• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kaç firmaya bakabilirim?

AbdulLAH.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2011
Firma
kamu
Arkadaşlar merhaba kurumumuzda 2 tane ek 2 kapsaminda tesis bulunmakta ben ise tek cevre muhendisi/ve cevre gorevlisiyim.sorum su yeni cevre gorevlisi yonetmeligine gore tek başima cevre yonetim birimi kurmadan 2 tesisinde cevre gorevlisi islerini yurutebilirmiyim simdiden tesekkurler...
 
Merhaba üstadım, çevre yönetim birimi veya danışmanlık olmadan firma bünyesinde çalışan çevre mühendisi ek-2 kapsamında ki firmaya bakabilir ve bu sayı 1 tanedir. Eğer çevre yönetim birimi kurarsan aynı vergi dairesi ve vergi numarasına sahip firmada ek-2 tesislerine 16 tane olmak üzere bakabilirsin.
 
çevre yönetim birimi olmadan siz tek başınıza 1 firmaya bakabilirsiniz ancak çevre yönetim birimi kurulduktan 16 tane firmaya bakabilirsiniz. Ek-1 tesisleri 2 puan ve ek-2 ile çevre izin ve lisan yönetmeliğinin ek kapsamında olmayan tesisler 1 puan sayılmaktadır. Kısaca ek-1 tesislerinde 8 tane, ek-2 ile kapsam dışı olan tesislerde 16 tane firma bakabilirsiniz.
 
Fatih bey Acil olmasa zaten yazmazdık bazen acil bilgiye ihtiyacımız oluyor ne yapalım bakanlığı arıyacak deiliz heralde tek yerimiz burası herkesin heran bi sorunu olabilir....
 
Merhaba,

İlgili yönetmelik:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


(2) Çevre yönetim birimi yeterlik belgesi; Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-1 veya ek-2 listesinde yer alan işletmelerin bünyesinde kurulan, sürekli istihdam edilmek üzere en az iki personelden oluşan ve bu personellerden en az birinin bu maddenin birinci fıkrasının (a) veya (b) bendi uyarınca belgelendirildiği ve diğerinin ise çevre ile ilgili en az üç yıllık mesleki tecrübeyi haiz olduğu birimlere, başvuru yapmaları halinde verilir.

İlgili a ve b bendleri de şunlar:

a) Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü mezunlarına ve çevre mühendisliği, çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında lisansüstü eğitim almış olanlara, mezuniyet belgeleri ile başvuru yapmaları halinde verilir.
b) En az dört yıllık üniversite mezunu olup, Bakanlık veya mülga Çevre Bakanlığı veya mülga Çevre ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının; çevre yönetimi, çevresel etki değerlendirmesi, çevre izni, çevre izin ve lisansı ve çevre denetimi ile ilgili teknik birimlerinde çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemeler uyarınca en az beş yıl çalışmış olanlara, durumlarını belgelendirerek başvuru yapmaları halinde, çevre görevlisi olarak çalışabilmeleri için verilir.
 
diğerinin ise çevre ile ilgili en az üç yıllık mesleki tecrübeyi haiz olduğu birimlere, başvuru yapmaları halinde verilir. tecrübe neye göre belirleniyor belgelendirmesi nasıl oluyor acaba ?
[automerge]1574153704[/automerge]
mesela benim 4 yıllık ambalaj atığı ve geri dönüşüm tesisinde çalışmış olmam yeterli mi veya belediyenin herhangi bir biriminde çevre mühendisi olarak çalışmış bir arkadaş neye göre belirlenecek standartları
 
@nur beyza karadana Entegre Çevre Bilgi Sistemi üzerinde Şahıs Uygulamaları - Yeterlik Uygulaması var. O uygulamaya girip, Kişisel Bilgiler kısmından çalıştığınız firmaları yazıyorsunuz. Eski firmalarınız ile ilgili "SGK Dökümü" yeterli oluyor. Şu an çalıştığınız için ise; "İşe Giriş Bildirgesi" dosyası isteniyor.
 
@nur beyza karadana Bir veya birden fazla tesiste çevre mühendisi ve/veya çevre görevlisi olarak çalışmış olmanız, ve çalıştığınız tesis veya tesislerin entegre çevre bilgi sistemlerinde atanmış olmanız lazım.
Kuru kuru bi markette çalışmanız veya başka bir yerde çalışmanız tecrübe sayılmıyor.

Çalıştığınız ambalaj atığı ve geri kazanım tesisinde çalışmış olupta entegre çevre bilgi sisteminde atanmadıysanız da tecrübeniz 0 sayılır. Belediyede çalışan arkadaşınız içinde aynı koşullar geçerli.
 
Olgaç Bey Merhabalar;
Vergi ve sigorta numarası aynı olan 2 tekstil fabrikasının şube olarak geçen fabrikasında çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Çalıştığım bölüm boyahane olarak geçiyor ve çevre izni için başvuru sürecindeyiz. Fakat diğer fabrikada bu zamana kadar hiç Çevre mühendisi çalışmamış hizmet alınmamış ve çevre izni yok. Orası dokuma ve haşıl olarak geçiyor. Bu durumda diğer taraf için bir izin süreci olmalı mıdır ayrıca numaralar aynı olduğu için benim diğer tarafa bakma yükümlülüğüm var mıdır.?
Biraz karışık ama anlatabilmişimdir umarım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Cemre Hanım Merhaba, anladığım kadarıyla firmalar farklı adreslerde yer alıyor. Eğer öyle ise diğer firmaya bakma durumunuz yok. Şöyle ki eğer kendi içinizde çevre yönetim birimi varsa bakabilirsiniz. Eğer yoksa siz tek başınıza bakamıyorsunuz. Diğer firma da emisyon çıkışı var mı? Büyük ihtimalle çevre izni kapsamına girebilir.
 
Cemre hanım @Olgaç Sürmelihindi beyin dediğine ilave izni olmayan tesisin ısıl güçlerini toplayıp yönetmelikten bakın, belki sınır değerin altında çıkar izinden muaf olursunuz. Bildiğim kadarıyla dokuma ve haşıllama tesisleri yakıt kaynaklarından izne tabiler ve ondada min.-max. ısıl güçlerine bakıyorlar.
 
başvuruyu eçbs üzerinden mi yapıyoruz çevre yönetim birimi için başvuru aşamaları nasıl ilerliyor.yani sistem üzerinde nasıl ilerliyor göremedim eçbsnde o şekilde bi başvuru vs
 
Üst