortadan kalkması ile işletmeden alınan içten yanmalı dizel jeneratörümüz 2018 yılı içerisinde 500 saatin altında kullanılmıştır.

bu da benden gelsin :)
 
Üst