• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kadınlar için açılması gereken kurslar :)

asdfghjkl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Şubat 2012
Firma
bghdfgh
1. Alışveriş yapmadan hayatta kalma yöntemleri.
2. Hamam böceği bir insanı yutabilir mi?
3. Karar verme teknikleri. ne giyeceğine karar verme üzerine uygulama.
4. Direksiyonu hiç döndürmeden ileri gid…ip tekrar geri gelindiğinde araba bıkıp usanıp da düzgün park eder mi?
5. Telefonda kısa konuşma teknikleri
6. 12 çiftten daha az ayakkabı ile hayatı idame ettirebilme yöntemleri.
7. Paket paket diyet bisküvi yiyerek neden kilo verilmez?
8. Duble hamburgerin yanında içilen kolanın diyet olup olmaması neden önemli değildir?
9. Bellek geliştirme teknikleri. cep telefonu pin kodu nasıl akılda tutulur?
10. Karmaşık teknoloji ürünlerini kullanabilme. cep telefonunda numara kaydetme üzerine uygulama. televizyon kumandasında kanal kaydetme üzerine alıştırma.
11. Final maçının oynandığı saatte beşinci tekrar oynayan diziyi seyretmemek bir şey kaybettirir mi?
12. Kredi kartıyla satın alma ve bedava alma arasındaki farklar.
13. Hiçbir zaman giyilmeyecek bir pantolonu indirimde yarı fiyatına almakla kim kâr eder?

Bunların cevabını istiyorum :)
 
Cevap 1:
Kadınlar ayda ortalama 1 saat 48 dakikalarını, erkekler ise 3 saat 15 dakikalarını online alışverişe ayırıyor. Kadınlar yüzde 24.32 oranla en çok giyim ve aksesuar, erkekler ise yüzde 15.8 oranla en çok cep telefonu satın alıyor.
Ünlü bir alışveriş sitesi, kadınların ve erkeklerin
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
alışveriş alışkanlıklarına ilişkin, 2011 yılının ilk 10 aylık verilerini açıkladı. Buna göre, kadınların yüzde 24.32 oranla en çok giyim ve aksesuar, erkeklerin ise yüzde 15.8 oranla en çok cep telefonu satın aldığı dikkat çekti. Erkeklerin bir alışveriş için sahibinden.com’da ortalama 70 TL, kadınlar ise 60 TL harcadığı belirlendi.
Kadınların alışveriş için harcadığı süre ayda 1 saat 48 dakika olurken, erkeklerde bu süre iki katına çıkarak 3 saat 15 dakika olduğu dikkat çekti. Erkeklerin, satın aldıkları cep telefonları için ortalama 285 TL harcadığı belirlenirken, kadınlar ise giyim ve aksesuar için bir alışverişte ortalama 50 TL ödediği görüldü.
 
Cevap 2: Tamam yutamaz ama bu açıklamayı okumanızda fayda var.
Hamam böceği insanlara doğrudan zarar vermez. Fakat ev ve mekan içlerinde açıkta bırakılan gıda ürünlerinin üzerinde gezerek mikroplarını bu ürünlere bırakırlar. Çok pis haşereler olan hamam böceklerinin mikrop bulaştırdıkları bu ürünleri tüketen kişilere bazı hastalıklar bulaşabilir. Bu nedenle evde hamam böceği görülmesi durumunda acilen ilaçlama şirketlerine hamam böceği ilaçlaması yaptırmak gereklidir.
Mikroplarla bulaşan hastalıklar insanları öldürebilir.
 
@Yasemin Aslantürk

Eskiden ilaçlamalar mı varmış? Kırsal kesimde yaşayan amcalarımız teyzelerimiz neden sapasağlam ayakta duruyolar? Acaba mikrop diye tabir ettiğiniz bu gözle görülmeyen elle tutulmayan maddelerin insan vücudunda yarılanma ömrü nedir? Acaba bağışklık sistemini kuvvetlendirebilir mi? :cool:
 
sayın MustafaKaptan sizin için araştırdım. o iğrenç hama böceklerinin özelliklerini ve tehlikelerini;

Hamam böcekleri yumurta yöntemiyle çoğalırlar .içinde 35–40 yumurta bulunan paketler yaparak her mevsim ürerler.Yumurtalarını sırtlarında taşıyabilir ve dolaştıkları her yere dökülebilir.Bir defafada 200 yumurta üretebilirler. ve bir yumurta paketinden 35-40 adet larva(yavru) meydana gelmektedir. yumurtaları 18 gün'de yavru olarak çıkar.Çok hızlı ürerler.Üredikleri ortamda koloniler halinde yaşarlar,yılda 8-10 defa yumurtlarlar. Dişi ergin hamam böcekleri öldükleri anda bile yumurtalarını bırakırlar.Böcek yumurtaları herhangi bir insektisitle ölmemektedir.Bu nedenle ilk ilaçlamada mecut böcekler öldürüldükten sonra yumurtadan çıkabilecek olan yavrular için 20 gün sonra ilaçlama mutlaka tekrarlanmalıdır.

Çok pistirler ve her şeyi yerler. Her pisliği, mikrobu taşır ve bulaştırırlar. Gıda, su ve sıcağa ihtiyacından dolayı insan olan her yerde aktiftir. Evlerde ilk yerleşeceği yer mutfak ve banyolardır. Hemen hemen bütün zamanını yuvalarında, delik ve çatlaklarda saklanarak geçirirler, karanlığı sever ve geceleri aktiftirler, çok dayanıklıdırlar, bilinçsiz yapılam amatör mücadelelerde ilaçlara çok çabuk direnç kazanırlar.

Genellikle geceleri aktif olan bu böcekler ışığa karşı hassastırlar.

Bir Binada 10 kat birden bir gecede dolaşabilirler. yaklaşık bir gecede 4,5 km yol katedebilirler.

Bütün insanların ve diğer canlıların yediği ve yemediği her şeyi yerler, kağıda kadar.

Genelde toplu koloniler halinde yaşarlar, 15 ay kadar ömrü vardır.

Nemli, sıcak ve pis yerleri severler kanalizasyon, kazan dairesi, depo, bodrum, toprak altı galerileri ambalaj içleri gibi yerleri istila ederler. Genelde endüstriyel işletmelerde çok görülürler.

Yılda 8-10 defa yumurtlarlar.

Antenleri çok küçük miktarlardaki nem ve yiyeceği tespit edebilir.

Karınlarının arka tarafindan uzanan duyargaları çok hafif hava akımlarına bile duyarlıdır; öyle ki, potansiyel bir tehlikeden saniyenin binde 54'ü gibi bir zamanda kaçmaya başlayabilirler.

Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, allerjik reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.

Sayıları itibariyle ekosistemin önemli bir parçasi olan bu böcekler, bağırsaklarındaki protozoa ve bakteriler yüzünden hemcinsleri de dahil olmak üzere bir çok şeyi yiyebilirler. Bu sebeple de ormanlardaki çör-çöp ve diğer hayvanların artıklarının yeniden tabiata dönmelerini hızlandırırlar. Bu arada kendileri de bir çok hayvana, hatta bazen insanlara yiyecek olurlar.

Evlerde,ve dışarıda yaşayan Hamamböceklerinin hastalık vektörleri olduğu kanıtlanmıştır.Isırmadıkları ve sokmadıkları için bakımları kolay, kullanımları güvenli ideal laboratuar hayvanıdırlar.

Hızlı üremeleri, ortalığı kirletmeleri, kötü kokuları ve en azından potansiyel hastalık(Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, allerjik reaksiyon) taşıyıcıları oldukları için bir çok böcek kalıcı ilaçlara maruz tutuldukları halde bunların bir kısmına adapte olmayı başarmışlardır.Bağışıklık geliştirebilmişlerdir.

Kanları beyazdır.

Bazı türleri kanatlıdır, fakat uçmaktan ziyade yürümeyi tercih ederler.

Dünyanin en büyük hamamböceği Güney Amerika'da yaşar ve yaklaşık 15 cm uzunluğunda olup iki kanat arası uzunluğu da 30 cm civarındadır.

İskeletleri vücutlarının dışındadır.Yılda birkaç defa iskelet, yani kabuk değiştirirler. Kabuğunu yeni değiştirmiş bir hamamböceğinin rengi beyaz, göz kısmı siyahtır. Kabuk 8 saat sonra normal rengini kazanır.

Bazı türlerde dişiler sadece bir defa çiftleşir ve bu onlara ömürleri boyunca yeter.

Kafası kopmuş bir hamamböceği 1 hafta daha yaşayabilir. Sonuçta ağzı olmadığından su içemediği için susuzluktan ölür.Yüzebilirler, ama ağız veya burunları ile değil de yanlarından nefes aldikları için su yüzeyine doğru yüzerken çok zorlanırlar.

Saatte 4.800 m kadar koşabilirler, maraton rekoru olmasa da boylarına göre çok çok iyi koştukları bilinmektedir..

Hamamböcekleri hakkında bazı sayılar:

6 ayakları vardır. Bir çoğunda 18 eklem bulunur.

40 dakika boyunca nefeslerini tutabilirler.

Hayatlarının % 75 ini dinlenerek geçirirler, bu günde 18 saat demek olur ki, bayağı tembel olduklari anlamına geliyor.

Dünya üzerindeki türlerinin sayisi 5000 civarındadır.

Yaklaşık 320 milyon yıl önce, karbonifer çağda ortaya çikmışlardır ve bu güne kadar görünüşleri çok az değişmiştir.

Ağızları sağa-sola doğru hareket eder.

Yiyeceksiz 1 ay, ancak susuz 1 hafta yaşayabilirler.

Kalbi basitçe valfli bir tüpten ibarettir. Tüp kanı ileri ve geri pompalayabilir. Kalp böceğe hiçbir zarar vermeden durabilir de.

Yavru hamamböcekleri milimetrenin yarısı kadar bir deliğe sığabilir.

Yetişkin erkekler 1.5 mm, hamile dişiler de 4,5 mm büyüklüğündeki aralıklara sığabilirler.

Dünya üzerinde her yerde bulunurlar.

Türlerinin çoğu tropiklerde yaşar, ancak Kuzey ve Güney Kutuplarında da yaşayabilirler.

-32 dereceye kadar dayanabilirler.

Ayaklarındaki pençeleri sayesinde duvarlara tırmanırlar.

Koku alma duyuları o kadar gelişmiştir ki ev halkını misafirlerden ayırt edebilirler.

Dişiler feromon denilen bir tür koku salgılayarak erkekleri davet ederler.

Hamamböceklerinin zor koşullara dayanıklılığını ölçen çalışmalar:

(Jason L. Maron, Department of Physics, California Institute of Technology)

Bu deneyler minimum bilimsel kesinlikle yapıldı.Aynı hamamböceğini bir daha kullanma imkanı olmadığından hiç bir kontrol yoktu. Bu da bir referans hamamböceği tanımlamanın gerekliliğini kanıtlıyor. Aslında deneyler özellikle hamamböcekleri üzerinde kurulmamıştı, ancak bir deney yapılırken her yerde olduğu kadar laboratuarlarda da bulunan bir hamamböceği, istemeden de olsa, deneyin bir parçası oldu.

Sıvı Azotta Dondurma: Öldü.

Havasız Bırakma: Hava boşaltılırken şiddetle titredi, sonra hareketsiz kaldı. Vakum 10 dakika boyunca uygulandı. Tekrar havaya çıkarıldığında yavaş yavaş canlandı ve 2 dakika sonra normale döndü.

Maksimum vakum zamanı: belirlenemedi.

Radyasyon: 40 kW gücünde ve dönen bir anot kaynağından üretilen X-ışınlarına uzun süre maruz kalmış hamamböceklerinin yaşamaya devam ettikleri biliniyor. Kıyaslama için söylemek gerekirse insan vücudunun buna 1 saniye bile maruz kalmasi ölüm nedenidir.Brookhaven Ulusal Laboratuarindaki synchrotronun ürettiği 10 keV X-ışınına maruz kalan bir hamamböceği öldü. Buradaki synchrotron demetinin yoğunluğu dönen bir anot kaynağından üretilen demetin yoğunluğundan yaklaşık 1000 kat büyüktü.Radyasyonda Yaşamını sürdürebileceği en düşük sıcaklık belirlenemedi.

Havasız maruz kalmanın kesin limiti belirlenemedi.

12 Molar HCl e Batırılma: 30 saniyede öldü.

12 Molar NaOH e Batırılma: 30 saniyede öldü.

Suya Batırılma: Suya batırıldıktan 10 dakika sonra dışarı çıkarılan böcek yaşamaya devam etti.Maksimum suda kalma süresi belirlenemedi.

20 Atmosfer Hava BasıncıUygulama: Görünür hiçbir etki olmadı.Maksimum basınç belirlenemedi.

100 Derece Sıcaklıktaki Fırına Koyma: Ölmesi çok uzun sürdü. Termal etkiye maruz kalma sınırı belirlenemedi.

Ayakkabı ve Taban Arasında Ezilme: Dış iskeleti ezmek için yaklaşık 29.4 N kuvvet gerekti. Bu, ezme noktası olarak biliniyor.

Santrifüj: Hamamböceğinin maksimum santrifüj kapasitesi belirlenemedi. Ayakkabı ile ezme deneyindeki sonuçtan bir tahmin yapilabilir.

Sapanla Duvara Atma: Bu deney hamamböceğinin ani yavaşlama travma sinirini ölçecekti ve sonucun ezme noktasından epey büyük çıkması bekleniyordu. Bu deney yapilmadı.

Mikrodalga:1 dakika boyunca hiçbir etki gözlenmedi.Hamamböceğinin maksimum mikrodalga kapasitesi belirlenemedi.

Böcek kıran Spreyi: Öldü.

Patlama: Patlama sirasinda bir M60 tan 1 cm uzakta bulunan bir hamamböceği yaşamaya devam etti.

Uzatılma Dayanıklılığı: Belirlenemedi.

Civa: 30 derecedeki civa buharı basıncına uzun süre maruz bırakılan hamamböceğinin yaşayıp yaşayamayacağı belirlenemedi.

Elektroşok: Bu deneyler yapılmadı.

NASIL GELİYORLAR ? :

Göç yoluyla: Hamam böcekleri ve kemirgenler üreme hızına bağlı olarak yaşadıkları ortamları çok kısa sürede istila ederler. Nüfusları arttıkça yaşadıkları ortamdaki gıda, su ve barınacak yer azalmaktadır. Böyle durumlarda bir kısım zararlı göç ederek yeni koloniler oluştururlar.

Alışveriş Yoluyla:Alışveriş yaptığımız yerler sağlık koşullarına uygun değil ve hamamböceklerini barındırıyorsa buralardan alacağımız herhangi bir ürünle ergin hamamböceği yada yumurtasının yaşadığımız mekanlara gelme olasılığı çok yüksektir.

Bina Konumundan Kaynaklanan Sebepler: Yaşadığımız binaların mimari yapısı zararlı istilası açısından çok önemlidir. Özellikle bina eski ve bakımsız ise zararlının binaya girişi ve barınmasını kolaylaştıracaktır. Kapı altlarındaki açıklar boruların binaya giriş yerlerindeki çatlak ve yarıklar bu zararlıların binaya girişini kolaylaştırmaktadır.

Kanalizasyon Sistemi Yoluyla: Hamam böceklerinin yanısıra Fare ve Sıçanlarda daha çok binaya kanalizasyon yoluyla ve kanalizasyon borularında oluşan çatlak ve yarıkların arasından geçerek girerler.Binaya zararlı girişi engellenemiyorsa yapılan mücadelenin etkisi farkedilmeyecektir.Dışardan sürekli giriş olduğu için zararlının ölmediği zannedilecektir.Bu sebeple bu gibi durumlarda öncelikle zararlının gelişi engellenmelidir.
 
Santrifüj: Hamamböceğinin maksimum santrifüj kapasitesi belirlenemedi. Ayakkabı ile ezme deneyindeki sonuçtan bir tahmin yapilabilir.
Gerçekten bilimsel verilerle beni utandırmış bulunuyorsunuz :) Vakti zamanında hamam böceklerine saran bilim insanlarımızın epey boş zamanı varmış galiba
 
Bayan arkadaşlarımıza eve aç gelen arkadaşını,eşini,sevgilisini daha fazla aç bırakmadan leziz yemek yapmaları için aşağıdaki uygulamaları yapmalarını tavsiye ederim.Sıfır hata sıfır sorun.
Domatesli Biberli Yumurta

Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz. Sigaranın kulu yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altını kapatıyoruz.


Makarna

Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz. Ilık yârinin ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz. Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz. Yapışırsa pismiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yitiyoruz. Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bir ara oradan alin.
Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışabiliyor.

Pilav

Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.

Patates Kızartması


En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV’de pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.

Püf Noktaları


1-) Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.


2-) Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.


3-) Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kotu patlıyorlar.


4-)Yemekler asla kendi baslarına hareket etmezler. Şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Sakin yemeyin.


5-) Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca olduğunca çiğ tüketin.


6-) Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. Irkiye ayırıp ortasından kasıkla yiyebilirsiniz. Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.


7-)Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmi yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bolüme konan şeyler nasıl olsa bir sure sonra unutulur.


:cool: Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.


9-) Makarna paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yapmanızı tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size güzel bir hava verir.
 
Madde 1 çok önemli yalnız kaldığımızda ya da hemcinslerimizle mutfakta isek genelde tencereden yediğimizden,herkes kendi kaşığını bildiğinden üstümüze atılan mutfaklarına girilmez suçlamalarını kabul etmiyorum.Zira ortada sadece bir tek tencere var o da eğer bir sonraki yemekte yıkanır veya yıkanmaz (sonuçta yabancı yok).
 
Üst