• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kağıt endüstrisi atıksularının biyolojik arıtım dışında geri kalan arıtma teknolojileri

gazi1590

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ekim 2016
Firma
kahramanramaş sütçü imam ünibersitesi
Merhaba ben Benim bir tane dersim var ve onda sunum yapmam gerekiyor. Sunum konum ise kağıt endüstrisindeki atıksuların biyolojik arıtım dışında kalan arıtım yöntemleri ve prosesleri hakkında. bana sunum konum hakkında yardımcı olabilirmisiniz. örnek verecek olursam kağıt endüstrisi için biyolojik olmayan arıtım proseslerinin ismini vermeniz yeterli olacaktır. genel olarak isimleri yani sadece bir endüstiriye ait prosesler değil genel olan kağıt endüstirisinde kullanılan prosesler.
 
önce metal ızgara ( kum tutma vs için) sonra dengeleme tankı ( ph vs) ardından koagülasyon, flokülasyon ve kimyasal çökeltme, daha sonra nötralizasyon ve havalandırma havuzuna girer atık en son yoğunlaştırma havuzundan geçip bantlı kurutucudan yakmaya ya da her ne yapacaksan oraya gider.

koagülasyon flokülasyon ajanları var PAC mesela (polialüminyumklorür) bunlar normalde çökemeyen küçük partikülleri topaklandırır ve çökerler bu sayede. Burada değinmemen gereken konu (ödev olduğu için diyorum) her aşamada ayrılan maddeleri ne yapıcaz peki sorusudur. Bunun ne yapıldığını araştır öğren ama ödeve yazma hoca sorarsa resmi yöntemlerini sayarsın
 
Çok teşekkür ederim. hoca biyolojik olmayan arıtma proseslerin prensibi avantajı dez avantajı ne gibi bunlarla ilgileniyor. kağıt endüstrisinde nerede kullanıyor onun için bunlar önemli işte :) teşekkür ederim tekrardan
 
kağıt endüstrisinde nerede kullanılıyor şeklinde bir soru garip geldi bana :) kağıtta makina ve arıtma farklı yerlerde bulunur iç içe değildir burada dev gibi havuzlardan bahsediyoruz sonuçta :) avantajı atığın bertarafı :D dezavantajı ise tamamen yok olmuyorlar hala geriye atık kalıyor. filtre atıkları, arıtma çamuru, en sondaki çıkış suyunun deşarjı gibi durumları hesaba katmak gerek. Arıtmadan çıkan çamuru ne yapacaksın mesela? filtre atıkları ne olacak? Bunlar arıtma tesisinde arıtılamayan kirlilikler.
 
Bu ikisi sana baya yardımcı olur diye düşünüyorum
 

Ekli dosyalar

  • kagit 2 düzenlenecek.doc
    552.5 KB · Görüntüleme: 40
Üst