• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kaldırma ekipmanlarının güvenli kullanımı

Arkadaşlar herkese kolay gelsin benim bir sorum olacak mesela iki makinenin gürültü ölçümü yapıldı ve sonuçları 90 ve 95 desibel çıktı biz bunlarda ortalama gürültü değerini nasıl bulabılırız :D
 
@Olgaç Sürmelihindi

Arkadaşım bununla ilgili olarak iki türlü hesap yapabilirsin:
Bir standartlaşmış tablo üzerinden birde logaritmik hesabı ile. İkisinin çözüm yolunuda aşağıda gösteriyorum. Aslında standartlaşmış tablo da logaritmik hesaplamalar ile elde edilmiştir.

Bu arada sonucun ; 95 + 1,2 =96,2 yaklaşık olarak 96 dB. Ortalama değer dediğin şey iki gürültü seviyesinin toplam etkisini ifade eder. Yani oradaki iki ekipmanın aynı anda çalışmasından hissedilen ses 96 dB dir. Umarım yardımcı olmuştur.

Aşağıdaki sayfadan da gürültü ile ilgili tüm dökümana ulaşabilirsin:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


gürültü toplama.jpg

Gürültü toplama 2.jpg
 
Üst